Η Ευρώπη δημιουργεί ταμείο με 650 δισ. Ευρώ αλλά η Ελλάδα έχει βολευτεί με...ΔοΝηΤή! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ευρώπη δημιουργεί ταμείο με 650 δισ. Ευρώ αλλά η Ελλάδα έχει βολευτεί με...ΔοΝηΤή!

Επαιξε και έχασε την αξιοπρέπειά μας ο Παπανδρέου...μας την έφεραν οι "σύμμαχοι"! Τη δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου διάσωσης για ...


Επαιξε και έχασε την αξιοπρέπειά μας ο Παπανδρέου...μας την έφεραν οι "σύμμαχοι"!
Τη δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου διάσωσης για τις χώρες της ευρωζώνης με αρχικό ποσό 650 δις ευρώ, έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την αποφυγή στο μέλλον παρόμοιων προβλημάτων όπως της Ελλάδας.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι, αν αύριο η Πορτογαλία, ή η Ισπανία, ή η Ιταλία παρουσιάσουν έλλειμμα αντίστοιχο με το ελληνικό, η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα θα φροντίσει τις χώρες αυτές, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Ούτε φυσικά αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εδώ ακριβώς είναι και το λάθος της σημερινής Κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα, όντως αποτέλεσαν το πειραματόζωο της Ευρώπης και την αιτία για το πάρτι που έχουν στήσει εδώ και πολλές εβδομάδες οι κερδοσκόποι.
Το πιστόλι με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου απειλούσε έμμεσα τους Ευρωπαίους για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, στράφηκε εναντίον του και δυστυχώς εναντίον της χώρας. Και όλα αυτά γιατί κάποιοι έπεισαν τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι η μόνη λύση μπορεί να έρθει από το ΔΝΤ. Κι’ όμως υπό την απειλή της επέκτασης της κρίσης και σε άλλα κράτη μέλη, η Ευρώπη αποφάσισε τελικά την δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου.
Πολλά ήταν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τόνιζαν στον Γιώργο Παπανδρέου να περιμένει πριν στραφεί στο ΔΝΤ. Όπως του εξηγούσαν η κρίση της Ελλάδας αναπόφευκτα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες χώρες. Επίσης του τόνιζαν ότι οι γερμανικές απειλές δεν ήταν και τόσο σπουδαίες και ότι δεν θα αργούσε η ώρα όπου και η Μέρκελ θα αναγκαζόταν να υποκύψει στις ευρωπαϊκές πιέσεις. Όπερ και εγένετο.
Εκείνος, όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα, δεν τους πίστεψε. Και προτίμησε το σκληρό τρόπο του ΔΝΤ με όλες τις συνέπειες. Και υπήρξαν συνέπειες και μάλιστα τραγικές. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολλά ακόμη χρόνια, στην Ελλάδα.
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου