Η ένταση αυξάνεται στην περιοχή! Ο Λίβυος πρωθυπουργός Σαράζ ανακοίνωσε πως συνέλαβε Σύριους και Ρώσους στρατιώτες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η ένταση αυξάνεται στην περιοχή! Ο Λίβυος πρωθυπουργός Σαράζ ανακοίνωσε πως συνέλαβε Σύριους και Ρώσους στρατιώτες

Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Λιβύης (UMH) Φαγέζ αλ Σαράζ είπε ότι δεν θα καθίσει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Χαλ...


Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Λιβύης (UMH) Φαγέζ αλ Σαράζ είπε ότι δεν θα καθίσει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Χαλίφα Χάφταρ. Δήλωσε ότι έχουν συλλάβει μισθοφόρους στη Λιβύη και ότι είναι Ρώσοι και Σύροι.

Πηγή: yeniakit

Ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης της Λιβύης (UMH), Φαγέζ αλ Σαράζ, δήλωσε ότι δεν θα καθίσει να διαπραγματευτεί με τον γενικό στρατηγό Χαλίφη Χάφταρ καθώς τον κατηγορεί για εγκλήματα εναντίον του Λιβυκού λαού. Ο Σαράζ έθεσε το ερώτημα εάν υπάρχουν Σύριοι που πολεμούν στις δυνάμεις του UMH καθώς και στις πολιτοφυλακές του Χάφταρ: «Έχουμε κάνει συλλήψεις. Έχουμε στοιχεία ότι ξένοι μισθοφόροι εντάχθηκαν στις δυνάμεις της πολιτοφυλακής του Χάφταρ. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι στη Λιβύη δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και δεν λαμβάνουν χρήματα από τη Ρωσία ». δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σαράζ είπε : «Οι δυνάμεις του UMH ανακάλεσαν τις πόλεις του Σαρμάν και της Σαμπράτα στο δρόμο προς την Τυνησία και βρίσκονται σε σύγκρουση με την πολιτοφυλακή του Χάφταρ από τις 4 Απριλίου 2019».

«Ήταν μια κακή χρονιά για τη Λιβύη. Ένα τέτοιο έτος, μια θλιβερή και οδυνηρή χρονιά κατά την οποία χιλιάδες παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Η επίθεση οδήγησε στον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων οικογενειών και στην καταστροφή δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων. Αλλά απαντήσαμε στον εισβολέα. Άλλες πόλεις τα παιδιά τους ήρθαν εδώ για να στηρίξουν την Τρίπολη, θαρραλέα και αυτοθυσίασαν τα σώματά τους με τους πολίτες της πρωτεύουσας. Απέτυχαν του έργου που ήθελε να φέρει δικτατορία στη χώρα. "

"Προχωράμε με τα σωστά βήματα στον στόχο μας πίσω ψεκασμού"

Υποστηρίζοντας ότι "ο Χάφταρ έχει ξεκινήσει νέες επιθέσεις στην πρωτεύουσα αντί για εκεχειρία για ανθρωπιστική βοήθεια", ο Σαράζ έκανε τις ακόλουθες εκτιμήσεις σχετικά με το ερώτημα ποιοι είναι οι στόχοι τους:

«Αποδεχτήκαμε την ανθρωπιστική εκεχειρία χωρίς να χαμηλώσουμε τη φρουρά μας. Περιμέναμε ότι οι κίνδυνοι που επέφερε η επιδημία του covid-19 θα αλλάξουν τον Χάφταρ. Αλλά είχε την ευκαιρία να μας επιτεθεί, εν μέσω πανδημίας και το έκανε ακόμη και βομβαρδίζοντας το νοσοκομείο Αλ Κάδρα στο κέντρο της πόλης χωρίς καμία διάκριση.»

Δηλώνοντας ότι επιτέθηκαν στον Χάφταρ, ο οποίος ξεκίνησε τις επιθέσεις του τον Απρίλιο του 2019, αφού απέρριψαν τις πρώτες τους επιθέσεις, ο Σαράζ δήλωσε ότι κατάφερε να πάρει πίσω πολλές θέσεις μέχρι την πόλη της Γκάρι, όπου ο στρατηγός είχε ιδρύσει βάση.

Θα καθίσει στο τραπέζι διαπραγματεύσεων;

Ο Σαράζ σημείωσε:

"Στο τέλος ενός έτους που έχει περάσει, έχουμε ξανακερδίσει πόλεις όπως η Sabrata και ο Sarman. Είμαστε δυνατοί και κινούμαστε προς τον στόχο να αποκρούσουμε τον επιτιθέμενο, ο οποίος είναι αμετάβλητος στόχος.

Στο ερώτημα εάν θα κάτσει στο τραπέζι με τον γενικό στρατηγό Χάφταρ μια μέρα, ο Σαράζ είπε, "Δεν θα καθίσω με τον Χάφτερ μετά τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του λαού της Λιβύης και των καταστροφών που προκάλεσε. Ο Χάφταρ μας αρνήθηκε τα πάντα." 

Η υποστήριξη της Τουρκίας

Ο Σαράζ, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποστήριξης της Τουρκίας προς τον ίδιο και τη κυβέρνηση τουλέγοντας πως «χωρίς αυτή τη στήριξη θα μπορούσε να πέσει Τρίπολη γρήγορα».

Ο Σαράζ, σχετικά με το αν υπάρχουν Σύριοι που πολεμούν στις δυνάμεις του UMH καθώς και στις πολιτοφυλακές του Χάφταρ, είπε:

«Έχουμε κάνει συλλήψεις. Έχουμε στοιχεία ότι ξένοι μισθοφόροι εντάχθηκαν στις δυνάμεις της πολιτοφυλακής του Χάφταρ. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι στη Λιβύη δεν εκπροσωπούσαν τα συμφέροντα της Ρωσίας και δεν έλαβαν χρήματα από τη Ρωσία.

Υπάρχουν Σύριοι που έρχονται από τη Συρία με πτήσεις από τη Δαμασκό-Βεγγάζη της αεροπορικής εταιρείας Ajnihat Asham, η οποία βρίσκεται στη μαύρη λίστα του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών.»




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου