Η Τουρκική διπλωματία, ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και απομονώνεται διεθνώς, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Τουρκική διπλωματία, ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και απομονώνεται διεθνώς, σύμφωνα με Τούρκο πολιτικό

«Οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία έχουν επιδεινωθεί.» «Επίσης, για ιδεολογικούς λόγου...



«Οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία έχουν επιδεινωθεί.»

«Επίσης, για ιδεολογικούς λόγους, η σχέση με το Ισραήλ επιδεινώθηκε. Αυτές οι χώρες είναι πλέον σύμμαχοι με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.»


Η Τουρκική διπλωματία, ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, είναι καταστροφική, αναλύει πρώην αντιπρόεδρος του ΑΚΡ , ο οποίος εκφράζει τη λύπη της για να δει τη χώρα του απομονωμένη σε ένα νέο τρόπο στη διεθνή σκηνή.

Τα τελευταία χρόνια, η εξωτερική πολιτική του ΑΚΡ στην περιοχή δεν βασίστηκε κυρίως στα συμφέροντα του έθνους αλλά στην ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ακόμη και όταν η τήρηση αυτής της ιδεολογίας έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αυξανόμενη εχθρότητα των γειτονικών χωρών έναντι της Τουρκίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτές οι χώρες εχθρικές προς την επιρροή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατέληξαν να ενώνονται, σφυρηλατώντας συμμαχίες με τους παραδοσιακούς αντιπάλους της Τουρκίας. Οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία έχουν επιδεινωθεί. Επίσης, για ιδεολογικούς λόγους, η σχέση με το Ισραήλ επιδεινώθηκε. Αυτές οι χώρες είναι πλέον σύμμαχοι με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το κίνημα Ikhwan ή Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι ένας από τους σημαντικούς κλάδους του πολιτικού Ισλάμ στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1928 στην Αίγυπτο και γρήγορα εξαπλώθηκε σε χώρες της περιοχής. Στόχος του είναι να αρπάξει το κράτος και να το διαμορφώσει, καθώς και την κοινωνία, σύμφωνα με το όραμα της θρησκείας.

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το AKP [το κυβερνών ισλαμικό κόμμα] είναι κόμμα «Μουσουλμάνος αδελφός»; Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, τα γραπτά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ιδίως οι διανοούμενοι και οι ηγέτες τους, έχουν μεταφραστεί στα Τουρκικά. Αυτές οι αναγνώσεις επηρέασαν βαθιά τους ηγέτες του τι θα γινόταν το AKP.

Ωστόσο, οι διανοούμενοι του AKP δεν παρήγαγαν ποτέ έργα με επιρροή στον γαλαξία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου