Ας μην ξεχνάμε... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ας μην ξεχνάμε...

  «Τότε η Ελλάς δεν χρωστούσε ούτε μία δραχμή. Σήμερα χρωστά εκατοντάδες δις και ολόκληρη η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη σε ξένα οικ...





 «Τότε η Ελλάς δεν χρωστούσε ούτε μία δραχμή. Σήμερα χρωστά εκατοντάδες δις και ολόκληρη η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη σε ξένα οικονομικά συμφέροντα.»


Είναι αναγκαίο να αναπολούμε και να αναμοχλεύουμε τα γεγονότα που καθόρισαν και οδήγησαν την πατρίδα μας σε καταστάσεις, δυσάρεστες,  αρνητικές και πολλές φορές καταστροφικές!!


Γράφει ο Παναγιώτης Αρβανίτης

Θεωρώ χρέος μου να αναφερθώ σε μία περίοδο που άφησε το στίγμα της στην επικράτεια μας με θετικές και αρνητικές γνώμες και συζητείται ακόμα και σήμερα με ανάμεικτα αισθήματα με διαφωνίες!

Συμπληρώθηκε περισσότερο από μισός αιώνας από το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967 όταν εκδηλώθηκε το κίνημα των Ελλήνων αξιωματικών. Η επανάσταση επικράτησε άμεσα και αναίμακτα, σε ολόκληρη τη χώρα. Οι Έλληνες αξιωματικοί με ηγέτη τον Συνταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο, κατέλαβαν την εξουσία και ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Ελληνικός λαός με ανακούφιση υποδέχθηκε τη νέα πολιτική αλλαγή. 


Καταργήθηκε η κομματοκρατία, σταμάτησαν μεταξύ των πολιτών οι κομματικές έριδες. Ο λαός ενωμένος αφοσιώθηκε στα ειρηνικά του έργα. Βέβαια κάποιες μεμονωμένες λεκτικές αντιδράσεις πολιτικών και ελαχίστων πολιτών, υπήρξαν άνευ ουσιαστικής σημασίας. 

Η οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας 


Από την επομένη ημέρα της 21ης Απριλίου 1967 και αφού σχηματίστηκε η πρώτη επαναστατική κυβέρνηση, ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Ελλάδος. Μέχρι τότε είχαν καταλυθεί οι θεσμοί και η δομή του κράτους. Αυτά πρώτα θέλησαν να θεραπεύσουν οι επαναστάτες αξιωματικοί, ώστε να αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το κράτος. 

Και πράγματι εντός ελαχίστου χρόνου η χώρα έδινε την εντύπωση ευνομούμενης πολιτείας. Ο λαός πλέον εργαζόταν για την ανάπτυξή της και όχι για την καταστροφή της. Όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο και εξακολουθούν και σήμερα να βρίσκονται εν ζωή, έχουν διαπιστώσει ότι, το τότε με το σήμερα είναι όπως η νύχτα με την ημέρα. 

Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας ήταν πρωτοφανής, αφού η Ελλάς τιμήθηκε με βραβείο δύο φορές από τον Ο.Ο.Σ.Α. Μία για το έτος 1971 και άλλη μία για το έτος 1972. 

 


Το φύλλο της εφημερίδας των TIMES του Λονδίνου έγραφε στις 10.1.1972  «απονεμήθηκε στην Ελλάδα, διότι επέτυχε ταχεία ανάπτυξη, υγιές ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών και σχεδόν την καλύτερη αντιπληθωριστική πολιτική του έτους 1971». Για το έτος 1972  η Ελλάδα κατατάχθηκε για πρώτη φορά στην ομάδα των χωρών υψηλού εισοδήματος για την καλύτερη καθολική οικονομική επίδοσή της μεταξύ όλων των χωρών του κόσμου. Από τότε μέχρι σήμερα η οικονομία της χώρας πόσα βραβεία έχει πάρει; Ούτε μισό! Μεγάλες υγιείς Ελληνικές βιομηχανίες και εργοστάσια δούλευαν ρολόι με εκατομμύρια έσοδα για το κράτος και χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ΙΖΟΛΑ, την ΕΛΙΝΤΑ, την ΕΛΚΟ, ΑΙΓΑΙΟΝ, PIRELLIτις Βιομηχανίες Λιπασμάτων, Ζάχαρης, Κονσερβοποιίας, Καπνοβιομηχανίες κλπ, κλπ. Που βρίσκονται σήμερα όλες αυτές; Γιατί σταμάτησαν να καπνίζουν οι καμινάδες; Τι λένε άραγε αυτοί που κυβέρνησαν την χώρα μεταπολιτευτικά;... Απολύτως τίποτα! 

 




 



 




Και κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται ο αριθμός των "λουκέτων"!!!

 Τότε η Ελλάς δεν χρωστούσε ούτε μία δραχμή. Σήμερα χρωστά εκατοντάδες δις και ολόκληρη η δημόσια περιουσία είναι υποθηκευμένη σε ξένα οικονομικά συμφέροντα. Εδώ και πολλά χρόνια η ανάπτυξη είναι ένα όνειρο απατηλό. 

Έτσι θέλουν να καταντήσουν την Ελληνική οικογένεια!!

Η ανεργία καλπάζει ενώ το καλύτερο επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδος έχει μεταναστεύσει σε χώρες της Ευρώπης και εργάζεται για την ανάπτυξη άλλων χωρών. 

Τότε η ανεργία βρισκόταν σε μηδενικά επίπεδα και ο πλούτος των Ελλήνων συνεχώς αυξανόταν. Η      οικονομική ευμάρεια ήταν πρωτοφανής. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να έχουν το δικός τους «κεραμίδι», δίχως να είναι καταχρεωμένοι στις ξενο-κινούμενες τράπεζες και τραστ!
=====================

Και μερικές αναπάντητες ερωτήσεις μου σχετικά με το "Πολυτεχνείο"...


...περιμένω (ακόμα), κάποιους να μου στείλουν τα ονόματα, φωτογραφίες και που έχουν ταφεί οι "δολοφονημένοι" από την χούντα για να καταθέσω και εγώ ένα στεφάνι τιμής ένεκεν!




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου