«Βόμβα» Σαμαρά στα θεμέλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές! «Όχι στις διερευνητικές, όχι και σε προσφυγή στη Χάγη» - Δεύτερη βόμβα Αντώναρου...«είμαστε σε επιφυλακή» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Βόμβα» Σαμαρά στα θεμέλια της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές! «Όχι στις διερευνητικές, όχι και σε προσφυγή στη Χάγη» - Δεύτερη βόμβα Αντώναρου...«είμαστε σε επιφυλακή»

  Ο Σαμαράς τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία , τονίζοντας πως τον «επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις»! Αντιτίθεται και ...

 







Ο Σαμαράς τάσσεται κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία , τονίζοντας πως τον «επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις»!


Αντιτίθεται και σε προσφυγή στη Χάγη, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο»!

Φωτιές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση ανάβει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέσω συνέντευξης στην “Καθημερινη” της Κυριακής.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Καθημερινή, αποδομεί πλήρως την «κατευναστική πολιτική» έναντι της Τουρκίας που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα η κυβέρνηση και βάζει κόκκινες γραμμές (κατακόκκινες όπως αναφέρει ο ίδιος) στον Κυριάκο Μητσοτάκη: εν ολίγοις τάσσεται κατά του διαλόγου με την Τουρκία αλλά και κατά της προοπτικής για παραπομπή στη Χάγη. 

Στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής που θα δημοσιευθεί αύριο διαβάζουμε: 

«Κατά των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στην "Κ", τονίζοντας πως τον επεκτατισμό δεν τον κατευνάζεις. Παράλληλα αντιτίθεται και σε προσφυγή στη Χάγη υπογραμμίζοντας πως με αυτό τον τρόπο "θα παραιτηθούμε εξ' αρχής μόνοι μας από όσα προβλέπει υπέρ μας το σιεθνές δίκαιο" Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνει πως "το πρόβλημα που είχαμε μετασχηματίστηκε σε άλλο πιο επικίνδυνο".

«Μόνον με αποτροπή αντιμετωπίζεται ο επεκτατιστής. Η έναρξη των διερευνητικών ακυρώνουν κάθε συζήτηση για κυρώσεις στην Άγκυρα».

Είναι εμφανές ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει την συγκυρία για να κάνει παρέμβαση, δείχνοντας την διαφωνία του και αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συναινέσει σε μία πολιτική που θα οδηγήσει σε εθνικές υποχωρήσεις. Ο αποδέκτης του μηνύματος είναι φυσικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την πολιτική του οποίου με σαφήνεια αποδομεί στην συνέντευξή του. Βουλευτές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό εκφράζουν την ικανοποίησή τους (και αντίστοιχη αποστασιοποίηση από την επίσημη πολιτική) και σημειώνουν ότι «πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της παράταξης κάποιος είναι τόσο σαφής».

Αντίθεση και στο Μακεδονικό

Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει στην ιστορική του θέση για το Μακεδονικό ασκώντας και στο πεδίο αυτό κριτική (όχι μόνο στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) στην παρούσα κυβέρνηση που εκ των υστέρων αφενός χαρακτήρισε την συμφωνία «ιστορική» και αφετέρου διακηρύσσει ότι «τηρεί και τιμά την Συμφωνία των Πρεσπών». Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η Συμφωνία δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, απλώς το μετασχημάτισε και το έκανε πιο επικίνδυνο. Φυσικά προαναγγέλλει ότι όταν θα έλθουν προς κύρωση στην Βουλή οι Συμφωνίες με την Βόρειο Μακεδονία δεν θα τις ψηφίσει.

«Βόμβα» Αντώναρου μετά τη συνέντευξη Σαμαρά...

Μεγάλη κινητοποίηση σαμαρικών εντός και εκτός Βουλής – “Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή” λένε συνεργάτες του σε στελέχη

Για “μεγάλη κινητοποίηση σαμαρικών στελεχών εντός και εκτός Βουλής” που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο 24ωρο κάνει λόγο ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο πρώην κυβενρητικός εκπρόσωπος αναφέρει μάλιστα ότι “πολλοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού δέχονται τηλεφωνήματα από στενούς συνεργάτες του” και σημειώνει με νόημα ότι ο συμπαγής πυρήνας που διαθέτει ο Αντώνης Σαμαράς εντός της ΚΟ της ΝΔ είναι τουλάχιστον 12 ενώ “αν δοθεί αφορμή μπορεί να αυξηθεί στους 18 με 20…

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Τις τελευταίες 24 ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση σαμαρικών στελεχών εντός και εκτός Βουλής.

Πολλοί φίλοι του πρώην πρωθπουργού δέχονται τηλεφωνηματα απο στενούς συνεργάτες του οι οποίοι ειναι προφανως σε πλήρη γνωση της εκτενους συνεντευξης του Αντώνη Σαμαρά που δημοσιευεται στην αυριανή Καθημερινή και με την οποια καταδικαζει χωρις περιστροφες τον διαλογο που αρχίζει τη Δευτέρα με την Τουρκια.

Στα στελέχη επισημαίνεται — σύμφωνα με πληροφοριες που μου έρχονται– ότι ” πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή”. Δεν είμαι σε θεση για την ώρα να αποκωδικοποιησω τον τελικο στόχο της πρωτοβουλιας Σαμαρά που είναι συνηθως φειδωλος στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Πιστέυω ομως ότι χτυπάει καμπανάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη του οποίου της προσοχής ασφαλώς δεν διαφευγει ότι ο Σαμαράς διαθετει εντός της Κοινοβουλευικης Ομάδας της ΝΔημοκρατιας ενα συμπαγή πυρήνα μιας ντουζίνας τουλαχιστον βουλευτών που–αν δοθει αφορμή — μπορει να αυξηθεί στους 18 με 20.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com στο Facebook

...κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου