Σφίγγει τον κλοιό στα νησιά μας ο Ερντογάν - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σφίγγει τον κλοιό στα νησιά μας ο Ερντογάν

Προ των πυλών νέο 1922… Του Παναγιώτη Αποστόλου Δυο πρώην Πρωθυπουργοί της χώρας μας, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς...


Προ των πυλών νέο 1922…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Δυο πρώην Πρωθυπουργοί της χώρας μας, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς “κατήγγειλαν” τον νυν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στους πολιτικούς χειρισμούς του στο ζήτημα του “μεταναστευτικού”! Της άτολμης πολιτικής του στο ζήτημα της αθρόας και ανεξέλεγκτης εισόδου παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα, από τα Μικρασιατικά παράλια και από τον Έβρο! Που αντί το οξύτατο αυτό εθνικό θέμα, αντί να περιορίζεται, αυξάνει με γοργούς ρυθμούς και καθίσταται πλέον “μη διαχειρίσιμο”, όπως άλλωστε παραδέχτηκε δημόσια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!    

Ωστόσο, κατά το παρελθόν, πολλές φορές έγραψα – σύμφωνα με τις ακριβέστατες πηγές μου – πως μεταξύ των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που συρρέουν στην Πατρίδα, βρίσκονται και τζιχαντιστές, πράκτορες της ΜΙΤ και διάφορα άλλα επικίνδυνα – κακοποιά στοιχεία του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν!

Τελευταία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, είπαν πως η κατάσταση είναι δραματική και ενδεχομένως να εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος και τζιχαντιστές! Μια ομολογία τραγική, εξωφρενική, επικίνδυνη, που εμφανίζει την ανεπάρκεια και αυτής της κυβέρνησης να προστατέψει τα πάτρια εδάφη και τον ελληνικό λαό!

Τουρκία και Πακιστάν είναι αδέλφια δίδυμα και από κοντά οι Σομαλοί…   

Επίσης, πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν έγραψα, παρουσιάζοντας πολλές πληροφορίες της κακής κατάστασης που βιώνουν τα Δωδεκάνησα και τα νησιά μας του ΒΑ Αιγαίου, από την αθρόα και ανεξέλεγκτη αυτή παράνομη μετανάστευση!  

Μεταφέροντας ακριβέστατες πληροφορίες από στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές μου, που γνωρίζουν άριστα τα εκεί τεκταινόμενα!

Έτσι σήμερα θα σας μεταφέρω νέες πληροφορίες, από έναν άνθρωπο που καθημερινώς πασχίζει για την ακεραιότητα των νησιών μας και βεβαίως του οποίου ξεχειλίζει η φιλοπατρία του!

Ενδεχομένως οι Υπηρεσίες μας να γνωρίζουν, όλα τα παρακάτω που μου εκμυστηρεύεται σήμερα η πηγή μου! Θα ήταν ευχής έργον! Εάν όμως δεν γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να ανησυχούμε;  

«Από τα έτη 2011-2014 οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εκπαίδευαν Πακιστανούς, Αφγανούς και Μπαγκλαντεσιανούς καταδρομείς (σ.σ. είναι τυχαία η αναφορά σε αυτά τα κράτη του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσφατο Συνέδριο της ΝΔ;) σε κέντρο εκπαιδεύσεως ορεινού αγώνα της πόλεως Egirdir, στην τουρκική περιοχή της Επαρχίας Isparta! 


Από το 2014 και μετά άρχισαν εντατικές συνεκπαιδεύσεις μεταξύ της πακιστανικής και τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, καθώς και μεταξύ των ειδικών δυνάμεων των δυο χωρών, πέραν της γνωστής τους συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών και πυρηνικής τεχνολογίας!      

Την τελευταία τριετία (2017-2019) κατά την οποία λειτουργεί και η μεγάλη τουρκική στρατιωτική βάση στη Σομαλία, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες υπερπόντιες εγκαταστάσεις της Τουρκίας (στην παραθαλάσσια περιοχή Jaziira, δυνάμεως 3 – 4 χιλιάδων Τούρκων, ), άρχισαν και οι συνεκπαιδεύσεις τουρκικού και σομαλικού στρατού σε αποβατικές ασκήσεις!

Τουρκία – Αλβανία σιαμαία αδέλφια κι από κοντά και η “σύμμαχος” Αγγλία…

Είναι ακόμη γνωστή η στρατηγική – στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας και Αλβανίας, καθώς λειτουργούν στην Αλβανία πέντε (5) στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας. Αφού τα θεμέλια μιας στενής στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια! Μια στενή συνεργασία, με παρουσία Τούρκων αξιωματικών στο αλβανικό υπουργείο Άμυνας, που άρχισαν με βάση τα Νατοϊκά πρότυπα να οργανώνουν το αλβανικό στράτευμα. Όπου, στις αρχικές φάσεις της συνεργασίας, το μεγαλύτερο βάρος δόθηκε σε θέματα εκπαίδευσης με την Άγκυρα να προσφέρει απλόχερα υποτροφίες φοίτησης Αλβανών στρατιωτικών σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες! Ενώ ταυτόχρονα ξεκινούσε και η παροχή οικονομικής βοήθειας για τον εκσυγχρονισμό των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.


Σταθερός υποστηριχτής των τουρκικών θέσεων σε όλα τα  διεθνή φόρα, είναι ως γνωστόν και η Αγγλία, η οποία ειδικά την τελευταία διετία υπονομεύει διαρκώς την Ελλάδα και την Κύπρο, υποστηρίζοντας με φανατισμό τις τουρκικές θέσεις!   

Η “κυρίευση” της Κω…

Κι ενώ το Εμιράτο του Κατάρ είναι ο οικονομικός χορηγός των Τζιχαντιστών, η Τουρκία είναι ο στρατιωτικός εκπαιδευτής και σύμμαχός τους και ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι ο ηγέτης των απανταχού της γης ευρισκομένων  Τζιχαντιστών – Χαριτζήδων (εσχάτως και στις ΗΠΑ)!

Θα μου πεις γιατί αναφέρομαι σε όλα τα παραπάνω εν είδει εκτεταμένου προλόγου και πώς συνδέονται με την περίπτωση της νήσου Κω;

Θα σου απαντήσω, πως στην Κω ήδη από το 2008 βρίσκονται Αφγανοί, που εκπαιδεύτηκαν στο Κατάρ από τον τουρκικό στρατό! Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν στην Κω και κάποιοι άλλοι πέρασαν στην ηπειρωτική Ελλάδα!

Όσον αφορά τους εκπαιδευμένους Πακιστανούς, αυτοί έχουν έλθει στο νησί από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004! Έχουν δε ισχυρότερη παρουσία στην Κω από αυτήν των Αφγανών και οι οποίοι εργάζονται στο νησί! Και οι οποίοι σε συζητήσεις, δεν αρνούνται τη συμπαράστασή τους στην Τουρκία σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την γείτονά μας!    

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός το τελευταίο χρονικό διάστημα, που στο Αιγαίο μας έχουμε συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, από πακιστανικά μαχητικά Α/Φ, καθώς και παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη επιφανείας του πακιστανικού πολεμικού ναυτικού!

Αυτήν την στιγμή χιλιάδες Πακιστανοί ζουν μόνιμα στην πόλη της Κω και στα προάστιά της, ως εργάτες γης (σ.σ. θυμηθείτε τις πρόσφατες δηλώσεις της κ. Ντόρας Μπακογιάννη) των Χαριτζήδων Οθωμανών στην Κω. Αλλά, πολλοί ακόμη βρίσκονται στο Πυλί (εντός και εκτός του Hot Spot), στο Μαρμάρι, στην Καρδάμαινα και στον Ξηρόκαμπο Κεφάλου! Παράλληλα με όλους αυτούς στο νησί της Κω βρίσκονται και αρκετοί εκπαιδευμένοι Σομαλοί! Λογαριάστε και κάποιους μάχιμους Αλβανό - Κοσοβάρους και δένει το γλυκό!

Στόχος όλων αυτών, την κατάλληλη στιγμή να συνενώσουν τους θύλακές τους, σε έναν ενιαίο ισχυρό θύλακα, με προοπτική να χτυπήσουν νευραλγικούς στόχους του νησιού!

Έτσι για την τιμή των όπλων…             

Άκρως ανησυχητική είναι η εντεινόμενη ροή κονδυλίων από την ΕΕ (Γερμανία) στις διάφορες ΜΚΟ που δρουν στο νησί και οι οποίες τελευταίως έχουν αυξήσει την αριθμητική τους παρουσία στην Κω!

Κοντολογίς, εάν δεν εκδιωχτούν άμεσα όλες οι ΜΚΟ και όλα τα παρακλάδια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τότε η Κως θα καταληφτεί χωρίς να πέσει μια τουφεκιά, έτσι για την τιμή των όπλων!»!

Προ των πυλών νέο 1922…

Αυτά τα πολύ σημαντικά μου εκμυστηρεύτηκε η πηγή μου, αμέσως μετά και την νωθρή παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν στο Λονδίνο!

Αφού ξεχείλιζε εντονότατα η ανησυχία του, επισημαίνοντάς μου, πως όταν ο Τούρκος Σουλτάνος σου “κυριεύει” το Αιγαίο και νομιμοποιεί την παράνομη πράξη του στο Λονδίνο, δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέγει, πως:

«Καταγράφηκαν στη συνάντηση εκατέρωθεν διαφωνίες»!

Δηλαδή, οι συνεχείς παραβιάσεις του Αιγαίου μας, η αθρόα και ανεξέλεγκτη αποστολή εκ μέρους της Τουρκίας χιλιάδων παράνομων μεταναστών, κόντρα στη Συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας, η καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, που συνεχώς επικαλείται ο Πρωθυπουργός μας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, και το Μνημόνιο ανακήρυξης ΑΟΖ στο Αιγαίο από Τουρκία και Λιβύη, είναι για τον κ. Μητσοτάκη “εκατέρωθεν διαφωνίες”;

Και το επίσης πρωτάκουστο, που είπε ο κ. Μητσοτάκης ήταν, πως θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την τουρκική πλευρά των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)!

Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αφελής, τόσο εφησυχασμένος, ώστε να θέλει να συζητά για οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τον άρπαγα της γης μας; Θα συνεχίσει να συζητά, χωρίς να χτυπά το χέρι στο τραπέζι με τον συνεχώς παρανομούντα γείτονα;

Φρονώ, πως εάν δεν “ανατραπεί” πάραυτα ο κ. Μητσοτάκης, η Συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, θα φαντάζει αστεία μπροστά σε αυτά τα τραγικά για την Πατρίδα που ακολουθούν της χθεσινής συναντήσεως!!   

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου