To σχέδιο της Νέας Τάξης προς την εντομοφαγία, που τηρεί πιστά και το καθεστώς Μητσοτάκη, προχωρά ακάθεκτο. Ήρθε και η «νόσος της μπλε γλώσσας» που σκοτώνει ζώα… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

To σχέδιο της Νέας Τάξης προς την εντομοφαγία, που τηρεί πιστά και το καθεστώς Μητσοτάκη, προχωρά ακάθεκτο. Ήρθε και η «νόσος της μπλε γλώσσας» που σκοτώνει ζώα…

  Το σχέδιο προχωράει με σκοπό να αποκλείσουν τον κόσμο από κρέας, όσπρια και λαχανικά και να τον οδηγήσουν στην εντομοφαγία! Η Νέα Ασθένεια...

 





Το σχέδιο προχωράει με σκοπό να αποκλείσουν τον κόσμο από κρέας, όσπρια και λαχανικά και να τον οδηγήσουν στην εντομοφαγία! Η Νέα Ασθένεια, γνωστή ως «νόσος της μπλε γλώσσας» ξέσπασε σε πρόβατα, κατσίκες, βοοειδή και αγελάδες στο Βέλγιο και ως γνωστόν…θα παρουσιαστεί και στην ΕΛΛΆΔΑ!

 

Η ασθένεια, που ονομάζεται έτσι επειδή κάνει μπλε τις γλώσσες των μολυσμένων ζώων, προκαλείται από ένα είδος κουνουπιών. Η ασθένεια εξαπλώνεται ιδιαίτερα μεταξύ των προβάτων και οι θάνατοι σημειώνονται σε αυτό το είδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων, η «νόσος της μπλε γλώσσας» που ξέσπασε στις αρχές του μήνα εξαπλώνεται σταδιακά.

 

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρογιάννης

 

Η ασθένεια εξαπλώνεται ιδιαίτερα μεταξύ των προβάτων και οι θάνατοι σημειώνονται σε αυτό το είδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων, η «νόσος της μπλε γλώσσας» που ξέσπασε στις αρχές του μήνα εξαπλώνεται!

Η ασθένεια, που ονομάζεται έτσι επειδή κάνει μπλε τις γλώσσες των μολυσμένων ζώων, προκαλείται από ένα είδος κουνουπιού!

Επί του παρόντος, συνολικά 874 πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και βοοειδή φέρουν τη νόσο, 544 από τα οποία βρίσκονται στο φλαμανδόφωνο τμήμα του Βελγίου (περιοχή των Βρυξελλών).

Ο ιός δεν μολύνει τον άνθρωπο. Η ασθένεια εξαπλώνεται ιδιαίτερα μεταξύ των προβάτων και οι θάνατοι σημειώνονται σε αυτό το είδος. Ενώ επηρέασε περισσότερες από 500 φάρμες, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα ζώα συνολικά χάθηκαν.

Οδεύουμε, λοιπόν, ολοταχώς και κατόπιν σχεδίου προς την εντομοφαγία, σύμφωνα και με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εντοφαγία, η οποία χαρακτηρίζει τα μικρά έντομα ότι παρέχουν μεγάλα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό!

Με την πρόσφατη έγκρισή τους οι αλευροσκώληκες θεωρούνται πλέον νέο τρόφιμο, δηλαδή τρόφιμο που δεν κατανάλωναν ευρέως οι πολίτες της ΕΕ πριν από τις 15 Μαΐου 1997, όταν τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός για τα νέα τρόφιμα. 

Με βάση τα πορίσματα αυστηρής επιστημονικής αξιολόγησης που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), τα κράτη μέλη συμφώνησαν με την έγκριση της αίτησης που είχε υποβάλει υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων στην Επιτροπή για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος στην αγορά της ΕΕ. 

Τα νεα εγκριθέντα τρόφιμα υπόκεινται στους κανόνες της ΕΕ που διέπουν την επισήμανση των αλλεργιογόνων. Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς 14 αλλεργιογόνα, όπως αυγά, γάλα, ψάρια, καρκινοειδή και τώρα τα έντομα, πρέπει να δηλώνονται στην επισήμανση.  Έτσι, τα άτομα με τροφικές αλλεργίες μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να αποφεύγουν προϊόντα με συστατικά στα οποία είναι ευαίσθητα.

Με λίγα λόγια, Η Ε.Ε θεωρεί ότι οι καταναλωτές μπορούν να είναι ήσυχοι ότι, όταν τα προϊόντα αυτά εμφανιστούν στα ράφια των καταστημάτων, θα φέρουν σαφή επισήμανση που θα ενημερώνει επακριβώς τους καταναλωτές για το ακριβές περιεχόμενο των αγορών τους. Η ΕΕ είναι απόλυτα προσηλωμένη στην αρχή της διαφάνειας.  

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), τα έντομα θα συμβάλλουν σημαντικά στην επίλυση πολυάριθμων θεμάτων που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον 21ο αιώνα. Στα ζητήματα αυτά περιλαμβάνονται το αυξανόμενο κόστος των ζωικών πρωτεϊνών, η επισιτιστική ανασφάλεια, οι περιβαλλοντικές πιέσεις, η αύξηση του πληθυσμού και η αυξανόμενη ζήτηση πρωτεϊνών μεταξύ των μεσαίων τάξεων. 

Τα έντομα είναι σε αφθονία στον πλανήτη μας, διαθέτουν υψηλές πρωτεϊνικές και θρεπτικές ιδιότητες και ευθύνονται για λιγότερο από το 1% του αποτυπώματος άνθρακα του ζωικού κεφαλαίου. Αποτελούν λοιπόν την ιδανική εναλλακτική διατροφική επιλογή για μια υγιεινή και βιώσιμη δίαιτα. Συμβάλλουν έτσι όχι μόνο στην υγεία μας αλλά και στην υγεία του περιβάλλοντος και, επομένως, στο ίδιο μας το μέλλον. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FAO, πάνω από 1.900 είδη εντόμων έχουν χρησιμοποιηθεί ως τροφή παγκοσμίως. Όπως και για τους αλευροσκώληκες, στο πλαίσιο του κανονισμού για τα νέα τρόφιμα η Επιτροπή έχει λάβει αρκετές αιτήσεις για την έγκριση άλλων ειδών εντόμων, όπως οι προνύμφες Alphitobius diaperinus (μικρό σκαθάρι των αλεύρων), Gryllodes sigillatus (τροπικός οικοδίαιτος γρύλος), Acheta domesticus (οικοδίαιτος γρύλος ή τριζόνι), Locusta migratoria (αποδημητική ακρίδα) και προνύμφες Hermetia illucens (μαύρη μύγα των απορριμμάτων).  

Μέχρι στιγμής η Επιτροπή έχει κρίνει έγκυρες 11 αιτήσεις και διενεργείται αξιολόγηση ασφάλειας για καθεμία από αυτές. Μόλις εκδοθεί θετική γνώμη από την EFSA, η Επιτροπή θα προχωρήσει στη διαδικασία έγκρισης. 

Το καθεστώς Μητσοτάκη πιστό στην εφαρμογή των επιταγών της Ε.Ε μας οδηγεί στην εντομοφαγία!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου