Χωρίς βίζα οι τούρκοι στα νησιά μας...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Χωρίς βίζα οι τούρκοι στα νησιά μας...!

Σε επικίνδυνες μεθοδεύσεις για τον εξευμενισμό της Τουρκίας, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις, προχωρά η Αθήνα. Τα λόγ...


Σε επικίνδυνες μεθοδεύσεις για τον εξευμενισμό της Τουρκίας, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις, προχωρά η Αθήνα.
Τα λόγια του εκπροσώπου τύπου του ΥΠΕΞ στη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών και μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη για τη συνάντηση του αν. ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα με τον τούρκο ομόλογό του, αναδεικνύουν το ρίσκο που κάποιοι στην Ελλάδα αναλαμβάνουν:
«Συζήτησαν επίσης το ζήτημα της πραγματοποίησης μονοήμερων εκδρομών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Είναι κάτι το οποίο μας έχει απασχολήσει, ανταποκρινόμενοι και σε αιτήματα που προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα νησιά μας.
Είναι ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει και δεν έχει να κάνει μόνο με την Τουρκία, ουσιαστικά μιλάμε για την παροχή της δυνατότητας πραγματοποίησης μονοήμερων εκδρομών για πολίτες όλων των χωρών, όχι μόνο των Τούρκων, ώστε να μπορούν να έρθουν χωρίς θεώρηση στα ελληνικά νησιά για μία μέρα οργανωμένα».
Υπονομεύεται η ασφάλειά μας
Ακολούθησε ερώτηση εκ μέρους του δημοσιογράφου Νίκου Χιδίρογλου: «Να επανέλθω σ' ένα θέμα το οποίο θέσατε εσείς, των μονοήμερων εκδρομών άνευ θεωρήσεως από την Τουρκία.
Πρώτον: Έχουν ληφθεί κ. Εκπρόσωπε υπ' όψιν από την ελληνική Κυβέρνηση όλες οι παράμετροι εθνικής ασφαλείας, δεδομένου ότι σ' αυτά τα νησιά υπάρχουν, όπως γνωρίζετε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ελληνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί;
Δεύτερον: Έχει λάβει υπ' όψιν του το Υπουργείο Εξωτερικών ότι με το να επιτρέψει τις μονοήμερες εκδρομές άνευ θεωρήσεως στην Ελλάδα, ουσιαστικά θα ενισχύσει το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη χώρα μας, δεδομένου ότι πολλές φορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν στην Τουρκία άνευ θεώρησης θα έρθουν στην Ελλάδα πιθανόν»;
Ξέχασαν τα καμένα δάση μας και την Τσιλέρ...
Η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, ήταν η κάτωθι: «Εφ' όσον όντως προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο, μιλάμε για ένα πλαίσιο που θα είναι πολύ αυστηρά καθορισμένο, θα παρέχει όλες τις δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψουμε τη λαθρομετανάστευση γιατί είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα να εμποδίσει τη συνέχιση αυτού του σύγχρονου δουλεμπορίου και για λόγους ανθρωπιστικούς, αλλά και για λόγους δημόσιας τάξης. Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τα δύο, είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Μιλάμε για μια διαδικασία που θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη και θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είναι κάτι που δοκιμάστηκε στο παρελθόν και δοκιμάστηκε με καλά αποτελέσματα, δεν υπήρξαν προβλήματα και πιστεύουμε ότι πρέπει να το ξαναδοκιμάσουμε, υπάρχουν και τα νομικά επιχειρήματα, αλλά και ο τρόπος για να το πετύχουμε».
Τα παραπάνω, αναδεικνύουν την ανευθυνότητα της κυβέρνησης. Την ώρα που οι αλλοδαποί από τις χώρες του Μαγκρέπ πλημμυρίζουν τη χώρα μας διαπράττοντας ειδεχθή εγκλήματα και εισερχόμενοι από την Τουρκία, η κυβέρνηση τους δίνει άλλη μια "εναλλακτική" εισόδου από την Τουρκία (όπου Μαροκινοί, Αλγερινοί και Τυνήσιοι, ταξιδεύουν άνευ θεώρησης). Παράλληλα, ο κίνδυνος για κατασκοπία και δολιοφθορές εις βάρος των στρατιωτικών μας σχηματισμών στα νησιά μας, αυξάνεται κατακόρυφα. Όπως και ο κίνδυνος εμπρησμών...
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"

1 σχόλιο

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ

    •Το 1996-97 η πολιτεία με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους χρηματοδοτεί την μετατροπή της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ σε ΛΙΜΑΝΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ-ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΥΣΗ που θα έβαζε την περιοχή και την δυτική Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.
    •Το 2007 η ιδιοκτήτρια εταιρία ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΕΡΜΙΝΑΛ επιχειρεί να εγκαταστήσει στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού την εταιρία EDISON με σκοπό την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα. Την επένδυση ακυρώνει ο ξεσηκωμός του λαού της περιοχής.
    •Το 2010 οι νέοι ιδιοκτήτες / Τραπεζίτες της ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ και η σημερινή κυβέρνηση, επιχειρούν από κοινού να εγκαταστήσουν “παράνομα” και σε πείσμα της βούλησης της τοπικής κοινωνίας και εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης , μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας1100MW με πρώτη ύλη το L.P.G με υψηλούς δείκτες ρίπων και επικινδυνότητας .
    •ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
    •ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ !!!
    •ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου