Ευρωπαίοι ή Λαμόγια; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ευρωπαίοι ή Λαμόγια;

  Μια υπενθύμιση για τους αξιόλογους, αλλά παραπεταμένους στο περιθώριο Έλληνες επιστήμονες. Αναφέρομαι για τις αδικίες και τα κατορθώματα...

 







Μια υπενθύμιση για τους αξιόλογους, αλλά παραπεταμένους στο περιθώριο Έλληνες επιστήμονες.


Αναφέρομαι για τις αδικίες και τα κατορθώματα της Ελληνικής δικαιοσύνης και των συναφών «λακέδων», που για προσωπικούς και ιδιοτελείς λόγους, καταστρέφουν αξιόλογους πολίτες και επιστήμονες!


Γράφει ο Παναγιώτης Αρβανίτης

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους αφανείς ήρωες αυτής της ταλαίπωρης χώρας που τους πετάνε στο περιθώριο  οι βρωμιάρηδες πολιτικοί και το συνάφι τους!

Ένας από αυτούς τους ήρωες και αγνούς Έλληνες επιστήμονες, είναι και ο Άρης Πουλιανός

Ο Άρης Πουλιανός (Ικαρία, 24 Ιουλίου 1924) είναι Έλληνας ανθρωπολόγος. Ασχολήθηκε με παλαιοανθρωπολογικές ανασκαφές στο Σπήλαιο των Πετραλώνων (το οποίο ανακάλυψε ο Φίλιππος Χαντζαρίδης στις 10 Μαΐου του 1959), Χαλκιδικής και της τοποθεσίας πλειοκαινικών ελεφάντων στον Περδίκκα της Πτολεμαΐδος. Το 2006 κυκλοφόρησε βιογραφία του, γραμμένη από την ιατρό σύζυγό του Δάφνη, με τίτλο Άρης Ν. Πουλιανός - Ανατροπές - Από τη ζωή και το έργο του.

Η θέση του Πουλιανού είναι ότι το κρανίο του "Αρχανθρώπου των Πετραλώνων" είναι ηλικίας 700.000 ετών. Και ότι ο Αρχάνθρωπος αποτελεί τον πρόγονο όχι μόνο των σημερινών Ευρωπαίων, αλλά και των ανθρώπων όλης της γης. Κάποια από τα ανθρώπινα ευρήματά του, χρονολογούνται "λείψανα ηλικίας 11 εκατομμυρίων ετών του homo erectus trigliensis". Το κρανίο το 1964 χρονολογήθηκε στα 700.000 έτη π.π. από δύο Γερμανούς επιστήμονες, τον ανθρωπολόγο Ε. Μπράιτινγκερ και τον παλαιοντολόγο Ο. Σίκενμπεργκ

Η άποψη που επικρατεί από τους Έλληνες γεωλόγους καθηγητές και όχι ανθρωπολόγους του ΑΠΘ της "ομάδος Ι. Μελέντη", την οποία ασπάζεται και ο γεωλόγος Γ. Κουφός, ταξινομεί το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων στον χρονικό ορίζοντα 250.000 - 350.000 ετών. Και ότι ανήκει στο είδος Homo Heildelbergensis. Η θέση του Α. Πουλιανού που έχει ερευνηθεί με πολλές μεθόδους εντός και εκτός Ελλάδος, τοποθετεί το κρανίο στον χρονικό ορίζοντα των 700.000 ετών χρονολογία πλησιέστερη στον σύγχρονο άνθρωπο. Ο ίδιος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Α.Ε.Ε. (Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος) της οποίας είναι ιδρυτής, αποδίδει την κριτική σε «επιθέσεις από οργανωμένα αντιεπιστημονικά και ανθελληνικά κυκλώματα, που δρουν κυρίως μέσω κρατικών οργάνων». Τις επιθέσεις αυτές και ως υπουργός Πολιτισμού, οργάνωσε και κατηύθυνε για ανεξήγητους λόγους επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Θυμάστε, τον Βαγγέλη τον...Τανάλια;;)

Η Βρωμερή και άδικη διαμάχη για το σπήλαιο

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Α.Ε.Ε. και Ε.Ο.Τ., υπευθύνου τότε για τα σπήλαια, εξελίχθηκε ως εξής. Ο Άρειος Πάγος έκρινε καταχρηστική την καταγγελία της σύμβασης από πλευράς ΕΟΤ, επαναφέροντας την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος το 1995, και με αποφάσεις του ΣτΕ το 1998 και το 2002. Το 1997 επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου (και το 2003), λύθηκε αυτοδίκαια η σύμβαση του ΕΟΤ και το σπήλαιο υπάχθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού που συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής. Εκδικάστηκε εκ νέου αναστολή, με προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά τον Ιανουάριο του 2011, επανεκτίμησε την απόφασή του τελεσιδικώντας εις βάρος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας και του Άρη Πουλιανού για το σπήλαιο Πετραλώνων αλλά και τις συναφείς εγκαταστάσεις. Έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί ότι στην τελική φάση της σχετικής δικαστικής διαμάχης ο Πουλιανός υπήρξε θύμα δίωξης από πολιτικούς και ιδιώτες.

Αυτοί είμαστε!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου