Επικοινωνιακή επίθεση της Άγκυρας εν όψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Επικοινωνιακή επίθεση της Άγκυρας εν όψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Επιμένει η Άγκυρα στη διπλωματική αντεπίθεση και στον διάλογο εφ΄ όλης της ύλης με την Αθήνα εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ...


Επιμένει η Άγκυρα στη διπλωματική αντεπίθεση και στον διάλογο εφ΄ όλης της ύλης με την Αθήνα εν όψει του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης και 10ης Δεκεμβρίου, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί κάτι παραπάνω από «μηδενικά προβλήματα» με την Ελλάδα.
Κι ενώ αναμένεται η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στην επιστολή τού Ταγίπ Ερντογάν, η οποία θίγει όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού, του Αιγαίου, των μειονοτήτων και της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, οι Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν το επικοινωνιακό μπαράζ δηλώσεων.
«Είμαστε έτοιμοι για λύση»
Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, η εμφάνιση του οποίου στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη προκάλεσε αίσθηση, κυρίως με την πρότασή του για σύσταση διμερούς Υψηλού Επιπέδου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, επανήλθε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Χουριέτ», στην οποία διευκρινίζει ότι προτείνει τη συγκεκριμένη δομή και για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε έτοιμοι για τη λύση του προβλήματος του Αιγαίου. Στόχος της Τουρκίας είναι η επικράτηση της ειρήνης στο Αιγαίο και η αύξηση του εμπορικού δυναμικού των δύο χωρών».
«Οι Τούρκοι μάς έχουν συνηθίσει σε ανάλογη κινητικότητα εν όψει σημαντικών ημερομηνιών και ο Δεκέμβριος είναι πολύ κρίσιμος για την ενταξιακή πορεία τής Τουρκίας», σημειώνει αρμόδια διπλωματική πηγή, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι η επιστολή Ερντογάν έχει «εποικοδομητικό πνεύμα» δεν σημαίνει ότι η ατζέντα του θα γίνει αποδεκτή από την Αθήνα.
Η επίσκεψη Ερντογάν
Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν πως η δεδηλωμένη ετοιμότητα του Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, δεν σημαίνει ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τότε. Κι αυτό διότι, όπως λένε οι ίδιες πηγές, αν η επίσκεψη δεν έχει προετοιμαστεί καλά και αν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινωθεί, δεν υπάρχει λόγος να γίνει τόσο σύντομα μόνο επειδή το επιθυμεί η Άγκυρα, «για να δείξει στην Ε.Ε. ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε καλό επίπεδο κι ότι κάνει προσπάθειες για την επίλυση των διαφορών».
Από http://newworldorder-wakeup.blogspot.com

1 σχόλιο

  1. τιποτα παει και τελειωσε, για ολα φταιει η χουντα οχι αυτη του μεταξα (γιατι και αυτη χουντα ηταν) η αλλη, η χουντα των συνταγματαρχων που παρεδωσε το κρατος υπερχρεωμενο, που εκλεψε τα λεφτα της χωρας, που δεν χαρισε τα δανεια, που δεν εδωσε ατοκα δανεια στους αγροτες, που δεν χαρισε λεφτα να φτιαξουν ολοι οι ελληνες το δικο τους σπιτι, που τριπλασιασε το εξωτερικο χρεος, που αφτιαξε σχολεια, που δεν εκτισε νοσοκομεια, που δεν εδωσε αδειες οικοδομης, που δεν πηγε ρευμα στο τελευταιο χωριο, που δεν εβαλε βρυση στη πιο απομακρυσμενη κουζινα, που αφηνε τους εμπορους ναρκωτικων να μπαινοβγαινουν στις φυλακες, που ξεπουλησε τη μακεδονια, που εκανε τοσα σκανδαλα, βατοπεδι, ζιμενς, χρηματηστιριο, που ενω ο κοσμακης πειναει αυτη εως σημερα ζουνε στην απολυτη χλιδη, κυκλοφορουν με πανακριβα αυτοκινητα, πηγαινουν διακοπες στη μυκονο και στην αραχωβα, ζουνε στην εκαλη, τη στιγμη που ο λαος και οι....αγωνιστες του πολυτεχνειου (ολοι σχεδον οι δημοσιογραφοι οι ηθοποιοι και γενικοτερα οι θαμωνες του κολονακιου) ζουνε σε φτοχωγειτονιες και μονο με τα βασικα προς επιβιωση τους, ασφαλως και φταιει η χουντα που ειχε το κοσμο να ζει σε ανασφαλεια γεμιζοντας το τοπο με αλλοδαπους ληστες κατακρεουργωντας την ελευθερια του ελληνα πολιτη, βεβαιως και φταιει η χουντα γιατι η ανεργια ηταν σε τεραστια επιπεδα, το εμποριο δεινοπαθουσε, τα μαγαζια, η αγορα ασφυκτιουσε, φταιει που εδινε ολα τα δημοσια εργα στους δικους της που ξεπουλησε λιμανια αεροδρομια, ναι φταει γιατι αφηνε τον ελληνα να πηγαινει να αγοραζει ενα πορτοκαλι με....κουπονι τη στιγμη που ολοι οι γειτονες λαοι ευδοκιμουσαν, οπως οι βουλγαροι, οι ρουμανοι, οι γιουγκοσλαβοι, οι αλβανοι οι τουρκοι...σφαλως και φταιει η χουντα για ολα και τρεχουν οι σημερινες κυβερνησεις των δυο αυτων κομματων να σωσουν οτι μπορουν αλλα ειναι δυσκολο να τα καταφερουν διοτι η χουντα αφησε τεραστια χρεη απο κομπινες απο επιδοτησεις που εφαγε, απο τα λεφτα που εστελνε η ευρωπαικη ενωση και απο την κατασπαταληση του δημοσιου πλουτου γαι την απιστευτη επιδειξη πλουτισμου που εκαναν επι εφτα συναπτα ετη και τα χιλιαδες σκανδαλα που εκανε στην εφταετια και οι σεμνοι και ταπεινοι μαζι με τους....σοσιαληστες δεν μπορουν να συμαζεψουν το κρατος... για αυτο και δεν μπηκαν ποτε φυλακη ισοβεια εν αντιθεσει με τους σημερινους πολιτικους που μολις αντιληφθει η κυβερνηση οτι κλεβουν τους στελνει αμεσως στη δικαιωσυνη και αυτη αμεσως στη φυλακη....ισοβεια....αχ χουντα παλιοχουντα εσυ φταις για ολα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου