Η Ελλάδα αντέχει 120.000.000 μετανάστες σύμφωνα με ξεχασμένη έκθεση της Κομισιόν... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ελλάδα αντέχει 120.000.000 μετανάστες σύμφωνα με ξεχασμένη έκθεση της Κομισιόν...

«Η Ευρώπη μπορεί να δεχτεί πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια μετανάστες! Η δε Ελλάδα μπορεί να «βολέψει» πάνω από 120 εκατομμύρια!!» Γράφ...


«Η Ευρώπη μπορεί να δεχτεί πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια μετανάστες! Η δε Ελλάδα μπορεί να «βολέψει» πάνω από 120 εκατομμύρια!!»

Γράφει ο Γεωργίου Βαγγέλης

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, μεταξύ άλλων, τροφοδοτούν το έτσι κι αλλιώς ισχυρό μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη. Η Τουρκία διευκολύνει με πολλούς τρόπους όσους μετανάστες επιδιώκουν να μεταβούν στην Ευρώπη και βέβαια τους εργαλειοποιεί για να καταπονήσει την Ελλάδα και να εκβιάσει την ΕΕ. Μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, έχει καταστεί σαφές πως χωρίς να το λέει, η ΕΕ για να λύσει το δικό της πρόβλημα, έχει εν μέρει μετατρέψει την Ελλάδα σε "αποθήκη ψυχών" και γι' αυτόν τον ρόλο την προορίζει.

Είναι γι' αυτό που αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον μία ελάχιστα γνωστή έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Κομισιόν το 2010. Αυτή, λοιπόν, η έρευνα έχει αποφανθεί ότι η Ευρώπη μπορεί να δεχτεί πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια μετανάστες! Η δε Ελλάδα μπορεί να "βολέψει" πάνω από 120 εκατομμύρια! Επειδή, όμως, το πόσα θα δεχτούν οι βορειοευρωπαϊκές χώρες εξαρτάται από τις ίδιες, το 3,8 δισεκατομμύρια έχει θεωρητική σημασία. Αντίθετα, τα 120 εκατομμύρια που "χωράει" η Ελλάδα έχει πολύ πρακτική αξία.

Την μελέτη είχαν πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Κομισιόν από κοινού δύο φορείς: Ο συμβουλευτικός κολοσσός Ramboll που εδρεύει στη Δανία και η συμβουλευτική εταιρεία Εurasylum που ειδικεύεται στο μεταναστευτικό. Η Εurasylum και η Ramboll (έχει ως μότο "Λαμπρές Ιδέες-Βιώσιμη Αλλαγή") παρουσίασαν μια μελέτη σχετικά με τις οικονομικές, πολιτικές και νομικές συνέπειες της μετεγκατάστασης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας.

Το πεδίο της μελέτης κάλυπτε τις οικονομικές, πολιτικές και νομικές συνέπειες της μετεγκατάστασης προσφύγων, δικαιούχων επικουρικής προστασίας ή/και αιτούντων άσυλο. Πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική που υιοθέτησε επίσημα η Κομισιόν, αλλά σίγουρα έχει μεγάλη σημασία, διότι εντάσσεται στα σενάρια που η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη όταν πρόκειται να λάβει σχετικές αποφάσεις, ή να εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η εν λόγω έρευνα ουσιαστικά αποπειράθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, πόσους ανθρώπους χωράει το κάθε κράτος-μέλος. Η μεθοδολογία των ερευνητών, τους οδήγησε στα νούμερα του παρακάτω πίνακα, βασιζόμενη στο ΑΕΠ, στην πυκνότητα του πληθυσμού και στην έκταση του κάθε κράτους-μέλους. Βέβαια στις προτεινόμενες πολιτικές για την εγκατάσταση προσφύγων, η έρευνα αναφέρει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και άλλα κριτήρια, ώστε να οριστεί ο αριθμός των νεο-εισερχόμενων.


Η Ελλάδα με το ΑΕΠ του 2008 και τον τότε πληθυσμό λοιπόν είχε δυνατότητες να δεχτεί 120.785.260 ανθρώπους! Όταν οι συμβουλευτικές εταιρείες έκαναν τους υπολογισμούς τους, το ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν 354.461 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα αγκομαχά στα 218 δισ. ευρώ. Ακόμα, όμως, κι αν η Ελλάδα είχε διατηρήσει το ΑΕΠ του 2008 είναι απλώς γελοίο να ισχυρίζονται σοβαρά πως μπορεί να δεχτεί 120 εκατομμύρια μετανάστες, έστω κι αν θα τους βαφτίσουν πρόσφυγες.



Η συνέχεια του άρθρου στο slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου