Είναι δυνατόν; Ομολόγησε πως ήταν κατάσκοπος «για λογαριασμό της πατρίδας του Τουρκίας» και τον άφησαν ελεύθερο! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Είναι δυνατόν; Ομολόγησε πως ήταν κατάσκοπος «για λογαριασμό της πατρίδας του Τουρκίας» και τον άφησαν ελεύθερο!

  «Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα μου» -  Παραδέχτηκε ότι μάζευε πληροφορίες για λογαριασμό της Τουρκίας  και αφέθη ε...

 



«Δεν το έκανα για τα χρήματα, το έκανα για την πατρίδα μου» -  Παραδέχτηκε ότι μάζευε πληροφορίες για λογαριασμό της Τουρκίας  και αφέθη ελεύθερος...!


Μπορεί να φαντάζει αδιανόητο, όμως είναι γεγονός... Μετά την αποκάλυψη των δύο κατασκόπων, Ελλήνων μουσουλμάνων, που έδιναν... αναλυτική αναφορά για τις στρατιωτικές κινήσεις στα Δωδεκάνησα, στην Άγκυρα, φαίνεται πως θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.


Ο 52χρονος άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί κατάσχεσαν laptop και κινητά τηλέφωνα που εντόπισαν στο σπίτι του.

Την ίδια στιγμή, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου, που φέρεται να είναι το άτομο που είχε στρατολογήσει το μάγειρα, ζήτησε και προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να απολογηθεί.

Αφού οδηγήθηκαν και οι δύο στον Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πιο συγκεκριμένα, ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου αφέθηκε ελεύθερος και πήρε πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ελεύθερος αφέθηκε και ο μάγειρας που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Και οι δύο τους, σύμφωνα με πληροφορίες κατέφυγαν στο τουρκικό προξενείο στην πόλη της Ρόδου, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο.

Οκτώ χρόνια παρακολουθούσαν τον 35χρονο – Από τον Αύγουστο τον δεύτερο Μουσουλμάνο.

Ο 35χρονος γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου ήταν εδώ και  οκτώ χρόνια στο στόχαστρο της ΕΥΠ. Τον παρακολουθούσαν οι ελληνικές υπηρεσίες απ’ όταν στη Θράκη ακόμα. Δεν είχε δε κρύψει ποτέ τα “όνειρά” του για την “Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη” και μάλιστα έκανε σχετικές αναρτήσεις στο Facebook.

ο 35χρονος ταξίδευε συχνά στην Κωνσταντινούπολη και εκεί είχε επαφές και ανέπτυξε σχέσεις με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο είχε προσληφθεί γιατί ο Τούρκος πρόξενος δεν ήξερε ελληνικά. Αρχικά ανέλαβε χρέη διερμηνέα, γρήγορα όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τις έρευνες, έγινε ουσιαστικά το «δεξί χέρι» του προξένου και ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα.

Συνόδευε, μάλιστα, τον Τούρκο πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με όσα ομολόγησε ο 52χρόνος, ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου τον στρατολόγησε και του ζητούσε να του μεταφέρει πληροφορίες για το ποτέ αλλάζει η φρουρά στο Καστελλόριζο, τα νούμερα που αναγράφονται στα πολεμικά πλοία που ήταν το καλοκαίρι στην περιοχή, να τα βγάζει φωτογραφίες και να του περιγράφει ακριβώς τι έχουν πάνω. Ο 52χρονος κατά την ομολογία του είπε ότι δεν το έκανε για τα χρήματα αλλά για να βοηθήσει την πατρίδα του. Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν.

Για «κρίση κατασκοπείας» κάνουν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, η ηρεμία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ έδωσε τη θέση της σε νέα ένταση.

Πάντως, το περιστατικό δεν έχει πάλι ακόμη μεγάλη έκταση στον Τύπο της γείτονος, ενώ αναμένονται εξελίξεις.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται»

Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη ανέφερε ότι «η υπόθεση αυτή δημοσιοποιήθηκε και εξελίχθηκε με αυτό το τρόπο γιατί θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται στη χώρα σε επίπεδο προσπάθειας κατασκοπίας από κάποιους και ότι θα παρεμβαίνουμε και θα “ακυρώνουμε” κάθε τέτοιο πρόσωπο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου