Διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σκοπός είναι η «εθνική» εκπαίδευση των παιδιών σύμφωνα με τη δασκάλα...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σκοπός είναι η «εθνική» εκπαίδευση των παιδιών σύμφωνα με τη δασκάλα...!

  «Να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί»....! Στο Ασπρόπυργο στην ...

 



«Να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί»....!


Στο Ασπρόπυργο στην Ελλάδα, μια περιοχή στα περίχωρα της Αθήνας όπου ζουν πολλοί Αλβανοί, η εκμάθηση της αλβανικής γλώσσας ξεκίνησε για πρώτη φορά, γράφει αλβανικό δημοσίευμα...!


Η διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας γίνεται υπό την αιγίδα της Αλβανικής πρεσβείας η οποία προωθεί την πρωτοβουλία «Μας καλεί η αλβανική γλώσσα», που ανήκει στην οργάνωση «Ομοσπονδία Αλβανών δασκάλων στην Ελλάδα» η οποία σκοπεύει να διδάσκονται τα αλβανικά στα παιδιά σε όλη την Αθήνα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Το μάθημα ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 20 μαθητών ηλικίας 7-13, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο. Το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοιο έρχεται στο φως από αλβανικό δημοσίευμα...! Ενώ βεβαίως ερωτηματικά προκαλεί και μια από τις δηλώσεις της δασκάλας σύμφωνα με την οποία επιδίωξη είναι «να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί»...! Όταν λέμε «εθνική» εκπαίδευση τι ακριβώς εννοούμε; Έχουν ή δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά αυτά; Μας προετοιμάζουν για εθνική αλβανική μειονότητα τα επόμενα χρόνια...;

Ακολουθεί το δημοσίευμα (korca-today.al):

Τα παιδιά πρώτα μίλησαν για την ιστορία της αλβανικής γλώσσας και του αλβανικού αλφαβήτου, πριν ξεκινήσει το μάθημα.

Η δασκάλα Λευτέρι Μετκάι κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του αλβανικού κράτους στην Ελλάδα, την πρέσβειρα Λουέλα Χαϊνταράγκα τον αναπληρωτή πρέσβη Άλεξ Γιάσο Aleks και τους συντονιστές της διασποράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, Γιονέντα Ντοντάι και Αουρέλα Κοντούρι τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας.

Η πραγματοποίηση αυτού του μαθήματος αλβανικής γλώσσας στον Ασπρόπυργο είναι ο καρπός της πρωτοβουλίας «GJUHA SHQIPE NA THERRET» [ Η αλβανική γλώσσα μας καλεί] που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Γονέων του Μαθήματος Αλβανικής Γλώσσας σε τάξη, καθώς αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στο άνοιγμα  και άλλων τάξεων για τη μάθηση της αλβανικής γλώσσας στην Αθήνα», είπε η Μετκάι.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συμπατριώτες στην Αθήνα αγαπούν και εκτιμούν την αλβανική γλώσσα υποστηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία.

Για τέσσερα χρόνια, η κυρία Λευτέρι μέσω της πρωτοβουλίας «Η Αλβανική γλώσσα μας καλεί» συνεργάζεται με μαθητές στο Ρέντη και είπε ότι περιμένουν και εκεί τα παιδιά στην Αθήνα να μάθουν την αλβανική γλώσσα.

«Απαιτείται πολλή δουλειά από εμάς τους δασκάλους της διασποράς στην Ελλάδα, επειδή η αφομοίωση εδώ είναι πιο σοβαρή.

 Ας επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία παντού στην Ελλάδα και να αναπτυχθεί η εθνική εκπαίδευση αυτών των παιδιών, να μάθουν Αλβανικά, να γνωρίζουν ποιοι είναι οι Αλβανοί», δήλωσε ο δασκάλα Λευτέρι Μετκάι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com στο Facebook...κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου