Η.Π.Α: Ο Biden θα μοιράσει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου AstraZeneca παγκοσμίως...καθώς δεν υπάρχει ζήτηση από τους Αμερικανούς...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η.Π.Α: Ο Biden θα μοιράσει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου AstraZeneca παγκοσμίως...καθώς δεν υπάρχει ζήτηση από τους Αμερικανούς...!

  Ο φιλάνθρωπος Πρόεδρος των Η.Π.Α στέλνει τα εμβόλια που δεν θέλουν οι Αμερικανοί σε άλλες χώρες...! Η εταιρεία έχει παράγει περίπου 10 εκα...

 







Ο φιλάνθρωπος Πρόεδρος των Η.Π.Α στέλνει τα εμβόλια που δεν θέλουν οι Αμερικανοί σε άλλες χώρες...! Η εταιρεία έχει παράγει περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τις ΗΠΑ, αλλά ο FDA δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη χρήση τους.


Η διοίκηση του Μπάιντεν ετοιμάζεται να στείλει έως 60 εκατομμύρια δόσεις AstraZeneca σε χώρες που έχουν ανάγκη τους επόμενους μήνες, μόλις διενεργηθεί μια ομοσπονδιακή επισκόπηση ασφάλειας, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης του Μπάιντεν.


Πηγή: politico.com

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Η εταιρεία έχει παράξει περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τις ΗΠΑ, αλλά η FDA δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη χρήση τους. Ο οργανισμός εξετάζει ακόμη τις δόσεις για να διασφαλίσει ότι πληρούν τα απαραίτητα πρότυπα ελέγχου ποιότητας. Παρασκευάζονται επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις, είπε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους .

Δεν είναι σαφές πού θα στείλουν οι ΗΠΑ τις δόσεις AstraZeneca και αν θα τις στείλουν μέσω COVAX ή απευθείας σε μεμονωμένες χώρες. Η απόφαση της διοίκησης να δεσμεύσει τις δόσεις αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Associated Press.

Έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι θα στείλει στην Ινδία πρώτες ύλες και εξαρτήματα για την κατασκευή του Covishield, μιας έκδοσης του εμβολίου AstraZeneca που παράγεται από το Εμβολιαστικό Ινστιτούτο της χώρας.

Αυτά τα υλικά είχαν ήδη περιληφθεί σε συμβόλαια που κατέχουν οι ΗΠΑ. Ωστόσο, η διοίκηση αποφάσισε το σαββατοκύριακο να εκτρέψει τις εκκρεμείς παραγγελίες προμηθειών εμβολίων όπως φίλτρα στην Ινδία και να στείλει πρόσθετα φάρμακα, κιτ δοκιμής και ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Η διοίκηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα στείλει απευθείας τις δόσεις AstraZeneca στην Ινδία.

Η παραγωγή του εμβολίου AstraZeneca από τις ΗΠΑ είναι σε αναμονή αφού το FDA διέταξε τον κατασκευαστή συμβάσεων Emergent Biosolutions να σταματήσει να κατασκευάζει τη φαρμακευτική ουσία για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson. Τον Μάρτιο, το εργοστάσιο της Emergent's Bayview στη Βαλτιμόρη μολύνει κατά λάθος 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου J&J αναμειγνύοντάς τα με φαρμακευτική ουσία για το εμβόλιο AstraZeneca.

Η AstraZeneca αναζητά μια εναλλακτική λύση για το Emergent για να βοηθήσει στην παραγωγή μελλοντικών δόσεων στις ΗΠΑ .

Η απόφαση της ομάδας Μπάιντεν να στείλει έως και 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο έρχεται καθώς η διοίκηση προσπαθεί να αυξήσει τον εμβολιασμό στους Αμερικανούς αξιωματούχους λένε ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν τον αριθμό των ατόμων που εγγράφονται στις λήψεις Covid-19 να μειώνουν τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας ότι στις ΗΠΑ ενδέχεται τελικά να είναι περισσότερη η προσφορά από τη ζήτηση...

Ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας ανέφερε ότι η διοίκηση είχε αρχικά αρνηθεί την ιδέα να στείλει οποιεσδήποτε δόσεις στο εξωτερικό - ακόμη και αν δεν είχαν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ - επειδή αξιωματούχοι φοβόντουσαν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πρόσθετα προβλήματα παραγωγής τους επόμενους μήνες που θα περιόριζαν τη προμήθεια της χώρας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου