Τζορτζ Κλούνεϊ: «Δίκαιο να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Δίκαιο να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα»

Ας μάθουν επιτέλους και κάποιοι πως δεν επιτρέπεται να τα ονομάζουμε «Ελγίνεια Μάρμαρα», αλλά Γλυπτά του Παρθενώνα! Τη συμπαράστασή ...

Ας μάθουν επιτέλους και κάποιοι πως δεν επιτρέπεται να τα ονομάζουμε «Ελγίνεια Μάρμαρα», αλλά Γλυπτά του Παρθενώνα!

Τη συμπαράστασή του για την επιστροφή των ελληνικών γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Βερολίνο, με αφορμή την προβολή, εκτός συναγωνισμού, της ταινίας «Μνημείων Άνδρες».

«Είναι ένα δίκαιο αίτημα», είπε ο Τζορτζ Κλούνεϊ που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Η ερώτηση για τα γλυπτά του Παρθενώνα είχε σχέση με το θέμα της ταινίας, την αληθινή ιστορία μιας ομάδας αμερικανών ειδικών στα έργα τέχνης, που αναλαμβάνουν προς το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου να καταταγούν εκ νέου (παρά την ηλικία τους) στο στρατό. Στόχος τους να αποβιβαστούν στην Ευρώπη, για να σώσουν σημαντικά έργα τέχνης που είχαν κλέψει οι ναζί από διάφορες χώρες.

Στην πολεμική περιπέτεια, γυρισμένη στο στιλ των παλιών αμερικανικών ταινιών γύρω από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιρζαντέν και ο έλληνας, Δημήτρης Λεωνίδας.

  Από "Ναυτεμπορική"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου