"Σπρώχνεται" προς τη Δύση και το ΔΝΤ η Ουκρανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

"Σπρώχνεται" προς τη Δύση και το ΔΝΤ η Ουκρανία

Η Ουκρανία έχει ανάγκη 35 δισεκατομμύρια δολάρια εντός των επομένων δύο ετών και ζητεί την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης δωρητών, ανακοίνω...

Η Ουκρανία έχει ανάγκη 35 δισεκατομμύρια δολάρια εντός των επομένων δύο ετών και ζητεί την οργάνωση διεθνούς διάσκεψης δωρητών, ανακοίνωσε σήμερα ο προσωρινός υπουργός Οικονομικών Γιούρι Κολόμποφ...

"Το ύψος της μακροοικονομικής βοήθειας που έχει ανάγκη η Ουκρανία μπορεί να φθάσει τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο 2014-2015. Ζητήσαμε από τους δυτικούς μας εταίρους (Πολωνία, Ηνωμένες Πολιτείες) τη χορήγηση πίστωσης σε διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών χωρίς να προσδιορίσει το ποσόν που έχει ζητηθεί από το Κίεβο.

Η Ουκρανία πρότεινε επίσης "την οργάνωση μεγάλης διεθνούς διάσκεψης δωρητών με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς για την εξασφάλιση πόρων για τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην Ουκρανία", διευκρινίζει ο ουκρανός υπουργός Οικονομικών.

Ο προσωρινός πρόεδρος Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ προειδοποίησε χθες ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο χείλος της στάσης πληρωμών.

"Η Ουκρανία ολισθαίνει προς τον γκρεμό, βρίσκεται στα πρόθυρα της στάσης πληρωμών", δήλωσε ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, καταγγέλλοντας την διακυβέρνηση του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, οι οποίοι "κατέστρεψαν τη χώρα".

Από την πλευρά του ο προσωρινός υπουργός Ενέργειας Εντουαρντ Σταβίτσκι δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ελπίζει πως η τιμή του φυσικού αερίου που καταβάλλει το Κίεβο για το ρωσικό φυσικό αέριο δεν θα αλλάξει.

"Ελπίζουμε ότι η τιμή (του ρωσικού φυσικού αερίου) θα παραμείνει σταθερή", είπε.

Η Ρωσία συμφώνησε τον Δεκέμβριο μείωση της τιμής του φυσικού αερίου για το Κίεβο στα 268 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα, που αντιστοιχεί σε μείωση κατά το εν τρίτον της τιμής των 400 δολαρίων/κυβ.μ. που ίσχυε από το 2009.

Η Ουκρανία καταναλώνει περί τα 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως και περισσότερο από το ήμισι αυτού του φυσικού αερίου προέρχεται από τη Ρωσία.


Από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου