Τα «αυτοαντισώματα» αυξάνουν τη πιθανότητα για σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού και προκαλούν βαρύτερη νόσηση μακράς διάρκειας, σύμφωνα με τους επιστήμονες - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα «αυτοαντισώματα» αυξάνουν τη πιθανότητα για σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού και προκαλούν βαρύτερη νόσηση μακράς διάρκειας, σύμφωνα με τους επιστήμονες

  Οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν υψηλό αριθμό «αυτοαντισωμάτων» στο αίμα τους με αποτέλεσμα να υπάρχει αποκλεισμός των αντισωμάτων κατά του ...

 



Οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν υψηλό αριθμό «αυτοαντισωμάτων» στο αίμα τους με αποτέλεσμα να υπάρχει αποκλεισμός των αντισωμάτων κατά του SARS-COV-2 στον οργανισμό και επίθεση σε διάφορες περιοχές του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. 

Από την JEMMA CARR

Τα ακραία επίπεδα σε αυτοαντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με άρθρο της Dailymail, θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά συμπτώματα κορωνoϊού και να προκαλέσουν «μακρά Covid», λένε οι επιστήμονες.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό έχουν υψηλό αριθμό «αυτοαντισωμάτων» στο αίμα τους, τα οποία εμποδίζουν τα αντισώματα που αντιμετωπίζουν το SARS-COV-2 και επιτίθενται σε αρκετές περιοχές, όπως ο εγκέφαλος, τα αιμοφόρα αγγεία και το ήπαρ.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ορισμένοι πάσχοντες από Covid βιώνουν μακροχρόνια συμπτώματα - όπως κόπωση, δύσπνοια και εγκεφαλικά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Yale μέτρησαν τον αριθμό των «αυτοαντισωμάτων» στο αίμα 194 εργαζομένων στο νοσοκομείο και ασθενών με Covid - σε σύγκριση με 30 υγιή μέλη του προσωπικού.

Διαπίστωσαν ότι τα μη μολυσμένα άτομα είχαν πολύ λιγότερα αυτοαντισώματα από εκείνα που είχαν τον ιό. 

Ένα άλλο σύνολο δοκιμών ανακάλυψε ότι άτομα με περισσότερα αυτοαντισώματα - τα οποία προσβάλλουν τα ίδια όργανα που είναι γνωστό ότι έχουν υποστεί βλάβη στους πάσχοντες από Covid - εμφάνισαν χειρότερα συμπτώματα στη νόσηση από Covid-19.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των αντιπυρηνικών αντισωμάτων θα μπορούσαν να συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκαλώντας μακρύ Covid.

Η Covid-19 περιγράφεται ως μια βραχυπρόθεσμη ασθένεια που προκαλείται από μόλυνση με το νέο ΙΌ SARS-CoV-2. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας τείνουν να λένε ότι οι άνθρωποι θα αναρρώσουν εντός δύο εβδομάδων περίπου. 

Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι αυτό δεν ισχύει για όλους και ότι η περίοδος των δύο εβδομάδων είναι μόνο η φάση της «οξείας ασθένειας».

Η έρευνα του North Bristol NHS Trust, η οποία εστιάζει στις  μακροπρόθεσμες επιδράσεις του κορωνοϊού, διαπίστωσε ότι από συνολικά 110 ασθενείς που έλαβαν τριμηνιαίο έλεγχο, οι περισσότεροι (74 τοις εκατό) είχαν τουλάχιστον ένα επίμονο σύμπτωμα μετά από δώδεκα εβδομάδες. Τα πιο συνηθισμένα ήταν:

  • Υπερβολική κόπωση: 39%
  • Αναπνοή: 39%
  • Αϋπνία: 24%  
  • Μυϊκός πόνος: 23%
  • Πόνος στο στήθος: 13%
  • Βήχας: 12%
  • Απώλεια μυρωδιάς: 12%
  • Πονοκέφαλος, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις και διάρροια: Κάθε λιγότερο από 10% 

Άλλα μακροχρόνια συμπτώματα που έχουν αναφερθεί από τους επιζώντες του Covid-19, αμφότερα ύποπτα και επιβεβαιωμένα, ανέκδοτα, περιλαμβάνουν προβλήματα ακοής, «εγκεφαλική ομίχλη», απώλεια μνήμης, έλλειψη συγκέντρωσης, προβλήματα ψυχικής υγείας και απώλεια μαλλιών.

Η επίδραση του Long Covid σε άτομα που είχαν ήπια ασθένεια δεν έχει μελετηθεί ακόμη σε βάθος.  

Τα δεδομένα από την εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων του King's College London δείχνουν ότι έως και 500.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του Covid-19.

Ο ανοσοβιολόγος του Yale και ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Aaron Ring δήλωσε στο The Guardian : «Οι ασθενείς με Covid-19 κάνουν αυτοαντισώματα που στην πραγματικότητα επηρεάζουν τις ανοσολογικές αντιδράσεις κατά του ιού.  

«Πιστεύουμε σίγουρα ότι αυτά τα αυτοαντισώματα είναι επιβλαβή για τους ασθενείς με Covid-19. 

«Επειδή τα αντισώματα μπορούν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό ότι μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη μακροχρόνιων νόσων».

Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που καταπολεμούν τις ασθένειες που κατασκευάζονται και αποθηκεύονται από το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσουν τους εισβολείς στο μέλλον με την προσκόλληση στις ακίδες τους.

Τα αυτοαντισώματα, από την άλλη πλευρά, είναι το λανθασμένο σχήμα για δέσμευση, αντί να προσκολλώνται σε πρωτεΐνες επιτίθενται σε ανθρώπινα κύτταρα. 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου