Τσίπρας: Ο Σαμαράς δεν έχει νομιμοποίηση. Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο (video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τσίπρας: Ο Σαμαράς δεν έχει νομιμοποίηση. Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο (video)

Ως νικητής των εκλογών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος της αποψινής εκλογικής βραδιάς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα π...

Ως νικητής των εκλογών εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος της αποψινής εκλογικής βραδιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, και ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, το συντομότερρο δυνατό.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα είχε ως εξής:

“Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τον λαό μας. Η ετυμηγορία του λαού είναι γενναία και πεντακάθαρη. Παρά την προπαγάνδα του φόβου, καταδίκασαν την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική των Μνημονίων.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του τόπου, η Αριστερά είναι πρώτη δύναμη, με πεντακάθαρη διαφορά, ενώ έχουμε ανατροπή στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και σε πολλούς δήμους.

Αύριο, η Ευρώπη θα μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λαοί της Ευρώπης πανηγυρίζουν για την ήττα των Μνημονίων και της λιτότητας, στον τόπο που επελέγη ως πειραματόζωο.

Για το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης νίκης του λαού μας, στο πλευρό μας συσπειρώθηκαν ευρύτερες δυνάμεις, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής του Μνημονίου.

Σημαντικό μέρος των πολιτών αψήφισε την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής, μέσα και έξω από τη χώρα.

Μας έδωσαν την πρώτη θέση, και με σημαντική διαφορά.

Είναι μια αποφασιστική νίκη του λαού, στη διαρκή πάλη για διαρκή κυριαρχία, Δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ο λαός μας έδωσε εντολή και μας εμπιστεύτηκε, να παλέψουμε για τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει και τη νέα, μεγάλη και απόλυτη πλειοψηφία, που θα αναλάβει το ιστορικό έδρο της σωτηρίας της κοινωνίας και της ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.

Έχει χαθεί πλέον κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής της, και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε 7 μονάδες από το ποσοστό της το 2012, και το ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες.

Αν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η Νέα Δημοκρατία 69.

Με ποιά ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς το χρέος, θα επιβάλει σκληρά μέτρα ή το νέο Μνημόνιο;

Η Δημοκρατία και ο σεβασμός στη Δημοκρατία επιβάλλουν την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, για  να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα.

Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης”.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου