Η Συνάντηση της ομογένειας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Η.Π.Α (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Συνάντηση της ομογένειας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις Η.Π.Α (Video)

Τι είπε για την αντιμετώπιση των μεταναστών, για τα Σκόπια, τη Τουρκία και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Παρέμβα...

  • Τι είπε για την αντιμετώπιση των μεταναστών, για τα Σκόπια, τη Τουρκία και το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.
  • Παρέμβαση της συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και Αντιπροέδρου του ΙΗΑ Νίνας Γκατζούλη

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου εκπροσωπούμενες από την συντονίστρια κα. Νίνα Γκατζούλη  (η οποία είναι και Αντιπρόεδρος του ΙΗΑ) έλαβαν μέρος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2020 με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φλόριδας, κ. Μιχάλη Αλεξάνδρου και έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο του «Ελληνικού Χωριού» Tarpon Springs.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν πρόεδροι συλλόγων του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Ματαράγκας, καθώς και άλλοι φορείς. Τα θέματα της συζήτησης ήταν τα εθνικά μας θέματα τα οποία απασχολούν την ομογένεια, με έμφαση την μεταναστευτική εισβολή, το βορειο-Ηπειρωτικό, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ψήφο της ομογένειας. 

Η κα. Γκατζούλη έθεσε το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» με δύο ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό, ενώ είχε ετοιμαστεί και επιστολή από τις Παμμακεδονικές Υφηλίου, η οποία δόθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρέσβη, κ. Θεοχάρη Λαλάκο και στον πρόξενο, κ. Δημήτρη Σπάρο. Μοιράστηκε δε σε όλους τους παραβρισκόμενους .

Ο πρωθυπουργός σε ιδιαίτερη συζήτηση με την κα. Γκατζούλη υποσχέθηκε πως θα συναντηθεί με τις Παμμακεδονικές Υφηλίου και μάλιστα της έδωσε οδηγίες πώς να διεξαχθεί η αίτηση για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση..

Ερωτήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη

Κύριε πρόεδρε,

η ερώτησή μου έχει δυο σκέλη. Η πρώτη ερώτηση βασίζεται στις εξής αλήθειες:  

Α) Όπως γνωρίζετε από την πρώτη ημέρα της υπογραφής της «Συμφωνίαςτων Πρεσπών» μέχρι και σήμερα τα Σκόπια συνεχίζουν να την παραβιάζουν. Οι καταγραμμένες παραβιάσεις ανέρχονται σε περισσότερες από εκατό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρησης της «Συμφωνίας».

Β) Το καλοκαίρι του 2019 μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων επισκεφθήκαμε την πόλη των Σκοπίων και διαπιστώσαμε πως τίποτε δεν άλλαξε ως προς τον επεκτατισμό των γειτόνων μας. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τεράστια μνημεία τα οποία αποπνέουν και διαιωνίζουν μίσος προς την Ελλάδα και αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στην συμφωνία.

Γ) Η πλειοψηφία του ελληνισμού ποτέ δεν θα δεχτεί την «Συμφωνία των Πρεσπών». Ο ελληνικός λαός σας εξέλεξε περιμένοντας από εσάς αυτό που του είχατε υποσχεθεί, δηλαδή μία σειρά συνεχόμενων βέτο κατά την πορεία των Σκοπίων για ένταξή τους στην Ε.Ε. Κύριε Πρόεδρε, όλοι καταλαβαίνουμε πως βρισκόμαστε σε ένα τέλμα. 

Και τώρα η ερώτηση:

Δεν νομίζετε πως ο γόρδιος αυτός δεσμός θα μπορούσε να επιλυθεί μόνον από τον ελληνικό λαό, και, αφού τα Σκόπια συστηματικά δεν τηρούν την «Συμφωνία», να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα: «αν η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί μία μονομερώς παραβιασμένη συμφωνία ή όχι». 2. Το δεύτερο σκέλος της ερώτησής μας έχει ως εξής: Κάναμε αρκετές προσπάθειες να σας συναντήσουμε για να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε αυτά και άλλα προβλήματα νομικού περιεχομένου τα οποία προκύπτουν από την εμφάνιση φιλοσκοπιανών συλλόγων στην Μακεδονία μας των οποίων απώτερος σκοπός είναι αναγνώριση «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Θα δεχτείτε να μας δείτε κ. Πρόεδρε;

Nina Gatzouli
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

Επιστολή Παμμακεδονικών προς τον Κ. Μιτσοτάκη.
     
Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Τηλ: 603-742-0466
6 Ιανουαρίου 2020


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκ μέρους όλων των Παμμακεδονικών Ενώσεων ανά τον κόσμο σάς καλωσορίζουμε στις ΗΠΑ και ευχόμαστε η επίσκεψή σας στην υπερδύναμη να έχει θετικά αποτελέσματα για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Καταλαβαίνουμε πως ο κίνδυνος εξ ανατολής είναι μεγάλος και όλοι ευχόμαστε να επικρατήσει σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο απανταχού ελληνισμός οφείλει να είναι ενωμένος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η γενέτειρα. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ο Μακεδονικός Ελληνισμός είναι ενωμένος. Αυτό αποδείχτηκε με τα περίτρανα και μεγαλειώδη συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και εναντίον της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα οποία πρωτοστάτησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της διασποράς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) της Ελλάδας. Είχαμε όμως την ατυχία να βρεθούμε απέναντι σε μια ανάλγητη ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν αφουγκράστηκε την εντολή του λαού και δέχτηκε να υπογράψει μια κακή συμφωνία, όπως και εσείς παραδεχτήκατε κατά την προεκλογική περίοδο Τότε είχατε κατ’ επανάληψη δηλώσει δημοσίως πως είναι απαράδεκτο το ότι δόθηκε στα Σκόπια η «μακεδονική εθνότητα» και η «γλώσσα».

Κύριε Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός σας εξέλεξε περιμένοντας από εσάς αυτό που του είχατε υποσχεθεί, δηλαδή μία σειρά συνεχόμενων βέτο κατά την πορεία των Σκοπίων για ένταξή τους στην Ε.Ε. Και,αλλεπάλληλα βέτο δεν σημαίνει υποχρεωτικά ευνοϊκή κατάληξη της όλης «Συμφωνίας»!

Θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε πως το καλοκαίρι του 2019 μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων επισκεφθήκαμε την πόλη των Σκοπίων και διαπιστώσαμε πως τίποτε δεν άλλαξε ως προς τον επεκτατισμό των γειτόνων μας.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν τεράστια μνημεία τα οποία αποπνέουν και διαιωνίζουν μίσος προς την Ελλάδα, ενώ συνεχίζεται η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας και του επιθέτου μακεδονικός, χωρίς καν την προσθήκη του «Βόρεια-ος». Ταυτόχρονα οι πολίτες της χώρας τους εφοδιάζονται με βιβλία τα οποία προωθούν τον επεκτατισμό και τον ψευδο-αλυτρωτισμό.

Όπως γνωρίζετε από την πρώτη ημέρα της υπογραφής της «Συμφωνίας» μέχρι και σήμερα τα Σκόπια συνεχίζουν να την παραβιάζουν. Οι καταγραμμένες παραβιάσεις ανέρχονται σε περισσότερες από εκατό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση τις παρακολουθεί παθητικά και επιμένει στην μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος τήρηση της «Συμφωνίας». Όμως οι μονομερείς παραβιάσεις των Σκοπίων ακυρώνουν την «Συμφωνία» με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο. 

Όλα αποδεικνύουν πως η στάση της γείτονος χώρας δεν πρόκειται να αλλάξει. Η μόνη διέξοδος για να βγει η Ελλάδα από το εθνοκτόνο τέλμα στο οποίο οδηγήθηκε είναι ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Αυτή η κίνηση θα ανέθετε στον ελληνικό λαό την προβλεπόμενη από το Σύνταγμά μας ευθύνη του. Έναν λαό που στήριξε την εκλογή σας, ακριβώς για όσα είχατε διακηρύξει προεκλογικά, απορρίπτοντας την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Έτσι περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, και, αφού τα Σκόπια συστηματικά δεν τηρούν την «Συμφωνία», να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα: «αν η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί μία μονομερώς παραβιασμένη συμφωνία ή όχι».

Σας διαβεβαιώνουμε, ότι ασχέτως με το ποια θα είναι η κυβέρνηση στην Ελλάδα η ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» αποτελεί και σήμερα πρωτεύοντα εθνικό στόχο για περισσότερους από 70% των Ελλήνων, οι οποίοι ποτέ δεν πρόκειται να την αποδεχτούν.
Θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι κακή, όπως παραδεχτήκατε και για την συγκεκριμένη, και δεν στηρίζει το συμφέρον της πατρίδας μας, δεν πρέπει να τηρηθεί από καμία ελληνική κυβέρνηση. Ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας είναι να προστατεύει πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της χώρας την οποία κυβερνά και της οποίας οι πολίτες την εξέλεξαν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Κάναμε αρκετές προσπάθειες να σας συναντήσουμε για να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε αυτά και άλλα εθνικά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ευχόμαστε κατόπιν αυτής της επικοινωνίας να μας δεχτείτε και να υπάρξει εποικοδομητική συζήτηση.

Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε καλώς, ότι τα έθνη επιβιώνουν όταν στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και όχι σε επιβουλές και παρεμβάσεις ξένων. Η δύναμή σας είμαστε εμείς, ο ελληνισμός εντός και εκτός Ελλάδας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου