Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προβοκάτσια σε τουρκικό ιερό χώρο στο συριακό έδαφος συζητούσαν οι Τούρκοι ώστε να εισβάλουν στη Συρία (Video)

Το ενδεχόμενο επίθεσης από πράκτορες της ΜΙΤ στο τάφο του  Suleyman Shah, του παππού του Οσμάν του Πρώτου, που ήταν ο ιδρυτής της Οθωμα...

Το ενδεχόμενο επίθεσης από πράκτορες της ΜΙΤ στο τάφο του  Suleyman Shah, του παππού του Οσμάν του Πρώτου, που ήταν ο ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οποίος βρίσκεται σε συριακό έδαφος εξέταζαν οι Τούρκοι 

Τους αποκαλυπτικούς διαλόγους του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davoutoglou με τον Αρχηγό της ΜΙΤ Hakan Fidan για το ενδεχόμενο πρόκλησης των κατάλληλων αιτιών ώστε η Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά στην Συρία αποκαλύπτει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr.

Ο διάλογος των δύο ανδρών περιστρέφεται γύρω απο το τάφο του  Suleyman Shah του παππού του Οσμάν του Πρώτου που ήταν ο ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οποίος βρίσκεται σε συριακό έδαφος και τη δυνατότητα αξιοποίησης μίας επίθεσης σε αυτό ώστε η Τουρκία να διαθέτει την κατάλληλη αιτιολογία για μία στρατιωτική επέμβαση.

Για την ιστορία ο τάφος του Suleyman Shah βρίσκεται στην περιοχή Qal'at Ja'bar στις όχθες της λίμνης Al Assad στην βόρεια κεντρική Συρία.

Με βάση συμφωνία της Άγκυρας που υπέγραψε η Τουρκία το 1921 με την Γαλλία η οποία τότε ήλεγχε τη Συρία, ο τάφος του Suleyman Shah αποτελεί κυρίαρχο τουρκικό έδαφος, φυλάσσεται από Τούρκους στρατιώτες και θεωρείται από τα πλέον ιερά μέρη του τουρκικού Έθνους. 

Σε αυτό το ιερό έδαφος για το τουρκικό Έθνος, επρόκειτο να επιτεθούν οι άνδρες του Hakan Fidan, ώστε να προκληθεί η κατάλληλη αιτία για να επέμβει στρατιωτικά η Τουρκία στη Συρία.

Μετά από αυτά διερωτάται κανείς τί θα μπορούσαν να πράξουν οι Τούρκοι σε άλλες περιοχές όπως η Θράκη. 

Ακολουθούν οι διάλογοι των Τούρκων αξιωματούχων, όπως μεταφράστηκαν από τους συντάκτες της ιστοσελίδας tourkikanea.gr.

Κύρια σημεία των διαλόγων

Νταβούτογλου : Ο πρωθυπουργός είπε πως "αυτό (η επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν) πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία σε αυτή την συγκυρία".

Χακάν Φιντάν (διοικητής της ΜΙΤ) : Εάν χρειάζεται στέλνω εκεί 4 άτομα. Τους βάζω εκεί να εκτοξεύσουν 8 πυραύλους κατά της Τουρκίας και παράγω έτσι μια αιτία πολέμου. Τους βάζω επίσης να επιτεθούν και στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν.

Γιασάρ Γκιουλέρ : Απευθείας αιτία πολέμου. Αυτό που θα πράξουμε θα είναι απευθείας αίτιο πολέμου.

Οι διάλογοι του βίντεο

Γιασάρ Γκιουλέρ : Είναι ανάγκη επειγόντως με την στήριξη του κυρίου Χακάν να διασφαλίσουμε όπλα και πυρομαχικά στους αντιπολιτευόμενους. Πρέπει να μιλήσουμε με τον κύριο υπουργό. Με τον υπουργό Αμύνης και τον υπουργό Εσωτερικών. Αυτό κύριε υπουργέ πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να το ρυθμίσουμε.

Αχμέτ Νταβούτογλου : Όταν υπήρχε απειλή στο Β. Ιράκ πως μπορέσαμε και χώσαμε εκεί τις ειδικές δυνάμεις ; Έπρεπε να είχαμε στείλει και εκεί (σημ μεταφρ : εννοεί στην Συρία). Έπρεπε να είχαμε εκπαιδεύσει τους ανθρώπους εκεί . Έπρεπε να είχαμε στείλει ανθρώπους. Τέλος πάντων αυτό αδυνατούμε να το κάνουμε, εμείς με την διπλωματία.
…………………..

Γιασάρ Γκιουλέρ : Προσέξτε κύριε μου. Η ΜΚΕ (βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών) δεν είναι υπό τις διαταγές του υπουργού μας ; Μα αυτή την στιγμή το Κατάρ με τα λεφτά του ψάχνει για πυρομαχικά (εννοεί για τους κατσαπλιάδες της Συρίας) . Τα χρήματα είναι σε ρευστό, ε λοιπόν ας υπάρξει παραγωγή να τους δώσουν. Με εντολή του κυρίου υπουργού.

Αχμέτ Νταβούτογλου: Ε να σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να κινηθούμε ολοκληρωμένα, δεν μπορούμε να συντονιστούμε.

Γιασάρ Γκιουλέρ : Ε τότε ο πρωθυπουργός μας ας καλέσει την ίδια στιγμή τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον κύριο υπουργό. Ας μιλήσουν δίπλα του.

Αχμέτ Νταβούτογλου : Μα για αυτό εγώ και ο κύριος Φεριντούν παρακαλέσαμε τον πρωθυπουργό, τέλος πάντων ας συγκεντρωθούμε εμείς με το σκεπτικό πως η πορεία δεν είναι καλή

Γιασάρ Γκιουλέρ : Και να μην είναι πολύς κόσμος κύριε υπουργέ. Ας είναι η εξοχότητα σας, ο κύριος υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εσωτερικών μας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, οι τέσσερεις σας εκεί καθίστε. Αρκεί, δεν χρειάζεται άλλος. Κύριε υπουργέ εκεί πέρα χρειάζονται όπλα και πυρομαχικά. Και μάλιστα περισσότερο πυρομαχικά και όχι όπλα. Πριν από λίγο μιλήσαμε κύριε υπουργέ. Ας πούμε πως στήνουμε εκεί έναν στρατό 1000 ατόμων. Εάν εμείς τους ρίξουμε στον πόλεμο χωρίς να αποθηκεύσουμε για αυτούς πυρομαχικά για ένα ελάχιστο διάστημα 6 μηνών, σε δύο μήνες θα επιστρέψουν πάλι σε εμάς.

Αχμέτ Νταβούτογλου : Μα ήδη γύρισαν τώρα.

Γιασάρ Γκιουλέρ : Γυρνάνε κύριε υπουργέ μου

Αχμέτ Νταβούτογλου : Γύρισαν από το.. Ποιό ήταν ; Από το Τσομπάνμπέι επέστρεψαν. (πόλη της Συρίας)


Γιασάρ Γκιουλέρ : Ναι. Ναι κύριε μου. Αυτή η δουλειά κατέστη ένα θέμα που φορτώθηκε στις πλάτες μόνο του κυρίου Χακάν (της ΜΙΤ…). Μα δεν γίνεται. Για ποιο λόγο ;

Από "Επίκαιρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου