Αλβανία: Στο στόχαστρο η δράση του SHIK στα χρόνια του Χότζα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αλβανία: Στο στόχαστρο η δράση του SHIK στα χρόνια του Χότζα!

Το φλέγον ζήτημα που αφορά το άνοιγμα των αρχείων από τις παρακολουθήσεις της πρώην Κρατικής αλβανικής Ασφάλειας, (SHIK) και τους ξένους...

Το φλέγον ζήτημα που αφορά το άνοιγμα των αρχείων από τις παρακολουθήσεις της πρώην Κρατικής αλβανικής Ασφάλειας, (SHIK) και τους ξένους πράκτορες κατά την περίοδο του κομουνισμού, ανοίγει η αλβανική κυβέρνηση.

Μετά και από την έκκληση του Αλβανού Συνήγορου του Πολίτη, Igli Totozani, θα συνταχθεί ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύση στο νομικό και θεσμικό αδιέξοδο μέχρι τώρα στη χώρα για το άνοιγμα των αρχείων.

Το νέο νομοσχέδιο που φέρεται να προωθεί η αλβανική κυβέρνηση και αναμένεται να δοθεί για έγκρισή τον επόμενο μήνα στην αλβανική Βουλή, είναι σύμφωνα με το γερμανικό μοντέλο και εστιάζεται στο δικαίωμα που θα έχει κάθε πολίτης που εκδιώχθηκε από την Κρατική αλβανική Ασφάλεια (SHIK), καθώς επίσης και οι πρώην συνεργάτες της Κρατικής Ασφάλειας, θα έχουν πλέον το δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία τους.

Το νομοσχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για το άνοιγμα των αρχείων σύμφωνα με το δυτικό μοντέλο, αποτελεί διεθνή υποχρέωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την καταδίκη εγκλημάτων του κομουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου