Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζητά τ/κ οργάνωση στο Λονδίνο...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζητά τ/κ οργάνωση στο Λονδίνο...!

Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζητά η τουρκοκυπριακή οργάνωση «TRNC – Freedom», η οποία πραγματοποίησε διαδήλωση και πορεία την Κυριακή 03 Οκτω...


Αναγνώριση του ψευδοκράτους ζητά η τουρκοκυπριακή οργάνωση «TRNC – Freedom», η οποία πραγματοποίησε διαδήλωση και πορεία την Κυριακή 03 Οκτωβρίου, στην Trafalgar Square, επιδίδοντας μάλιστα, ψήφίσμα και υπογραφές στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, κ. Κάμερον.
Φαίνεται πως η ανικανότητα της κυπριακής κυβέρνησης να αντικρούσει την τουρκική διπλωματία στα θέματα όπως το «απ’ ευθείας εμπόριο», τις ελεύθερες αεροπορικές πτήσεις από και προς τα κατεχόμενα, τη συμμετοχή του ψευδοκράτους σε διεθνή πάνελ και το ξεπούλημα των κατεχόμενων περιουσιών μας στην λεγόμενη «Επιτροπή Αποζημιώσεων», δίνει την ευκαιρία σε τέτοιου είδους οργανώσεις να προωθούν την τουρκική προπαγάνδα της δήθεν «απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων», που έχει ως στόχο την αναγνώριση της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». Δηλαδή, την νομιμοποίηση της παράνομης εισβολής και κατοχής της μισής Κύπρου.
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου δεν προτίθεται να ακολουθήσει την «ευέλικτη» πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης και δεν πρόκειται να ενδώσει σε όλα αυτά, «για να μην χαλάσει το κλίμα των συνομιλιών». Αντιθέτως, δηλώνουμε έτοιμοι να αντισταθούμε και να αντικρούσουμε την προσπάθεια αυτή της τουρκικής προπαγάνδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αντικρούσαμε και αποτρέψαμε την κάθοδο της Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα τον περασμένο Ιούλιο.
Το Κίνημά μας έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης προς τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, διαφωτίζοντας τον πως το ψευδοκράτος είναι ένα παράνομα κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, 541 και 550 είναι σαφέστατα: Καμία αναγνώριση, καμία διευκόλυνση και καμία συνεργασία με το ψευδοκράτος του Ραούφ Ντενκτάς. Πως η δήθεν «απομόνωση των Τουρκοκυπρίων», δεν είναι παρά ένας μύθος. Κι αυτό γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία ουδέποτε παραβίασε τα ανθρώπινα τους δικαιώματα. Αντιθέτως, παρά την βίαιη, συνωμοτική και προσχεδιασμένη αποχώρηση τους από την κυπριακή κυβέρνηση το 1963, οι πόρτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν πάντα ανοιχτές προς αυτούς. Απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να εκδώσουν Κυπριακή Ταυτότητα και Κυπριακό Διαβατήριο και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε πλήρωσαν φόρους ή συμμετείχαν στην οικονομική και πολιτειακή παλινόρθωση της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από την βάρβαρη εισβολή του 1974. Αντίθετα, είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων που καταπατούνται εδώ και 36 χρόνια, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής του 37% της Κύπρου.
Τέλος, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί όλο τον κόσμο, οργανωμένα σύνολα, ιδιώτες και φοιτητές, να κινητοποιηθούν μέσω επιστολών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, αλλά και σε Βρετανούς βουλευτές και στελέχη πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων. Να αντιληφθεί η Βρετανική Κυβέρνηση πως οι Έλληνες της Κύπρου ακόμα πονούν, δεν ξεχνούν και θα αντιστέκονται στις όποιες επιβουλές της οργιάζουσας τουρκικής προπαγάνδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
http://www.metopo.org.uk/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου