Αντράλα στην κεντροδεξιά με «πειρατές» και «κουρσάρους»... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αντράλα στην κεντροδεξιά με «πειρατές» και «κουρσάρους»...

Όταν από 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 13 ο  Συνέδριο της ΝΔ, διαφάνηκε ότι δημιουργείται μεγάλο ρήγμα στη ΝΔ ...



Όταν από 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το 13ο Συνέδριο της ΝΔ, διαφάνηκε ότι δημιουργείται μεγάλο ρήγμα στη ΝΔ μεταξύ της Μητσοτακικής πτέρυγας με τις αντίστοιχες του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά!

Αφού όχι μόνο διαχώρισαν τη θέση τους – κυρίως για τα εθνικά ζητήματα – αλλά άφησαν σοβαρές αιχμές κατά της διαχείρισης των εθνικών θεμάτων και της παράνομης μετανάστευσης από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε ήδη ρίξει τις “προειδοποιητικές βολές” του από την Θεσσαλονίκη στα τέλη Οκτωβρίου 2019 στην ομιλία του για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), όπου εκτός των παραπάνω είχε “προφητέψει” πως:

«Έρχονται μεγάλες προκλήσεις, θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις»!

Μετά μια εβδομάδα ήταν ομιλητής στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, όπου ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της μετανάστευσης, μίλησε για οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στις σύγχρονες δημοκρατίες, μίλησε για έναν κόσμο που αλλάζει, όπου υπάρχει διστακτικότητα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να αναλάβει ηγετικό ρόλο που της αρμόζει! 

Ακολούθως ο πρώην Πρωθυπουργός χάθηκε, εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο και για άλλη μια φορά παρακολουθεί τα σημαντικά γεγονότα από τα βορινά έδρανα της Βουλής!

Απογοητεύοντας όλους εκείνους τους Καραμανλικούς βουλευτές που ήλπιζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στις δύσκολες εποχές για την Πατρίδα μας!

Ο “Μητσοτακοφάγος” Σαμαράς είναι εδώ…

Ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πρόσφατο Συνέδριο του κόμματος, ήταν ακόμη πιο χειμαρρώδης από ότι ο Κώστας Καραμανλής, κατά της πολιτικής Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό! Μεγαλώνοντας το ρήγμα στη ΝΔ, αφού όλοι γνωρίζουν ότι “ελέγχει” το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος!

Στην συνέχεια οι παρεμβάσεις του ήταν πιο ήπιες, αλλά Σαμαρικοί κύκλοι μας είχαν εκμυστηρευτεί, ότι υποσκάπτεται το ρήγμα και σύντομα (στον κατάλληλο χρόνο ) θα αναδειχτεί!

Έτσι το περασμένο Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στα “ΝΕΑ”, λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρ. Τ. Ερντογάν, που σύμφωνα με άριστες πηγές μας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολών – και προς τις δυο πλευρές – της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ!

Επιστέγασμα νομίζουμε αυτής της “τυχαίας” συνέντευξης (στον χρόνο και στην συγκεκριμένη εφημερίδα) ήταν τα εθνικά θέματα!

O Αντώνης Σαμαράς αρνείται διάλογο με την Τουρκία, αφού θεωρεί ότι δεν είναι καλοπροαίρετος γείτονας! Τονίζοντας ότι οι ενέργειές της είναι “πειρατικές” ενέργειες και έτσι διάλογο με “πειρατές” δεν κάνει κανείς!

Θεωρώντας ότι τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται!

Δεν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ, όπως δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Δεν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ, συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες!

Απέναντι κατά κάποιον τρόπο στάθηκε και για την Συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδος – Ιταλίας, αφού διατύπωσε ενστάσεις, τονίζοντας πως “κάθε συμφωνία έχει τα υπέρ και τα κατά της”!

Έτσι μετά από αυτήν την συνέντευξη ποταμός, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται αποφασισμένος να “σηκώσει” τα εθνικά θέματα και το λαθρομεταναστευτικό, όπως ο ίδιος λέγει! Διαβλέποντας, ότι η πολιτική χάραξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν, οδηγεί την Ελλάδα σε ακόμη μια μεγαλοπρεπή ήττα στα εθνικά θέματα!

Γι΄ αυτό, όπως λέγουν άριστες πληροφορίες μας, το Μαξίμου έχει κυριευθεί από ταραχή μετά τη συνέντευξη Σαμαρά! Έτσι διαφαίνεται σε όλους, ότι ξεκινάει μετωπική σύγκρουση του πρώην Πρωθυπουργού με τον νυν!

“Βομβιστής” ο Μπακογιάννης των θεμελίων της ΝΔ…

Αλλά το Μαξίμου δεν παθαίνει ταραχή μόνο από την “επαναστατικότητα” Σαμαρά, που δικαιολογημένα ψάχνεται για να δει που το πάει ο πρώην Πρωθυπουργός, και μέχρι που θα το φτάσει!

Πρέπει να διαχειριστεί και τα επανωτά “λάθη” του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που έχουν εξαγριώσει τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και υπάρχει ταυτόχρονα έντονο αρνητικό κλίμα και στην Κ.Ο της ΝΔ, αφού οι βουλευτές της εισπράττουν την οργή του κόσμου!

Άλλωστε, δεν καταπίνεται εύκολα από κανέναν η ζημιά που προκλήθηκε με την “περιφορά του θιάσου” της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, εν μέσω πανδημίας, κι όταν μια εβδομάδα πιο μπροστά είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση η περιφορά του Επιταφίου του Θεανθρώπου Χριστού μας!

Δεν καταπίνεται με τίποτε η πολιτική ζημιά για τη ΝΔ από την φιέστα μετά συνωστισμού του Δημάρχου Αθηναίων, στα εγκαίνια της ανακατασκευής της πλατείας Ομονοίας! Μια πλατεία που υπήρξε επί δεκαετίες σήμα κατατεθέν και συναντήσεως των Αθηναίων και των επαρχιωτών που επισκέπτονταν την Αθήνα και τώρα είναι καθημερινό άντρο των παράνομων μεταναστών και για τους οποίους ο κ. Κώστας Μπακογιάννης τρέφει ιδιαίτερα τρυφερά αισθήματα!

Αλλά με τον “μεγάλο περίπατο της Αθήνας”, έπαθε “διάτρηση στομάχου” το Μαξίμου! Η οργή των Αθηναίων και το σιχτίρισμά τους έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό! Που όπως μας λένε καλά πληροφορημένες πηγές, οι σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη περνούν νέα μεγάλη κρίση! Στο σημείο – όπως μας λένε – που η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όχι δεν μπορεί να μπει στο Μαξίμου, αλλά δεν μπορεί ούτε να το προσεγγίσει! Όσο τουλάχιστον υπάρχει η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, η οποία όπως λένε, παράτησε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες για να είναι όλο το 24ωρο δίπλα στον σύζυγό της και Πρωθυπουργό!

Έρχεται ανασχηματισμός;

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα φημολογείται ότι ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε ευρύ ανασχηματισμό, αφού φέρεται να είναι πολύ δυσαρεστημένος με το περιορισμένο ή ατυχές υπουργικό έργο υπουργών του! Όμως, αν αντικαταστήσει επί παραδείγματι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ή τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ή την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κανείς πιστεύω ψηφοφόρος της ΝΔ δεν θα αντιδράσει!

Όμως να ακούγεται έντονα, ότι οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νότης Μηταράκης είναι στο απυρόβλητο, ε… αυτό είναι πολύ κουφό! Όπως πολύ κουφό και παράξενο θα είναι – όπως ακούγεται – η μετάθεση της κ. Κεραμέως στο υπουργείο Δικαιοσύνης! Γιατί άραγε; Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι σύγχρονες “Κασσάνδρες”!

Αλλά ακούμε και άλλο ένα κουφό, πως υπάρχει δηλαδή ελάχιστη (έστω) πιθανότητα σε επικείμενο ανασχηματισμό να μετατεθεί σε άλλο υπουργείο, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος! Ο κατά γενική ομολογία, πιο άξιος υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ. Στον οποίο πιστώνεται το “Έπος του Έβρου” και το εξακριβωμένο γεγονός της παραζάλης που έχει υποστεί ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν από την τριαδική ομάδα Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αλκιβιάδη Στεφανή (ΥΦΕΘΑ) και Κωνσταντίνου Φλώρου (ΓΕΕΘΑ)! Αυτή η Ομάδα, επιβάλλεται να μην αλλάξει, εν όψει μάλιστα και του “θερμού καλοκαιριού” με τους Τούρκους, όπως προβλέπεται…   

Είναι δυνατόν να υπουργοποιηθούν Αβραμόπουλος, Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου;

Είχαμε γράψει την περασμένη Κυριακή, πως ακούγεται έντονα ότι θα μετατεθεί σε άλλο υπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας! Αυτό κι αν είναι τρελή ανατροπή, αν τελικά γίνει! Και το λέγω εγώ, που δεν τρέφω και τα τρυφερότερα πολιτικά αισθήματα για τον κ. Δένδια! Αλλά στην παρούσα φάση θα ήταν εγκληματική μια τέτοια μετάθεση! Όταν μάλιστα ακούγεται έντονα ότι θα τον διαδεχτεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Όπως επίσης, δεν πρέπει να περάσει καν από το μυαλό του Πρωθυπουργού πιθανή υπουργοποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Άννας Διαμαντοπούλου, προκειμένου να ικανοποιηθεί  τo ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ!    

Ισχυροποιείται η θέση του Νίκου Δένδια…

Επιστρέφοντας όμως στην φημολογούμενη μετάθεση Δένδια, θεωρούσα, πως αν γινόταν δεν θα εξυπηρετούσε πουθενά τον κ. Μητσοτάκη!

Ωστόσο, ψύλλους στ΄ αυτιά μου έβαλαν κάποιοι επαΐοντες, μετά την επιτυχημένη συνάντηση του ΥΠΕΞ μας με τον πρόεδρο του Λιβυκού Κοινοβουλίου Aguila Saleh στο Τομπρούκ της Λιβύης, που μου είπαν, ότι ο κ Μητσοτάκης συνεχίζει να “ακούει” στο γερμανικό παράγοντα και την κ. Άγκελα Μέρκελ. Ενώ ο κ. Νίκος Δένδιας “ακούει” στον γαλλικό παράγοντα! Λέτε; Και τι άραγε να σημαίνει αυτό;

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εξυπηρετώντας τα γαλλικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα στη Λιβύη, εξαπολύει πολεμικές κραυγές - απειλές κατά του Ερντογάν και συμπλέει με την Ελλάδα και την Κύπρο! Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός του λεκτικού σφυροκοπήματος κατά της Τουρκίας, από τον Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της πρόσφατης συναντήσεως Μακρόν – Μέρκελ! Όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος παρακολουθούσε αποσβολωμένη και χαμένη στον δικό της κόσμο! Ούτε μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, πως η Γαλλία απέχει Νατοϊκής άσκησης, αποσύροντας τη συμμετοχή της γιατί θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ δεν την κάλυψε στην πρόσφατη παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκική φρεγάτα στη Μεσόγειο! Ούτε μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντη η επιστροφή του γαλλικού πλωτού γεωτρύπανου στο λιμάνι της Λάρνακας, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την ΕΝΙ – ΤOTAL σε γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου