Η Τουρκία από το 1959 προετοιμαζόταν με σειρά ενεργειών για χρήση Χημικών και Πυρηνικών σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Τουρκία από το 1959 προετοιμαζόταν με σειρά ενεργειών για χρήση Χημικών και Πυρηνικών σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα!

Στις 30 Οκτωβρίου 2019 η Βιβλιοθήκη των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ αποδέσμευσε μια σειρά  εγγράφων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι η Του...


Στις 30 Οκτωβρίου 2019 η Βιβλιοθήκη των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ αποδέσμευσε μια σειρά  εγγράφων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία από το 1959 προετοιμαζόταν με σειρά ενεργειών για χρήση Χημικών και Πυρηνικών!

Μάλιστα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα από το 1960 επεσήμανε τους κινδύνους, σε αλεπάλληλα τηελγραφήματα της προς το State Department για την  ευρύτερη περιοχή στην Μεσόγειο και το Αιγαίο αν η Άγκυρα προχωρούσε τα σχέδια της. Η Βιβλιοθήκη των Εθνικών  Αρχείων των ΗΠΑ δίνει στην δημοσιότητα ακόμα και προσύμφωνο (memorandum) που είχαν συνάψει Τούρκοι αξιωματούχοι για την παραγωγή ακόμα και χημικών όπλων! 

Μάλιστα οι υπάλληλοι της επιτροπής Ατομικής ενέργειας από το 1960 προειδοποιούσαν για την Τουρκική απειλή! Στο έγγραφο τους με διαβάθμιση ΆΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ προς την αρμόδια επιτροπή του κογκρέσου  σημείωναν  οι υπάλληλοι της επιτροπής ατομικής ενέργειας (JCAE) προς  το Κογκρέσο δήλωσαν στους αξιωματούχους του κρατικού τμήματος ότι είδαν μια «πραγματική απειλή στην Τουρκία» λόγω της πιθανότητας ότι οι ηγέτες ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος » θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο ενός ή περισσοτέρων από τα ανεπαρκώς προστατευμένα όπλα»

Οι υπάλληλοι της JCAE δήλωσαν επίσης ότι είχαν μάθει ότι κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1960 η κατάσταση της Τουρκίας ήταν τόσο ασταθής ώστε δύο φορές [ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής General Lauris] Norstad διέταξε σχεδόν όλα τα όπλα να εκκενωθούν. «Η Norstad αργότερα αρνήθηκε ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί, αλλά η JCAE εξακολουθούσε να ανησυχεί για τη συνολική σταθερότητα στην Τουρκία.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αμερικανικών πυρηνικών όπλων τμήματα των οποίων φυλάσσοταν στην βάση του Ιντσιρλίκ  επανεμφανίστηκαν στα μέσα του 1975 μετά την Κυπριακή Κρίση και την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974, όταν το Κογκρέσο σταμάτησε στρατιωτική βοήθεια στην Τουρκία επειδή είχε χρησιμοποιήσει οπλικά συστήματα που παρείχαν οι ΗΠΑ για να οργανώσουν την εισβολή στην Κύπρο από τις αμερικανικές  στρατιωτικές βάσεις.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Gerald Ford και τον Υπουργό Άμυνας James Schlesinger, ο Πρόεδρος της ατομικής επιτροπής ( JCS), George Brown, παρατήρησε ότι οι Τούρκοι συμπεριφέρθηκαν «υπεύθυνα» και ότι κάποια εξέλιξη (που παραμένει ταξινομημένη) μπορεί να προκάλεσε άγχος. Κατά τη συζήτηση για τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης, ο Σλέσενγκερ δήλωσε ότι για να αποφύγει ένα «άσχημο περιστατικό», η Ουάσινγκτον θα έλεγε  στην τουρκική κυβέρνηση ότι υπήρξε κάποιο «λάθος» και στη συνέχεια «να  βγάλουν  των εγκαταστάσεων των ΗΠΑ » καθώς μερικοί Τούρκοι μπήκαν σε αυτές τις ευαίθητες  περιοχές,» που  πιθανώς  λέγεται πως ήταν απλοί  χώροι αποθήκευσης(σ.σ πυρηνικών όπλων).  

Οι πληροφορίες που σήμερα αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ, μια ημέρα μετά την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας δείχνουν ότι η Αμερικανική διοίκηση του Donald Trump σκοπεύει, στοχευμένα, βάση σχεδίου,  να προχωρήσει σε ουσιαστική ρήξη με τον Τούρκο Προέδρο κλιμακώντοντας τις «έμπρακτες κυρώσεις» των ΗΠΑ αρκετά πριν υπάρξει σχετική τροποποίηση στον σχετικό νόμο(CAATSA) περί κυρώσεων σε χώρες που οι ΗΠΑ κρίνουν ότι αντιστρατεύονται τα συμφέροντα τους (όπως η Κίνα η Ρωσία το Πακιστάν κτλ που συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό νομοθέτημα περί κυρώσεων). 

Από τα αποδεσμευμένα έγγραφα προκύπτουν πολλά συμπεράσματα για το χρονικό  βάθος των σχεδίων που σήμερα η Τουρκία του Ρ.Τ. Ερντογάν φαίνεται απλώς να υλοποιεί, αποδεικύοντας ότι η Τουρκία κινείται βάση σχεδίου ανεξαρτήτως ποιος βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας. Κινείται δηλ με σχέδιο, που κυρίως βασίζεται στο λεγόμενο «εθνικό όρκο» και με στρατηγική που ελίσσεται και μεταβάλλεται ανaλόγως των γεωπολιτικών δεdομένων και διεθνών συγκυριών.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια έγγραφα  μερικά από τα πιο σημαντικά αρχεία καθώς η αξιοποίηση και  μελέτη τους κατ ουσίαν τώρα ξεκινά δημιουργώντας νέα πολιτικά δεδομένα για την ευρύτερη και μείζονα περιοχή της Μεσογείου με βασικό δεδομένο ότι τώρα πια η Τουρκία όχι μόνον διαθέτει πυρηνικά όπλα (με την συνδρομή της Ρωσίας) αλλά προετοιμάζει το πιο σύγχρονο πηρυνικό εργοστάσιο στην περιοχή.     
ΔΕΙΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου