Σαράντα πέντε (+3) Ερωτήσεις για τον κύριο Μητσοτάκη από τον Δρ Θεοφάνη Α. Τσαπικούνη. (Μέρος ‘B) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σαράντα πέντε (+3) Ερωτήσεις για τον κύριο Μητσοτάκη από τον Δρ Θεοφάνη Α. Τσαπικούνη. (Μέρος ‘B)

Σε μια προσπάθεια να κατανοήσω και να βοηθήσω και άλλους να κατανοήσουν ‘τι μέλλει γενέσθαι’ με τον κύριο Μητσοτάκη σαν πρωθυπουργό, συ...


Σε μια προσπάθεια να κατανοήσω και να βοηθήσω και άλλους να κατανοήσουν ‘τι μέλλει γενέσθαι’ με τον κύριο Μητσοτάκη σαν πρωθυπουργό, συνέλεξα υλικό και σχημάτισα 45 (+3) ερωτήσεις.

Τα προσωπικά μου συμπεράσματα παραθέτονται σαν επίλογος στο τέλος του άρθρου. Σχόλια και απαντήσεις  που αφορούν τις παρακάτω ερωτήσεις και που θα με βοηθήσουν  στο να διορθώσω τυχόν λάθη, παραλείψεις αλλά και ενδεχόμενες αδικίες, είναι καλοδεχούμενα. Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι τροφή για σκέψη.

Γράφει  ο Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Ερώτηση 14η
Ο Διευθυντής του γραφείου σας ήταν δικηγόρος σε εταιρεία που συνδέθηκε (η εταιρεία) με σκάνδαλο;

Σύμφωνα με το tvxs, υπήρξε και συνεργάτης του Αριστείδη Φλώρου την εποχή που ξέσπασε το σκάνδαλο της Energa. Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το Documento, ο Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν ο δικηγόρος που είχε επιμεληθεί τη σύσταση offshore εταιρειών για λογαριασμό της οικογένειας Φλώρου, όπως ο ίδιος είχε καταθέσει στον ανακριτή που χειριζόταν την υπόθεση Energa. 


Ερώτηση 15η
Ο κ. Κοντολέων που τοποθετήσατε επικεφαλής στην ΕΥΠ, είναι πρωτόδικα καταδικασμένος για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης;

Σύμφωνα με το documentonews.gr ο κ. Κοντολέων είναι πρωτόδικα καταδικασμένος για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Ειδικότερα σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 6066,7057/2016 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ο Παναγιώτης Κοντολέων καταδικάστηκε για ψευδή καταμήνυση σε βάρος ιδιώτη και μάλιστα με αμετάκλητη απόφαση.


επίσης, τι γίνεται με τον διορισμό του;

Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία ο επικεφαλής της ΕΥΠ πρέπει να είναι ή κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή να έχει αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική απασχόληση! Με απλά Ελληνικά ο κηπουρός της ΕΥΠ αν φροντίζει τα γεράνια στα παρτέρια της επί δέκα έτη μπορεί να γίνει διοικητής της. Αρκεί φυσικά να διαθέτει τις ανάλογες άκρες και να κάνει τη δουλειά που θέλουν τα πολιτικά του αφεντικά. Η τροπολογία δεν μιλάει καν για επαγγελματική ενασχόληση σε συγκεκριμένο κλάδο, δεν μιλάει για θέση ευθύνης, δεν μιλάει καν για κατοχή απολυτηρίου λυκείου. Με τον τρόπο αυτόν οι τρεις υπουργού που υπογράφουν την (ν)τροπολογία (Γεραπετρίτης, Χρυσοχοΐδης, Παναγιωτόπουλος) «κλειδώνουν» στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυε στη Βουλή με δυναμισμό αλλά και με... λακωνικότητα: «Για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω πολλά. Κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε» και για ακόμη μία φορά συνέχισε κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

https://vimeo.com/356877149  (σήμερα 03.10.2019 δεν υπάρχει το βίντεο)



Ερώτηση 16η
Αληθεύουν οι μαρτυρίες σε βάρος του Βασίλη Κοντοζαμάνη  για παθητική δωροδοκία;;;

Διαβάζω: Ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο της Novartis είναι ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΟΦ και σημερινός εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σε βάρος του οποίου υπάρχουν μαρτυρίες - «φωτιά» για παθητική δωροδοκία.


Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το προσωνύμιο «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος του ΕΟΦ το έτος 2009, κ. Κοντοζαμάνης δωροδοκήθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να δώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την ένδειξη/έγκρισή του ΕΟΦ για το εμβόλιο της γρίπης των χοίρων τύπου Η1Ν1».

Ερώτηση 17η

Φέρατε Οπλίτη πτυχιούχο ιατρικής στην ακρόπολη;

Δεν θα έπρεπε ο οπλίτης να είναι σε κάποια μονάδα σε νησί ή στα σύνορα;
Δεν επαρκούν τα έσοδα του φωτεινότερου μνημείου στον πλανήτη να καλύψει τα έξοδα πρόσληψης δυο πτυχιούχων ιατρικής ;;;
Τόση μιζέρια ;;;
Φυσικά έπρεπε να εξυπηρετήσει κάποιον ψηφοφόρο ή να βγάλει κάποια υποχρέωση, αλλιώς δεν εξηγείται.

Ερώτηση  18η
Ετοιμάζεις ένα πλαίσιο εορτασμών για το 1821 άλλα δεν ετοιμάζεις ένα πλαίσιο για την αναγέννηση της αμυντικής βιομηχανίας;;;

άρτος και θέαμα λοιπόν, και εσύ.

Ερώτηση  19η
Καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Στρασβούργο με αφορμή την άρνηση της Βουλής να άρει την ασυλία στον βουλευτή κου Τασούλα για ποινικά αδικήματα (τον νυν πρόεδρο της Βουλής);

Η Ελλάδα με απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου τον Νοέμβριο του 2006 καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση σε ιδιώτη για παραβίαση του δικαιώματος κάθε πολίτη σε δίκαιη δίκη. Με αφορμή και αιτία την άρνηση της Βουλής και μάλιστα δύο φορές να άρει την ασυλία του τότε βουλευτή της ΝΔ Κ. Τασούλα προκειμένου να ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για ιδιαίτερα σοβαρά ποινικά αδικήματα τα οποία δεν είχαν διαπραχθεί κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως βουλευτή αλλά χρόνια πριν, όταν ήταν δήμαρχος Κηφισιάς.


Η Ελλάδα καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση σε ιδιώτη για παραβίαση του δικαιώματος κάθε πολίτη σε δίκαιη δίκη, με απόφαση του δικαστηρίου του Στρασβούργου τον Νοέμβριο του 2006.

Η παραβίαση αφορά την άρνηση της Βουλής και μάλιστα δύο φορές να άρει την ασυλία του τότε βουλευτή της ΝΔ Κ. Τασούλα προκειμένου να ελεγχθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη για ιδιαίτερα σοβαρά ποινικά αδικήματα τα οποία δεν είχαν διαπραχθεί κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως βουλευτή αλλά χρόνια πριν, όταν ήταν δήμαρχος Κηφισιάς. Τo ζήτημα δεν είναι βέβαια η ουσία της υπόθεσης και αν τελικά ο κ. Τασούλας ήταν πράγματι ένοχος ή όχι, αλλά ο τρόπος που λειτούργησε τότε η Βουλή, με αποτέλεσμα να δυσφημιστεί η χώρα μας.

Ο καταγγέλλων προσέφυγε κατά της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και το σκεπτικό της απόφασης που εκδόθηκε καταδεικνύει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα οποία λαμβάνει αποφάσεις η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Ερώτηση 20η
Διατηρείται το πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη; Αυτό που κατηγορούσατε;

«Όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη». Αυτό είχατε πει, κύριε πρωθυπουργέ, το Μάρτη του 2018 σε σύσκεψη στελεχών του κόμματός σας από τη Βόρεια Ελλάδα. Κι έτσι προφανώς ήταν. Ο κ. Τσίπρας είχε προικοδοτήσει με το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την ευνοουμένη του κ. Κατερίνα Νοτοπούλου (και άλλα άξια παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, που προσλήφτηκαν στο συγκεκριμένο γραφείο), η μετεωρική άνοδος της οποίας ξεκίνησε ακριβώς έτσι.

Και ερχόσαστε τώρα, κύριε Μητσοτάκη, και διατηρείτε το γραφείο. Και διορίζετε επικεφαλής τη δική σας κ. Νοτοπούλου, κάποια κ. Μαρία Αντωνίου, που απέτυχε να εκλεγεί ξανά στην Καστοριά.



Ερώτηση 21η
Όπως και ο συριζα, τροπολογίες και άσχετες και τελευταία στιγμή;;;

Φέρατε στη Βουλή ένα σοβαρότατο διυπουργικό πολυνομοσχέδιο, με «αιχμές» τις αλλαγές στο καθεστώς του λεγόμενου πανεπιστημιακού ασύλου και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο υπέστη την κανονική επεξεργασία στις επιτροπές του και μπήκε στην ολομέλεια για συζήτηση. Και τότε (την Πέμπτη) ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης κατέθεσε την τελευταία στιγμή δυο άσχετες τροπολογίες, επίσης σοβαρότατου περιεχομένου, με προφανέστατη συμφωνία δική σας και συνέργεια του προεδρείου της Βουλής. Η πράξη αυτή επέφερε αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, τόσο της αριστερής (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Μέρα 25), όσο κι της δεξιάς (Ελληνική Λύση). Ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ είπε: «Ξεπεράσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον αντιγράφετε και κάνετε κακή αντιγραφή».


Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρυθμίζει σημαντικά ζητήματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η ΝΔ απείλησε ΝΔ: Ο Βούτσης πάγωσε τις (ν)τροπολογίες υπό την απειλή παρέμβασης Μητσοτάκη | Πρώτο Θέμα ότι θα αποχωρούσε από την Ολομέλεια της Βουλής, διαμαρτυρόμενη σε πολύ υψηλούς τόνους για την κατάθεση άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών από την κυβέρνηση Τσίπρα σε νομοσχέδιο Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής | Βουλή των Ελλήνων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Είναι απαράδεκτο. Έχετε μετατρέψει [τη Βουλή] σε πλυντήριο εξυπηρετήσεων και νομιμοποίησης δαπανών. Δεν το ανεχόμαστε. Αποσύρετε τις τροπολογίες», είχε δηλώσει τότε από την αίθουσα του κοινοβουλίου ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κ. Βαρβιτσιώτης προειδοποίησε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετείχε στην κοινοβουλευτική διαδικασία αν δεν αποσύρονταν οι τροπολογίες: «Θα μείνει μόνη της η κυβέρνηση να κάνει το πλυντήριό της. Στο πλυντήριο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν συμμετέχουμε».

ΣΗΜΕΡΑ: Συγκεκριμένα, στα πέντε πρώτα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της ΝΔ, κατατέθηκαν 18 τροπολογίες, που είναι όλες εκπρόθεσμες και στη συντριπτική πλειοψηφία τους άσχετες με το κύριο αντικείμενο του σχεδίου νόμου. Στο παρακάτω λινκ (και σε εντός πίνακα) μπορείτε να δείτε τη λίστα με το σύνολο των εκπρόθεσμων και άσχετων τροπολογιών:


Ερώτηση 22η
Έρχεται σε αντίθεση με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που ψηφίσατε Κυριάκο στις 7 Αυγούστου ή όχι;

Η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση αναφορικά με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτη Δουφεξή, εγείρει ζήτημα ή όχι;

Διαβάζω: Με απόφασή του ο Γ. Βρούτσης επιτρέπει στον Π. Δουφεξή να ασκεί παράλληλα τα καθήκοντά του ως οικονομικός διευθυντής στην ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 7 Αυγούστου. Ο υπουργός Εργασίας παρακάμπτει όχι μόνο τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε αλλά και τη νομοθεσία που ίσχυε μέχρι πρότινος προκειμένου να εξυπηρετήσει τον συνεργάτη του.


Ερώτηση 23η

Τι ακριβώς κάνει ο κος Χατζηδάκης;

 ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - PROTERGIA

Ερώτηση 24η
Αποφεύγεται τους μη αρεστούς κε Μητσοτάκη;


Ερώτηση 25η
Ο Βρούτσης Δίνει 1.600€ τον μήνα επιπλέον στους συνταξιούχους βουλευτές και δικαστικούς και τα κόβει από τους πολλούς;

Μειώσεις στις συντάξεις από τον Βρούτση από σήμερα στα ΑΤΜ για να πληρώσει τις αυξήσεις κατά 1.600€/μήνα στους συνταξιούχους βουλευτές και δικαστικούς.

Το βάφτισε «επανυπολογισμό» ο Γιάννη Βρούτσης, αλλά από κάπου έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα για τις αυξήσεις κατά €1.600 τον μήνα που έδωσε στις υψηλές συντάξεις βουλευτών, δικαστών κι άλλων, ανεβάζοντας τον πλαφόν από τα €3.000 στα €4.600

Κι έτσι αφαίρεσε από όλες τις συντάξεις, όπως πχ των 502 ευρώ … 23 ευρώ.
Πήρε λίγα από του πολλούς, για να πληρώσει πολλά στους λίγους;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου