"Μη μείνετε άφωνοι στις Βρυξέλλες" - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Μη μείνετε άφωνοι στις Βρυξέλλες"

Συγκεκριμένες προτάσεις για τις διεκδικήσεις που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΝ.Εφ...


Συγκεκριμένες προτάσεις για τις διεκδικήσεις που θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΝ.Εφόσον βέβαια «η κυβέρνηση της χώρας μας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν παρακολουθήσουν άφωνοι, ως τρίτοι ουδέτεροι παρατηρητές τις διαδικασίες που εξελίσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακόμα και τις συνόδους κορυφής»,όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
«Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πιο αδύνατων χωρών της ευρωζώνης, όπως η χώρα μας, και ένα πλαίσιο θεσμικών αλλαγών για μια ριζική προοδευτική στροφή στην πορεία της Ε.Ε.», σημειώνει χαρακτηριστικά και προτείνει μια σειρά διεκδικήσεων:
1. Τη θεσμοθέτηση ενός νέου πλαισίου ευνοϊκής χρηματοδότησης των κρατών-μελών της Ε.Ε. με υψηλά spread, είτε με την έκδοση ευρωομολόγων, είτε με τη δανειοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
2. Την έκτακτη αύξηση και τον αναπροσανατολισμό του προϋπολογισμού της Ε.Ε. με κύριους στόχους
- Την άμεση και έμμεση πρόσθετη στήριξη με ειδικά μέτρα των μικρομεσαίων αγροτών και αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα του μεσογειακού Νότου.
- Τη διαμόρφωση νέων ισχυρών πολιτικών ενίσχυσης και άτοκης χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
- Την έκτακτη χρηματοδότηση δράσεων για την εφαρμογή σχεδιασμένων κλαδικών πολιτικών σε κλάδους που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.
- Την εφαρμογή προγραμμάτων για τη διεύρυνση της απασχόλησης, ειδικά σε περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς τομείς.

Αιχμές αλλαγών για μια νέα προοδευτική Ευρώπη
1. Κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και αντικατάστασή του από ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας για την ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση, την κοινωνική προστασία και την προστασία του περιβάλλοντος.
2. Πολιτικός έλεγχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επαναπροσανατολισμός της νομισματικής πολιτικής με κατεύθυνση την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση.
3. Επαναφορά του ελέγχου στην κίνηση των κεφαλαίων, ιδιαίτερα όσων δεν έχουν σχέση με άμεσες επενδύσεις και το εμπόριο.
4. Επανεξέταση και αναθεώρηση της απελευθέρωσης των αγορών σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς και πρώτα απ΄ όλα στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Τέλος, στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε μια στρατηγική επανακρατικοποίησης με νέους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς όρους του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με πρώτο βήμα την κρατικοποίηση της Εθνικής και την ενίσχυση του ρόλου του δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα».
Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου