Προβληματισμός και στη Νορβηγία – Ξεκινά έρευνα ο Π.Ο.Υ - Αναπροσαρμόζονται οι οδηγίες στους γιατρούς για το εμβόλιο – Παραδέχονται ότι «δεν μπορούν να αποκλείσουν» ότι παρενέργειες από το εμβόλιο οδήγησαν σε 23 θανάτους - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προβληματισμός και στη Νορβηγία – Ξεκινά έρευνα ο Π.Ο.Υ - Αναπροσαρμόζονται οι οδηγίες στους γιατρούς για το εμβόλιο – Παραδέχονται ότι «δεν μπορούν να αποκλείσουν» ότι παρενέργειες από το εμβόλιο οδήγησαν σε 23 θανάτους

  Από τους θανάτους, 13 έχουν υποβληθεί σε αυτοψία και έδειξαν σημάδια παρενεργειών. Όλοι διέμεναν σε γηροκομεία και ήταν άνω των 80 ετών. ...

 




Από τους θανάτους, 13 έχουν υποβληθεί σε αυτοψία και έδειξαν σημάδια παρενεργειών. Όλοι διέμεναν σε γηροκομεία και ήταν άνω των 80 ετών.


Οι υπεύθυνοι υγείας της Νορβηγίας δήλωσαν ότι οι παρενέργειες του εμβολίου Covid-19 μπορεί να έχουν προκαλέσει το θάνατο 23 ηλικιωμένων.


Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε, σύμφωνα με τη Dailymail, ότι από αυτούς τους θανάτους, 13 έχουν υποβληθεί σε αυτοψία και έδειξαν σημάδια εμφάνισης παρενεργειών όπως πυρετός και ναυτία.

Όλοι αυτοί οι ασθενείς είχαν λάβει πρόσφατα το εμβόλιο και ήταν κάτοικοι γηροκομείων άνω των 80 ετών.

Η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων τόνισε ότι δεν ανησυχούσαν για τους θανάτους - περίμεναν μερικούς - αλλά αναπροσαρμόζει τις οδηγίες της για να επιτρέψει στους γιατρούς να κρίνουν εάν θα εμβολιάσουν τους πιο αδύναμους ασθενείς τους.  

Ο Sigurd Hortemo, επικεφαλής ιατρός, δήλωσε ότι «οι κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες στα εμβόλια mRNA, όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να συνέβαλαν σε μοιραίο αποτέλεσμα σε ορισμένους ασθενείς ασθενείς», στην πρώτη έκθεση του σώματος σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου. 

Η υπηρεσία σημείωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer / BioNTech «δεν περιελάμβαναν ασθενείς με ασταθή ή οξεία ασθένεια - και περιελάμβαναν μερικούς συμμετέχοντες άνω των 85 ετών». 

 «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες στο εμβόλιο που συμβαίνουν τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό (όπως πυρετός και ναυτία) μπορεί να συμβάλουν σε πιο σοβαρή πορεία και θανατηφόρα έκβαση σε ασθενείς με σοβαρή υποκείμενη νόσο», προσθέτουν.

Ο Steinar Madsen, διευθυντής ιατρικής, δήλωσε: «Δεν μας ανησυχεί αυτό. Είναι πολύ σαφές ότι αυτά τα εμβόλια έχουν πολύ μικρό κίνδυνο, με μια μικρή εξαίρεση για τους πιο αδύναμους ασθενείς ». 

Πρόσθεσε: «Οι γιατροί πρέπει τώρα να εξετάσουν προσεκτικά ποιος πρέπει να εμβολιαστεί. Εκείνοι που είναι πολύ αδύναμοι και στο τέλος της ζωής τους μπορούν να εμβολιαστούν μετά από ατομική αξιολόγηση. " 

Συνολικά 29 άτομα στη Νορβηγία είχαν επιβεβαιώσει ανεπιθύμητες ενέργειες λίγο μετά την έξοδο από το εμβόλιο από περισσότερα από 30.000 άτομα που έλαβαν το πρώτο τους εμβόλιο για το εμβόλιο Pfizer ή Moderna coronavirus από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας δήλωσε ότι «οποιεσδήποτε παρενέργειες του εμβολίου θα αντισταθμιστούν από μειωμένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας με το Covid-19 για ηλικιωμένους, αδύναμους ανθρώπους»

Πρόσθεσε ότι «για ασθενείς με πολύ εξασθηνεμένο οργανισμός και ασθενείς με σοβαρό πρόβλημα υγείας σε τελικό στάδιο, συνιστάται προσεκτική ισορροπία οφέλους έναντι μειονεκτήματος του εμβολιασμού».

Στην έκθεσή του, η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων δήλωσε ότι 21 γυναίκες και οκτώ άνδρες είχαν παρενέργειες. 

Εκτός από εκείνους που πέθαναν, η υπηρεσία δήλωσε ότι εννέα είχαν σοβαρές παρενέργειες χωρίς θανατηφόρα συνέπεια και επτά είχαν λιγότερο σοβαρές παρενέργειες. 

Οι εννέα ασθενείς είχαν αλλεργικές αντιδράσεις, έντονη δυσφορία και σοβαρό πυρετό, ενώ οι λιγότερο σοβαρές παρενέργειες περιελάμβαναν σοβαρό πόνο στο σημείο της ένεσης.

Έρευνα του ΠΟΥ για τον θάνατο 23 ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νορβηγίας και προσπαθεί να λάβει περισσότερα στοιχεία σε σχέση με τον θάνατο στην χώρα αυτή 23 ηλικιωμένων ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δήλωσε στο TASS ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιαζαρέβιτς.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ αρμόδια για την ασφάλεια των εμβολίων ασχολείται επίσης με το ζήτημα αυτό και μόλις έχει «πλήρη αντίληψη για τα γεγονότα αυτά» θα ενημερώσει την κοινή γνώμη, δήλωσε ο Γιαζαρέβιτς.

Παράλληλα επισήμανε ότι κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται οι ηλικιωμένοι επειδή κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν βαριά και να καταλήξουν από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, ο εμβολιασμός «δεν μειώνει την πιθανότητα θανάτου από άλλες αιτίες».

«Οι θάνατοι από άλλες αιτίες συνεχίζονται και μετά τον εμβολιασμό, χωρίς να οφείλονται σ' αυτόν», επισήμανε ο Γιαζαρέβιτς.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου