Ο Kim Jong Un «καλωσορίζει» την προεδρία Μπάιντεν με σχέδιο αναβάθμισης του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Kim Jong Un «καλωσορίζει» την προεδρία Μπάιντεν με σχέδιο αναβάθμισης του πυρηνικού οπλοστασίου της Βόρειας Κορέας

  «Η εξωτερική μας πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθεί και να επαναπροσανατολιστεί στην καταστολή και την υπονόμευση των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου...

 






«Η εξωτερική μας πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθεί και να επαναπροσανατολιστεί στην καταστολή και την υπονόμευση των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου εχθρού μας»


«Καμία χώρα σε αυτόν τον πλανήτη δεν απειλείται συνεχώς με πόλεμο όπως η δική μας, και η λαχτάρα των λαών μας για ειρήνη είναι πολύ δυνατή»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un εμφανίστηκε σε συνέδριο του κόμματος του και ορκίστηκε να αναπτύξει πιο προηγμένα πυρηνικά όπλα και πυραύλους για να καταδείξει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον «μεγαλύτερο εχθρό» του. Αυτό μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ο Joe Biden.

Ο Κιμ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η «εχθρική πολιτική» της Ουάσιγκτον προς την Πιονγκγιάνγκ θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιος κατέχει τον Λευκό Οίκο.

«Η εξωτερική μας πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθοεί και να επαναπροσανατολιστεί στην καταστολή και την υπονόμευση των ΗΠΑ, του μεγαλύτερου εχθρού μας και του κύριου εμποδίου» ανέφερε, σύμφωνα με το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κιμ κατά τη διάρκεια μιας εννιάωρης μαραθώνιας έκθεσης στο κομματικό συνεδριο.

«Ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πραγματική φύση των ΗΠΑ και οι θεμελιώδεις πολιτικές της έναντι της Βόρειας Κορέας δεν αλλάζουν ποτέ», είπε ο Κιμ, δεσμεύοντας να ενισχύσει τους δεσμούς με τις «αντιιμπεριαλιστικές, ανεξάρτητες δυνάμεις».

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκπόνησε ένα σχέδιο για την περαιτέρω αναβάθμιση του πυρηνικού οπλοστασίου του συνεχίζοντας να αναπτύσσει τακτικά πυρηνικά όπλα, τα οποία είναι μικρότερα και ελαφρύτερα από τις τυπικές βόμβες και έχουν σχεδιαστεί για το πεδίο της μάχης ή για περιορισμένες επιθέσεις. Είπε επίσης ότι η χώρα θα συνεχίσει να βελτιώνει την ικανότητά της να κάνει μεγάλες πυρηνικές κεφαλές και να βελτιώνει την ικανότητα του στρατού του να διεξάγει «προληπτικές επιθέσεις» και «αντίποινα» σε στρατηγικούς στόχους σε απόσταση 15.000 χιλιομέτρων (9.300 μίλια) μακριά.

Ενώ, σηματοδοτεί την επιθυμία να αναπτυχθούν χερσαίοι και υποθαλάσσιοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στερεού καυσίμου (ICBM) που μπορούν να αναπτυχθούν και να μετακινηθούν πιο εύκολα από όπλα με υγρά καύσιμα, ο Κιμ δεσμεύθηκε επίσης να κατασκευάσει δορυφόρους αναγνώρισης και drone.

Ίσως το πιο δυσοίωνο από όλα στο εγγύς μέλλον, ο Κιμ είπε ότι η χώρα ετοιμάζεται για τη δοκιμή και την παραγωγή μιας ποικιλίας νέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων που μπορούν να μεταφέρουν πολλαπλές κεφαλές και «υπερηχητικές κεφαλές πτήσης» για έναν νέο τύπο πυραύλων. Η έρευνα για ένα πυρηνικό υποβρύχιο - ξεχωριστή από ένα τροποποιημένο υποβρύχιο που αποκαλύφθηκε το 2019 - ήταν επίσης σχεδόν ολοκληρωμένη, πρόσθεσε ο Kim.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει δοκιμάσει πυρηνική βόμβα και δεν έχει εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από το 2017, αλλά ειδικοί λένε ότι η χώρα συνέχισε να χτίζει και να βελτιώνει το οπλοστάσιό της, ακόμη και μετά από τις τρεις συναντήσεις του Κιμ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ένα παράδειγμα των αυξανόμενων πυρηνικών δυνατοτήτων της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ επέβλεψε μια μαζική στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο που αποκάλυψε ένα νέο τέρατο πύραυλο που ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να φέρουν αρκετές πυρηνικές κεφαλές για να καταστρέψουν τις υπάρχουσες πυραυλικές άμυνας των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.



Μια νέα δοκιμή όπλων από την Πιονγκγιάνγκ, ιδίως ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για την πολιτική υπονόμευση της Βόρειας Κορέας ενάντια στη νέα αμερικανική κυβέρνηση, κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει του αμερικανούς σε μια πιο σκληρή προσέγγιση και να συγκεντρώσει περιφερειακούς συμμάχους όπως η Ιαπωνία, γύρω από ενισχυμένες κυρώσεις και να προχωρήσει η  περαιτέρω απομόνωση της  χώρας διεθνώς, σύμφωνα με το japantimes.

Η Βόρεια Κορέα έχει μακρά ιστορία δοκιμών νέων αμερικανών ηγετών. Εκτόξευσε έναν πυραύλο μεγάλου βεληνεκούς και διεξήγαγε πυρηνική δοκιμή λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το 2009 και καλωσόρισε τον Τραμπ με μια σειρά από πυραυλικές δοκιμές στις αρχές του χρόνου.

 «Τα όπλα της Βόρειας Κορέας είναι τόσο προχωρημένα που κάθε δοκιμή σε αυτό το σημείο θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και δυνητικά αποσταθεροποιητικό για την περιοχή. Ο Κιμ το ξέρει αυτό, και τα σχέδιά του για μια πυρηνική συσσώρευση χρησιμεύουν ως ισχυρή προειδοποίηση », δήλωσε ο Ζαν Λι, ειδικός επί θεμάτων Κορέας και μέλος του κέντρου Wilson Center στην Ουάσινγκτον.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κομματικό συνέδριο, ο Κιμ φυσικά «δεν απέκλεισε τη διπλωματία». Συγκεκριμένα, είπε ότι τα σχέδιά του για ενίσχυση του πυρηνικού «αποτρεπτικού πολέμου» της χώρας έχουν ως στόχο να κερδίσει έδαφος στην αντιμετώπιση της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της, προκειμένου να «οδηγήσει τη διπλωματία προς τη σωστή κατεύθυνση και να εγγυηθεί την επιτυχία της» στην επίτευξη «ειρήνης» για τη Κορεατική Χερσόνησο.

«Καμία χώρα σε αυτόν τον πλανήτη δεν απειλείται συνεχώς με πόλεμο όπως η δική μας, και η λαχτάρα των λαών μας για ειρήνη είναι πολύ δυνατή», δήλωσε ο Kim.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου