ΣΥΡΙΑ: Απόπειρα προβοκάτσιας με τοξικά αέρια από τους «αντικαθεστωτικούς» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΣΥΡΙΑ: Απόπειρα προβοκάτσιας με τοξικά αέρια από τους «αντικαθεστωτικούς»

Προβοκάτσια με τη χρήση χημικών όπλων προσπάθησαν να στήσουν «αντικαθεστωτικές» ένοπλες δυνάμεις στο προάστιο της Δαμασκού, Τζομπάρ, το ...

Προβοκάτσια με τη χρήση χημικών όπλων προσπάθησαν να στήσουν «αντικαθεστωτικές» ένοπλες δυνάμεις στο προάστιο της Δαμασκού, Τζομπάρ, το οποίο είναι υπό τον έλεγχό τους, δημοσιοποιώντας χτες στο YOUTUBE σχετικό βίντεο με έναν λιπόθυμο νεαρό άνδρα υπό τη φροντίδα γιατρών.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη ηλεκτρονική ιστοσελίδα «Αλ Αραμπίγια», οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις που ελέγχουν το Τζομπάρ έσπευσαν, στη συνέχεια, να επιρρίψουν την ευθύνη για το περιστατικό στην κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ. Ωστόσο, το συμβάν δε φάνηκε να προκαλεί θανατηφόρα περιστατικά, αφού όσοι προσβλήθηκαν βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση (σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου «Ρόιτερς», που επικαλείται και το «Αλ Αραμπίγια»).

Οπως φαίνεται, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις που ελέγχουν το προάστιο Τζομπάρ «ατύχησαν» στην προσπάθειά τους να στήσουν προβοκάτσια, ώστε να ενισχύσουν προσχήματα για ανοιχτή επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων μεταξύ άλλων και γιατί ο πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρι είχε εγκαίρως ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού με επιστολή από τις 25 Μάρτη, επικαλούμενος πληροφορίες από τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες και υποκλοπές τηλεπικοινωνιών εξτρεμιστικών «αντικαθεστωτικών» δυνάμεων στο Τζομπάρ που έδειχναν κάποιον εξ αυτών να διανέμει προ ημερών μυστικά αντιασφυξιογόνες μάσκες στην περιοχή.

Για την πιθανότητα προβοκάτσιας με χημικά όπλα είχε προειδοποιήσει από προχτές και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Λαβρόφ επανέλαβε και χτες τις προειδοποιήσεις αυτές, κατηγορώντας τη Δύση ότι λέγοντας πως οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις είχαν στα χέρια τους τοξικά αέρια τα οποία θα χρησιμοποιούσαν. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη Δύση ότι «δεν μπορεί πλέον να κρύψει το μέγεθος της τρομοκρατίας στη Συρία», με αφορμή και την άρνηση δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών να επιτρέψουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για τις βάρβαρες επιθέσεις ισλαμιστών εξτρεμιστών την περασμένη βδομάδα κατά την κατάληψη της αρμένικης κωμόπολης Κασάμπ (που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία).


Το περασμένο 24ωρο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του συριακού στρατού, στρατηγός Αλί Αμπντάλα Αγιούμπ επισκέφθηκε το στρατηγικής σημασίας «παρατηρητήριο 45» στην επαρχία της Λατάκειας που ανακατέλαβε πρόσφατα ο στρατός έπειτα από σκληρές μάχες με ισλαμιστές μισθοφόρους εξτρεμιστές, εξάροντας τη «γενναιότητα, την αποφασιστικότητα και την ενότητα» των Σύρων στρατιωτών.

Από "Ριζοσπάστη"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου