Daily Mail: «Η Ρωσία ερευνά πώς να χρησιμοποιήσει το θανατηφόρο ιό Έμπολα ως μέρος ενός καταστροφικού βιολογικού όπλου» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Daily Mail: «Η Ρωσία ερευνά πώς να χρησιμοποιήσει το θανατηφόρο ιό Έμπολα ως μέρος ενός καταστροφικού βιολογικού όπλου»

  Η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει πέρα ​​από τη μελέτη των ασθενειών και εξετάζει αντ 'αυτού πώς να τις οπλίσει μέσω του προγράμματος ...

 



Η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει πέρα ​​από τη μελέτη των ασθενειών και εξετάζει αντ 'αυτού πώς να τις οπλίσει μέσω του προγράμματος «Τολέδο».


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει μια μυστική μονάδα που ονομάζεται 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών, το οποίο μελετά «σπάνια και θανατηφόρα» παθογόνα νοσήματα.

 

Πηγή: Dailymail

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Οι ειδικοί φοβούνται ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξοπλίσει τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ως μέρος ενός καταστροφικού βιολογικού όπλου. 

Η μονάδα 68240 της υπηρεσίας κατασκοπείας FSB της Μόσχας - που συνδέεται με τις δηλητηριάσεις στο Salisbury Novichok - θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα με το όνομα του Τολέδο.

Πιστεύεται ότι η μονάδα ερευνά τόσο τον Έμπολα όσο και τον ακόμη πιο θανατηφόρο ιό Marburg. Οι ασθένειες έχουν προκαλέσει καταστροφικές εστίες και οδηγούν σε ανεπάρκεια οργάνων και σοβαρή εσωτερική αιμορραγία. 

 


Εικόνα: Εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που μεταφέρουν ένα φέρετρο με ένα μωρό, ύποπτος ότι πέθανε από τον Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2018

Ένας πρώην στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του Ηνωμένου Βασιλείου φοβάται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προχωρήσει πέρα ​​από τη μελέτη των ασθενειών και εξετάζει αντ 'αυτού πώς να τις οπλίσει μέσω του προγράμματος «Τολέδο».

Το Τολέδο είναι μια πόλη στην Ισπανία που καταστράφηκε από την πανούκλα. Μια πόλη στο Οχάιο που είδε μια μεγάλη επιδημία γρίπης το 1918 έχει επίσης το ίδιο όνομα.

Οι ερευνητές από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση OpenFacto λένε ότι ανακάλυψαν ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει μια μυστική μονάδα που ονομάζεται 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών, το οποίο μελετά «σπάνια και θανατηφόρα» παθογόνα νοσήματα.

 Το 48ο Κεντρικό Ινστιτούτο της Μόσχας συνδέεται με το 33ο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών που βοήθησε στην ανάπτυξη του θανατηφόρου νευρικού παράγοντα Novichok

Οι παράγοντες αυτοί αναπτύχθηκαν στο κρατικό ινστιτούτο χημικής έρευνας GosNIIOKhT από τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία μεταξύ 1971 και 1993. Ορισμένοι παράγοντες Novichok στο STP είναι στερεά υλικά ενώ άλλοι είναι υγρά υλικά. Πιστεύεται ότι η διασπορά για τα στερεά είναι δυνατή με εξαιρετικά λεπτή σκόνη. Οι Ρώσοι επιστήμονες που ανέπτυξαν τους νευρικούς παράγοντες ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο θανατηφόροι που έχουν γίνει ποτέ.

Τον 21ο αιώνα, οι νευρικοί παράγοντες Novichok γνωστοποιήθηκαν στο κοινό αφού χρησιμοποιήθηκαν για να δηλητηριάζουν τους αντιπάλους της ρωσικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων του πρώην Ρώσου κατασκόπου Sergei Skripal και της κόρης του Γιούλια στο Σαλίσμπερυ το 2018  αλλά και του Alexei Navalny (2020).

Οι ΗΠΑ έχουν χτυπήσει και τα δύο ινστιτούτα με κυρώσεις για «πιθανή διεξαγωγή έρευνας για τα βιολογικά όπλα», ισχυρίζονται αναφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 48ο ινστιτούτο παρέχει δεδομένα στη μονάδα FSB 68240, η οποία ηγείται του προγράμματος «Toledo».  

Σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας The Mirror : «Τόσο η Ρωσία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εργαστήρια που μελετούν βιολογικό και χημικό πόλεμο για να μάθουν πώς να αμύνονται από όπλα όπως το Novichok».

Ωστόσο, τόνισε ότι η Ρωσία έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ανοιχτή στη χρήση τέτοιων καταστροφικών όπλων στους δρόμους της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου του Novichok, το οποίο «ανεβάζει ένα επίπεδο».

Πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ρωσία εντείνει την έρευνα για τον Έμπολα και τον Μάρμπουργκ (Ο «Ευρωπαίος ξάδελφος» του Έμπολα) και θεωρεί τη θνησιμότητα ως όπλο».   

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιγράφει τον ιό Marburg ως «εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια» με ποσοστό θνησιμότητας 88%.

Ο ιός Μάρμπουργκ είχε κάνει την εμφάνισή του στη Γερμανία (Μάρμπουργκ και Φρανκφούρτη) και την πρώην Γιουγκοσλαβία (Βελιγράδι).

Πιστεύεται ότι προήλθε από αφρικανικούς πράσινους πιθήκους που έφεραν από την Ουγκάντα ​​για εργαστηριακή έρευνα.

Έκτοτε υπήρξαν κρούσματα σε χώρες όπως η Αγκόλα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Κένυα και η Νότια Αφρική.

Ο Έμπολα έχει ποσοστό θνησιμότητας 50% και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αιμορραγία τόσο εσωτερικά όσο και από τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα.

Ένα ξέσπασμα μεταξύ 2014 και 2016 προκάλεσε περισσότερους από 11.000 θανάτους. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι η Ρωσία είναι σε θέση να σκοτώσει χιλιάδες με μια δεύτερη επίθεση με χημικά όπλα στους δρόμους της Βρετανίας.   



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου