Οι Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια μεγάλη σύγκρουση σε βάθος δεκαετίας...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια μεγάλη σύγκρουση σε βάθος δεκαετίας...!

  Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, μετά από μια μακρά ειρηνική περίοδο, βρίσκονται στη μέση μιας «γενετικής» μεταμόρφωσης. Στο έγγραφο που δι...

 







Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, μετά από μια μακρά ειρηνική περίοδο, βρίσκονται στη μέση μιας «γενετικής» μεταμόρφωσης.


Στο έγγραφο που διέρρευσε  σε γαλλικό Μ.Μ.Ε, αναφέρεται πως θα υπάρξει «μείζονα στρατιωτική εμπλοκή» 100%  με αποτέλεσμα η κοινωνία να «πρέπει προετοιμαστεί για επίπεδο θυμάτων που δεν έχει δει ποτέ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

 

Σχεδιασμένο για το 2023, το Exercise Orion είναι μια πλήρης διαιρετική άσκηση που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, με βάση πιθανώς έξω από τα στρατόπεδα στις Suippes, Mailly και Mourmelon, σύμφωνα με το economist. Θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα της γαλλικής στρατιωτικής ικανότητας σε κλίμακα που δεν έχει δοκιμαστεί για δεκαετίες. 

Η άσκηση θα περιλαμβάνει ασκήσεις διοίκησης, υβριδικά σενάρια, προσομοίωση και ασκήσεις ζωντανής πυρκαγιάς. Περίπου 10.000 στρατιώτες θα μπορούσαν να λάβουν μέρος, καθώς και την αεροπορική δύναμη και, σε μια ξεχωριστή ναυτική ακολουθία, το ναυτικό. Οι δυνάμεις του Βελγίου, της Βρετανίας και της Αμερικής μπορούν να ενταχθούν.


Η Γαλλία εξετάζει την ετοιμότητα της χώρας για πόλεμο υψηλής έντασης

Υπάρχουν άλλα σημάδια ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται στη μέση μιας γενετικής μεταμόρφωσης. Τον Ιανουάριο, το γενικό προσωπικό συγκρότησε ήσυχα δέκα ομάδες εργασίας για να εξετάσει την ετοιμότητα της χώρας για πόλεμο υψηλής έντασης. Οι Γάλλοι στρατηγοί εκτιμούν ότι έχουν περίπου μια δεκαετία για να προετοιμαστούν για αυτό. Οι ομάδες καλύπτουν τα πάντα, από τις ελλείψεις πυρομαχικών έως την ανθεκτικότητα της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον οι πολίτες «είναι έτοιμοι να δεχτούν το επίπεδο των θυμάτων που δεν έχουμε ξαναδεί από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», λέει ένας συμμετέχων. Το φάντασμα του πολέμου υψηλού επιπέδου είναι τώρα τόσο διαδεδομένο στη γαλλική στρατιωτική σκέψη που το σενάριο έχει το δικό του ακρωνύμιο: HEM, ή hypothèse d'engagement majeur(υπόθεση μείζονος δέσμευσης). Οι υποτιθέμενοι αντίπαλοι είναι ανώνυμοι, αλλά οι αναλυτές επισημαίνουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και την Τουρκία ή μια χώρα της Βόρειας Αφρικής.

 

Στρατηγικό του όραμα για το 2030 - «Πρέπει απολύτως να προετοιμαστούμε για έναν πιο επικίνδυνο κόσμο»

Στο στρατηγικό του όραμα για το 2030 που δημοσιεύθηκε πέρυσι, ο στρατηγός Thierry Burkhard, επικεφαλής του γαλλικού στρατού, περιέγραψε την ανάγκη προετοιμασίας της Γαλλίας για πολέμους υψηλής έντασης μεταξύ κρατών.

«Πρέπει απολύτως να προετοιμαστούμε για έναν πιο επικίνδυνο κόσμο», δήλωσε πρόσφατα ο στρατηγός Burkhard . Αυτό απαιτεί αυτό που αποκαλεί «σκλήρυνση» του στρατού. Επί του παρόντος, η Γαλλία διατηρεί 5.100 στρατεύματα στο Σαχέλ ως μέρος του Μπάρκχαν. Οι μελλοντικές επιχειρήσεις «θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ταξιαρχίες ή Μεραρχία», που σημαίνει 8.000-25.000 στρατιώτες.

Η ανάγκη αλλαγής κλίμακας την επόμενη δεκαετία, λέει ο στρατηγός, θα απαιτήσει ένα συνδυασμό μεταρρυθμίσεων: πιο απαιτητικές προσλήψεις, επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισμό, απλούστερες οργανωτικές δομές για να κάνουν τον στρατό πιο ευκίνητο, και σκληρότερη εκπαίδευση για μια μεγάλη σύγκρουση.

 

Εκτός από την Ανατολική Ευρώπη, η Γαλλία απασχολείται όλο και περισσότερο στο νότο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανατολική Μεσόγειο, η Γαλλία και η Τουρκία συγκρούστηκαν για τη Λιβύη, τη Συρία και την Κύπρο, με αποτέλεσμα ο κ. Macron να αποστείλει δύο πολεμικά αεροπλάνα και μια φρεγάτα στα ελληνικά ύδατα τον περασμένο Αύγουστο. Επιπλέον, η Γαλλία συμμετέχει επίσης στον Ινδο-Ειρηνικό, όπου τα υπερπόντια εδάφη της περιλαμβάνουν 1,6 εκατομμύρια Γάλλους πολίτες και 7.000 στρατιώτες. Η Γαλλία παρουσίασε σταθερή ναυτική παρουσία στην περιοχή.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το Ναυτικό έχει μόνο 15 μονάδες επιφανείας για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα ζητήματα, επισημαίνει ο Ναύαρχος Pierre Vandier, αρχηγός Ναυτικού της Γαλλίας.

“Η προτεραιότητα μεταξύ αυτών δεν είναι πλέον δουλειά για τις ένοπλες δυνάμεις,  αλλά «μια πολιτική απόφαση» για τον κ. Macron ή τον διάδοχό του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου