Οικονομικά συμφέροντα στην επιμονή για συνταγογράφηση με δραστική ουσία "βλέπουν" οι φαρμακοβιομήχανοι - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οικονομικά συμφέροντα στην επιμονή για συνταγογράφηση με δραστική ουσία "βλέπουν" οι φαρμακοβιομήχανοι

Σύμφωνα με τους φαρμακοβιομήχανους, η συνταγογράφηση με δραστική θα επιφέρει αύξηση της δαπάνης... Ερωτήματα γεννά η εμμονή της τρό...

Σύμφωνα με τους φαρμακοβιομήχανους, η συνταγογράφηση με δραστική θα επιφέρει αύξηση της δαπάνης...


Ερωτήματα γεννά η εμμονή της τρόικας να προωθήσει τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, παρόλο που η φαρμακευτική δαπάνη έχει μειωθεί, επισήμαναν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), με τον αντιπρόεδρο της ΠΕΦ Θεόδωρο Κωλέτη να κάνει λόγο για «λυσσαλέα επιμονή» και «οικονομικά συμφέροντα» που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η υποχρεωτική συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου φαρμάκου από τον φαρμακοποιό, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, οδηγώντας, όπως είπε, «τις ελληνικές εταιρείες στην "εκπαραθύρωση" και την αγορά στην πλήρη εξάρτηση από εισαγόμενα φάρμακα».

Ο κ. Κωλέτης πρόσθεσε ότι «η εφαρμογή του μέτρου θα οδηγήσει σε απαξίωση των γενοσήμων, μέσω της μετατροπής τους σε απλά εμπορικά προϊόντα χωρίς σήμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μονοπωλίου στη φαρμακευτική ενημέρωση για τα εισαγόμενα, προστατευόμενα με πατέντα, ακριβότερα φάρμακα».

Σύμφωνα με τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους, η συνταγογράφηση με δραστική θα επιφέρει αύξηση της δαπάνης, καθώς αφήνει αλώβητη τη δαπάνη για τα προστατευμένα με πατέντα φάρμακα, μετατοπίζει τη συνταγογράφηση σε ακριβότερα φάρμακα και επιβάλλει σταδιακά ολιγοπωλιακές συνθήκες στην αγορά.

Η συνταγογράφηση με δραστική, σημείωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΠΕΦ Βασίλης Κάτσος, «ανοίγει την κερκόπορτα σε αμφίβολης ποιότητας προϊόντα, που παράγονται σε χώρες χαμηλού κόστους, με μόνο κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή» με αποτέλεσμα «τη διάλυση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων» και «την υποβάθμιση της ποιότητας της θεραπείας των ασθενών».

Από "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου