Αίσχος: Η Ελλάδα απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί να κάνει έρευνες στη κυπριακή ΑΟΖ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αίσχος: Η Ελλάδα απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί να κάνει έρευνες στη κυπριακή ΑΟΖ

Τη στιγμή που η Τουρκία ληστρικά και παράνομα αναμένεται να τοποθετήσει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα με δικό της νόμο (4001/2...

Τη στιγμή που η Τουρκία ληστρικά και παράνομα αναμένεται να τοποθετήσει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ, η Ελλάδα με δικό της νόμο (4001/2011) απαγόρευσε στον εαυτό της να μπορεί νομίμως να συμμετέχει σε έρευνες κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ.


Γράφει ο Δρ. Ηλίας ΚΟΝΟΦΑΓΟΣ

Σύμφωνα με τον "νόμο Γιάννη Μανιάτη",

"Η ελληνική εταιρεία υδρογονανθράκων" (εδευ α.ε.) δεν μπορεί να συμμετέχει ή να τοποθετήσει νομίμως γεωτρύπανο - για λογαριασμό του δημοσίου - στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο νόμος 4001/11 ανέτρεψε το καθεστώς του προηγούμενου νόμου 2289/95 ο οποίος επέτρεπε νομίμως τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας υδρογονανθράκων σε έρευνες εντός και εκτός Ελλάδος.

Εαν ο νόμος Μανιάτη δεν είχε τροποποιήσει τον προηγούμενο νόμο 2289/95, σήμερα η ΕΔΕΥ Α.Ε. θα μπορούσε - όπως συνέβαινε πάντα- να είχε φροντίσει νομίμως & έγκαιρα -μέσω σχετικής αίτησης - να είχε αποκτήσει ερευνητικά δικαιώματα (οδηγία 94/22 της Ευρωπαϊκής Ένωσης) π.χ. Στα ελεύθερα οικόπεδα 4 & 5 της "λεκάνης του Ηροδότου" στην κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία μερικώς διεκδικεί ήδη η Τουρκία - και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες να είχε τοποθετήσει εκεί νοικιασμένο γεωτρύπανο στα οικόπεδα αυτά κατωχυρώνοντας δικαιώματα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται........

Η Ελλάδα παίρνει και παλι - εκ του μακρόθεν - γεωπολιτικά μαθήματα παράνομης συμπεριφοράς...........

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου