Σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας εν όψει; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας εν όψει;

Ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών ατη πολιτική σκακιέρα; Του Μανώλη Κοττάκη Τον  Φεβρουάριο του 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου επέστ...

Ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών ατη πολιτική σκακιέρα;

Του Μανώλη Κοττάκη

Τον  Φεβρουάριο του 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεφε από κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Στην Αθήνα βούιζε ο τόπος ότι ο Σημίτης ( που είχε απογοητευτεί από το γεγονός ότι δεν τον στήριζε πλέον ο Λαμπράκης ) σχεδίαζε να του παραδώσει το δακτυλίδι της Προεδρίας του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν τι θα γίνει και κάποια στιγμή περικύκλωσαν τον Παπανδρέου.

Εκείνος μη έχοντας τι άλλο να τους απαντήσει περιορίστηκε σε ένα σιβυλλικό << αναλαμβάνω τις ευθύνες μου >>.

Ο καθείς το μετέφρασε όπως ήθελε μιας και οι περισσότεροι δεν ήταν μυημένοι στους κώδικες του Παπανδρέου.

 Χθές ο πρώην πρωθυπουργός , αξιοποιώντας την υπόθεση Μπαλτάκου εξέδωσε μια μακροσκελή δήλωση στην οποία αφού  μας είπε ότι το << κυριάρχο διακύβευμα είναι η Δημοκρατία >> και αφού διερωτήθηκε  αν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι << υπάρχει ανάγκη ενότητας των δημοκρατικών και προοδοευτικών δυνάμεων του τόπου χωρίς αστερίσκους και δεύτερες σκέψεις >> και ότι ...<< όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους >>.

Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω την διαπίστωση του πρώην πρωθυπουργού περί διακυβεύματος της Δημοκρατίας καθώς όλοι φαντάζομαι θυμούνται ότι  το πολίτευμα μας υπέστη<<  ανήκεστον βλάβη >>  και μπήκε στον γύψο μετά την απόφαση του  Γιώργου Παπανδρέου  να παραδώσει την εξουσία του και την εξουσία του κοινοβουλίου, εν τέλει την κυριαρχία της χώρας, στους δανειστές. Στην ξενοκρατία .

Θα επιμείνω στην ακριβή μετάφραση της δήλωσης του γιατί συνδέεται με την μελλοντική πορεία της κυβέρνησης και της  χώρας. Είναι προφανές ότι οι  φήμες δεν είναι φήμες και ότι ο Παπανδρέου θα ιδρύσει κόμμα με επικεφαλής τον ίδιο προκειμένου ..<< να αναλάβει τις ευθύνες του >>.

Είναι επίσης προφανές πως όταν τάσσεται υπέρ της ενότητας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου ρίχνει γέφυρα στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύει ότι έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο για το αμερικανόπληκτο κόμμα του κυρίου Τσίπρα σε περίπτωση που αυτό  έρθει πρώτο στις εκλογές.  Αυτό που δεν διευκρινίζεται και αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά είναι αν ο Παπανδρέου καλώντας όλους να << αναλάβουν τις ευθύνες τους >> απευθύνει προσκλητήριο στους μετρημένους έντεκα Βουλευτές που διαθέτει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψουν τον Βενιζέλο και δι αυτού να ανατρέψουν προώρως και την κυβέρνηση.

 Εδώ είναι το θέμα. Ο Παπανδρέου θεωρεί ότι ο Βενιζέλος τον έριξε από την πρωθυπουργία και θέλει να τον εκδικηθεί.


Το ερώτημα είναι απλό και  ξεκάθαρο : Επειδή και ο ίδιος στην δήλωση του κάνει αναφορά στον όρο << οικογενειακές υποθέσεις >>, θα πληρώσει ο τόπος το ξεκαθάρισμα των προσωπικών τους λογαριασμών και των οικογενειακών υποθέσεων τους ;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου