Κόκκινη γραμμή στους «αντάρτες» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κόκκινη γραμμή στους «αντάρτες»

Του Γιάννη Σαραντάκου Τελεσίγραφο προς τους διαφωνούντες θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως έχει λάβει εντολή από τους 800.000 ψ...


Του Γιάννη Σαραντάκου
Τελεσίγραφο προς τους διαφωνούντες θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως έχει λάβει εντολή από τους 800.000 ψηφοφόρους να αλλάξει το κόμμα και να μην ανεχθεί φαινόμενα εσωστρέφειας
Χαρακτήρα ύστατης προειδοποίησης προς τους διαφωνούντες πρόκειται να λάβει η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαρά, στη σημερινή -πρώτη μετά την εκλογή του- συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντι πολίτευσης, μετά τα κρούσματα εσωστρέφειας που υπήρξαν ειδικά την εβδομάδα αυτή, αναμένεται να απαντήσει σήμερα, θέτοντας ουσιαστικά τη δική του «κόκκινη γραμμή» στους «αντάρτες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις αναφορές που θα κάνει για το πόρισμα προς το συνέδριο, ένα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του θα αφορά την ανάγκη να υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος από τα στελέχη της ΝΔ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος θα μιλήσει για την ανάγκη ενός ανοιχτού κόμματος, ικανού να συνθέτει όλες τις απόψεις και θα τονίσει ότι θέλει τον διάλογο μέσα στα κομματικά όργανα, αλλά -θα προειδοποιήσει- όταν λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις, όλοι έχουν υποχρέωση να συντάσσονται με αυτές και να τις υποστηρίζουν.
Ο κ. Σαμαράς θα τονίσει ότι έχει εντολή από τους 800.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην εσωκομματική εκλογή να αλλάξει το κόμμα, αλλά και εντολή να μην ανεχθεί φαινόμενα εσωστρέφειας. Θα συνδέσει το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ με τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια διαφοροποιήσεων και παραφωνιών.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τελεσίγραφο που θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ προς τους διαφωνούντες και όπως ανέφεραν βουλευτές της ΝΔ που συνομολογούν τακτικά με τον κ. Σαμαρά, μετά την αυστηρή προειδοποίηση ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Από την άλλη πλευρά, η κ. Ντ. Μπακογιάννη, η οποία επίσης θα μιλήσει σήμερα, αναμένεται να τοποθετηθεί για όλα τα θέματα και να ζητήσει την τακτική συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, προκειμένου -όπως θα επισημάνει- να λαμβάνονται εκεί οι αποφάσεις. Θα θέσει θέμα συντονισμού δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα ζητήσει να υπάρξει -κατά τη διάρκεια των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων- διάλογος για τα αιτία της εκλογικής ήττας.
Θα δώσει στίγμα
Οπως ανέφεραν συνεργάτες της, θα δώσει το πολιτικό της στίγμα για το μεταναστευτικό, το σχέδιο «Καλλικράτης» αλλά και για τον εκλογικό νόμο, και θεωρεί ότι ακόμη και οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να παρουσιάζονται στα κομματικά όργανα και μετά να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.
Ιδιαίτερη σημασία θα έχει επίσης η παρέμβαση που πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, κ. Δημ. Αβραμόπουλος.
Ο τέως υπουργός θα παρουσιάσει την ατζέντα των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, ενώ παράλληλα θα ιεραρχήσει τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει. Θα δώσει έμφαση στην ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στην ανάγκη η ΝΔ να προσεγγίσει ξανά τον λεγόμενο «κεντρώο χώρο». Ο κ. Αβραμόπουλος πρόκειται να αναφερθεί και στα φαινόμενα εσωστρέφειας, λέγοντας πως όποιος διαφωνεί με θέσεις του κόμματος, πρέπει να εκφράζεται μόνον εντός των οργάνων.
Νέο εσωκομματικό μέτωπο
Αιχμές Μαρκόπουλου κατά Αρη για τις «μαύρες τρύπες» στον ΕΟΤ
Ενα ακόμη εσωκομματικό μέτωπο ανέκυψε το τελευταίο 24ωρο στη ΝΔ... Πρόκειται για τη σύγκρουση μεταξύ των κυρίων Μαρκόπουλου και Σπηλιωτόπουλου, η οποία προκλήθηκε ύστερα από υπαινιγμούς για κακοδιαχείριση που άφησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για τον προκάτοχό του στο υπουργείο Τουρισμού.
Ο κ. Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του χθες (ρ/ς «Θέμα») επεσήμανε ότι οι «μαύρες τρύπες» στον ΕΟΤ δημιουργήθηκαν επί των ημερών του κ. Σπηλιωτόπουλου και πως ο ίδιος δεν είχε τα χρήματα για να τα καλύψει.
Ο τέως υπουργός Παιδείας αντέδρασε άμεσα και επικοινώνησε με τη Ρηγίλλης, ζητώντας ουσιαστικά να «φρενάρουν» τον κ. Μαρκόπουλο, αλλιώς -όπως είπε- είναι υποχρεωμένος να απαντήσει με στοιχεία για τις «μαύρες τρύπες» που ο ίδιος βρήκε από τους προκάτοχους του, κ. Πετραλιά και κ. Αβραμόπουλο, στο υπουργείο Τουρισμού.
Συνεργάτες του τέως υπουργού Παιδείας σημείωναν ότι πάντοτε υπάρχουν εκκρεμότητες όταν αλλάζουν τα πρόσωπα σε ένα υπουργείο και επειδή το κράτος οφείλει να έχει συνέπεια και συνέχεια, οι νέοι υπουργοί «βρίσκουν» υποχρεώσεις των προκατόχων τους και έχουν τη δυνατότητα (μέσω των χρημάτων που παίρνει ο ΕΟΤ από το «Καζίνο της Πάρνηθας») να τις καλύπτουν.
Οι ρήξεις
Κυρ. Μητσοτάκης
Διαφώνησε με τον Κ. Μαρκόπουλο, τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι «περιφέρεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων» για τη «γραμμή» στο νομοσχέδιο για τα δάση.
Κ. Μαρκόπουλος
Η διαφωνία του με τον Κυρ. Μητσοτάκη προκάλεσε σύγχυση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και επικριτικά σχόλια από την Ντ. Μπακογιάννη.
Κ. Κιλτίδης
Μετά την παρέμβαση της Ρηγίλλης, δήλωσε χθες ότι συντάσσεται με τη «γραμμή» του κόμματός του στο νομοσχέδιο για τα δάση, ενώ αρχικά έλεγε ότι θα το καταψηφίσει.
Σ. Χατζηγάκης
Τάχθηκε υπέρ των «μπλόκων», λέγοντας ότι έχει διαφορετική άποψη από το κόμμα του. Στη συνέχεια -και αφού υπήρξαν συζητήσεις για επιβολή πειθαρχικών μέτρων εναντίον του- εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου