Το Ισραήλ είναι έτοιμο να ανακοινώσει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης τις επόμενες ημέρες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να ανακοινώσει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης τις επόμενες ημέρες

Θα μπορούσε να συμβεί τις προσεχείς ημέρες η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης που εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ από το κράτος του Ισραήλ, πιστεύο...



Θα μπορούσε να συμβεί τις προσεχείς ημέρες η προσάρτηση της Δυτικής Όχθης που εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ από το κράτος του Ισραήλ, πιστεύουν πηγές κοντά στην κυβέρνηση Τραμπ

Είναι δύσκολο προς το παρόν να δοθεί μια ακριβής ημερομηνία, αλλά αρκετές πηγές δείχνουν ότι αυτή η απόφαση, η οποία κινδυνεύει να βυθίσει τη Μέση Ανατολή σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική κρίση, έχει ήδη ληφθεί και θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.


Σε κάθε περίπτωση είναι η αποκάλυψη που έγινε την Τρίτη από τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, Times of Israel , η οποία παραθέτει τις παρατηρήσεις του David Friedman, πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το τελευταίο, η κυβέρνηση Τραμπ θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης ως μέρος του ειρηνευτικού σχεδίου που πρότειναν οι Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερο γνωστή ως "Η Συμφωνία του Αιώνα".

«Η κυριαρχία στην Ιουδαία και τη Σαμαριά (τη Δυτική Όχθη) και τον Ιορδάνη είναι μια απόφαση για το Ισραήλ. Είμαστε έτοιμοι », είπε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν . Πρόσθεσε: "Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει να διαπραγματευτεί και, εάν αποδεχθούν οι Παλαιστίνιοι, θα διαπραγματευτεί καλή τη πίστει σύμφωνα με το σχέδιο του Τραμπ".

"Ο Νετανιάχου επιταχύνει τον εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη"

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μια εβδομάδα μετά τα λόγια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου που είπε ότι ήταν «σίγουρος» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκρίνουν αυτήν την προσάρτηση. Λίγες ώρες αργότερα, η κυβέρνηση Τραμπ αντέδρασε, τονίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση έπεσε εξ ολοκλήρου στο κράτος του Ισραήλ.

Εν μέσω κρίσης υγείας, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος δεν είναι ακόμη 100% σίγουρος ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση λόγω των νομικών του προβλημάτων και της έντονης αντίθεσης των Ισραηλινών στην παραμονή του στην εξουσία, δεν θέλει να αναλάβει τον κίνδυνο ξεκίνησε μια τόσο επικίνδυνη προσάρτηση. Ωστόσο, πρόσφατα επιτάχυνε τον εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη.

Πράγματι, την Τρίτη, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης Ynetnews ανέφεραν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την κατασκευή χιλιάδων σπιτιών στη Δυτική Όχθη. Τα ΜΜΕ αναφέρουν περίπου 7.000 κατοικίες που έχουν εγκριθεί για κατασκευή από τον Νεφτάλι Μπέννετ, Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου