Πυρά Σαμαρά στην κυβέρνηση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πυρά Σαμαρά στην κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ Διακήρυξε την ανάγκη για μια «νέα ...


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ
Διακήρυξε την ανάγκη για μια «νέα Μεταπολίτευση» και έστειλε ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί την εσωστρέφεια. Διαφοροποίηση Ντ.Μπακογιάννη για τον εκλογικό νόμο.
Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική στην παρούσα κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με την οικονομία, την διοικητική μεταρρύθμιση, το μεταναστευτικό αλλά και το ζήτημα των κινητοποιήσεων των αγροτών ενώ χαρακτήρισε «διπλωματικά αφύσικη και πέρα από τα εσκαμμένα» την παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού.
Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε με μελανά χρώματα την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας υποστηρίζοντας ότι γι΄αυτήν ευθύνεται η αδράνεια του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "ζούμε τον χειρότερο Χειμώνα της τελευταίας 35ετίας».
«Φταίνε τα λάθη μας αλλά και η απίστευτη αδράνεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όταν είχε γίνει γνωστό ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 12%, το σπρέντ ήταν 135 τώρα έχει ξεπεράσει τις 300. Υπάρχουν ευθύνες» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο αγροτικό, επανέλαβε ότι είναι κατά των μπλόκων αλλά πρόσθεσε ότι τα προβλήματα των αγροτών είναι σοβαρά γιατί οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και αφορούν όλη την κοινωνία. Ξεκαθάρισε πάντως ότι παρά την δυσκολία της συγκυρίας «εκφράζω με κάθε σαφήνεια την αντίθεσή μου σε διάφορες προτάσεις εξωθεσμικών λύσεων που απαξιώνουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, εγώ και το κόμμα της ΝΔ δεν τις δεχόμαστε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανάλαβε τις βασικές του θέσεις για τη διοικητική μεταρρύθμιση, απέρριψε το γερμανικό εκλογικό μοντέλο τονίζοντας ότι "δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για τη νέα μεταπολίτευση. Η θέση της ΝΔ είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες σε ολιγοεδρικές".
«Η διοικητική μεταρρύθμιση που είναι σχέδιο δικό μας διασύρεται με το σχέδιο "Καλλικράτης" γιατί γίνεται σε εποχή οικονομικής κρίσης χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί τα όρια των δήμων χωρίς να έχουν βρεθεί οι πόροι".
Επίσης, αντιτάχθηκε στην απόδοση δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες λέγοντας ότι στο μεταναστευτικό η στάση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη.
«Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών για την Ευρώπη, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα πολιτογράφησης. Η κυβέρνηση παίρνει τα πιο ελαστικά μέτρα χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Εμείς δεν οραματιζόμαστε Ελλάδα περίκλειστο φρούριο αλλά ούτε και ξέφραγο αμπέλι» είπε.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «νέα Μεταπολίτευση» στην χώρα ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί την εσωστρέφεια που έπνιξε πολλές φορές τη ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, είναι αντίθετος σε εξωθεσμικές λύσεις.
«Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει. Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ. [..] Δεν εκλέχτηκα για να τηρώ εύθραυστες ισορροπίες. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στους εκατοντάδες πολίτες που ψήφισαν. Η ΝΔ θα γίνει πόλος νέας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων".
Ομιλία Ντόρας
Την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να ορθώσει έναν ξεκάθαρο πολιτικό λόγο σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε να υπάρξει εσωκομματικός διάλογος για τα αίτια της εκλογικής ήττας αλλά και για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.
Αναφερόμενη στην οικονομική κρίση η κα Μπακογιάννη τόνισε πως η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται μέτρα σταθεροποίησης, αλλά χρειάζεται και μέτρα αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας. Τόνισε ωστόσο, ότι τα μέτρα αυτά για να είναι εφαρμόσιμα και αποτελεσματικά, πρέπει να είναι δίκαια.
Όσον αφορά το θέμα του «Καλλικράτη», η πρώην υπουργός Εξωτερικών θεωρεί πως είναι αναγκαίο, «σε μια εποχή κρίσης των θεσμών και γενικότερης πολιτικής αναξιοπιστίας, να τίθεται επί τάπητος το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, που συγκροτεί την αιρετή περιφέρεια ως β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης και προχωρεί στη δημιουργία ισχυρών δήμων μέσα από τις συνενώσεις».
«Αν παρασυρθούμε σε γενικευμένη απόρριψη θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση να εξυπηρετήσει και άλλες σκοπιμότητες, ιδίως κομματικές, μέσω της διοικητικής αναδιάρθρωσης. Στάση κριτική λοιπόν, όχι απαξιωτική. Δεν προσφέρουμε ούτε στην παράταξη, ούτε στον τόπο καλές υπηρεσίες, αν επιλέξουμε τη δεύτερη» σημείωσε.
Για το θέμα των μεταναστών η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα τόνισε όμως ότι δίνοντας την υπηκοότητα δεν σημαίνει ότι λύνουμε το πρόβλημα, ή ότι εντάσσουμε ουσιαστικά αυτόν το πληθυσμό και επανέλαβε την άποψη πως η κυβέρνηση πρέπει να δηλώσει ότι αποδεσμεύει τη συζήτηση του μεταναστευτικού από τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.
Για τον εκλογικό νόμο η κα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ ενός εκλογικού συστήματος ανάλογου με το γερμανικό μοντέλο, χωρίς αντιγραφές και απλοποιήσεις. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια καρικατούρα ως πρόγραμμα και ζήτησε από τη ΝΔ «να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αλλά και για την αποκατάσταση του κύρους του πολιτικού συστήματος.
Από "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου