Νέα Μελέτη του CDC δείχνει περισσότερες παρενέργειες από το εμβόλιο της Moderna... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα Μελέτη του CDC δείχνει περισσότερες παρενέργειες από το εμβόλιο της Moderna...

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες από εκείνα κάτω των 65 ετών, ανεξάρτητα από το ...








Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες από εκείνα κάτω των 65 ετών, ανεξάρτητα από το εμβόλιο που δόθηκε.


Τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Moderna COVID-19 ανέφεραν περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες από εκείνους που έλαβαν το Pfizer / BioNTech, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).


Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Η μελέτη - που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (JAMA) στις 5 Απριλίου - εξέτασε δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 3 εκατομμύρια συμμετέχοντες που εμβολιάστηκαν από τις 14 Δεκεμβρίου 2020, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, στο CD-v-safe του CDC ενεργό σύστημα παρακολούθησης. Ωστόσο, μόνο 1.920.872 συμμετέχοντες ανέφεραν ότι έλαβαν τη δεύτερη δόση εμβολίου.

Περισσότεροι από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έως τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για την «εμπειρία μετά τον εμβολιασμό», συμπεριλαμβανομένων περιστατικών ανεπιθύμητων ενεργειών εντός επτά ημερών μετά τον εμβολιασμό. Η έκθεση περιελάμβανε μόνο τοπικές ή συστηματικές αντιδράσεις και δεν περιελάμβανε σοβαρές παρενέργειες όπως αναφυλακτικό σοκ, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν σε μεταγενέστερη μελέτη.

Από αυτούς που έλαβαν μία δόση του εμβολίου RNA messenger, το 74% των παραληπτών Moderna ανέφεραν αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης για πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα και κνησμό, σε αντίθεση με το 65,4% των παραληπτών Pfizer / BioNTech.

Επιπλέον, το 52% εκείνων που έλαβαν το εμβόλιο Moderna δήλωσαν ότι είχαν γενικευμένη αντίδραση όπως κόπωση, πονοκέφαλο και πόνο στο σώμα, σε σύγκριση με το 48% των παραληπτών που είχαν το εμβόλιο Pfizer / BioNTech.

Τόσο οι τοπικές όσο και οι συστημικές αντιδράσεις εμφανίστηκαν συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση και για τα δύο εμβόλια: Οι παραλήπτες Moderna ανέφεραν 82% και 74%, ενώ οι παραλήπτες Pfizer / BioNTech ανέφεραν 69% και 64,2% αντίστοιχα.

«Και για τις δύο δόσεις και των δύο εμβολίων, το ποσοστό των συμμετεχόντων που ήταν ασφαλείς ως προς το ν που ανέφεραν τοπικές και συστηματικές αντιδράσεις ήταν το υψηλότερο την πρώτη ημέρα μετά τον εμβολιασμό και μειώθηκε σημαντικά έως την 7η ημέρα», ανέφεραν οι συγγραφείς.

Επιπλέον, τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες από εκείνα κάτω των 65 ετών, ανεξάρτητα από το εμβόλιο που δόθηκε.

Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), δήλωσε ότι οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες εμφανίζονται μεταξύ 15 και 45 ημερών μετά τον εμβολιασμό

«Είναι πολύ, πολύ, απίθανο να έχεις ένα αποτέλεσμα, 5 ή 10 χρόνια κάτω από τον λούτσο», είπε ο Fauci σε συνέντευξή του στις 13 Μαρτίου. «Ο λόγος που λέμε αυτό είναι ότι έχουμε δεκαετίες εμπειρίας ο τομέας της εμβολιολογίας και σχεδόν όλες οι επιδράσεις εάν εμφανιστούν ακόμη και και είναι πολύ σπάνιες, εμφανίζονται εντός 15 έως 45 ημερών μετά τη δόση. "

Ο Fauci αντιμετώπιζε ανησυχίες για το κατά πόσον οι άνθρωποι ενδέχεται να υποβάλουν αγωγή εναντίον των κατασκευαστών εμβολίων εάν παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες πέντε ή 10 χρόνια μετά τη λήψη εμβολιασμού. Είπε ότι υπάρχει ένα «ταμείο που επιτρέπει την αποζημίωση για τραυματισμό».

Στις φαρμακευτικές εταιρείες χορηγείται ασυλία από την ευθύνη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σύμφωνα με τον νόμο για την ετοιμότητα για δημόσια και ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης (PREP) ( pdf ) που ψηφίστηκε το 2005.

Άτομα που τραυματίστηκαν ή πέθαναν από εμβόλιο COVID-19 πρέπει αντ 'αυτού να υποβάλουν αξίωση και να αποδείξουν τον τραυματισμό ή το θάνατό τους εντός ενός έτους από τη λήψη του πυροβολισμού στο πλαίσιο του προγράμματος αντιστάθμισης τραυματισμών κατά της νόσου , ένα πρόγραμμα ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα του νόμου PREP.

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση της μελέτης CDC, το NIAID ανακοίνωσε ότι χρηματοδότησε μια δοκιμή Φάσης 2 για να εξετάσει εάν άτομα με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων ή που έχουν διαταραχή μαστοκυττάρων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο άμεσης, συστηματικής αλλεργικής αντίδρασης σε τα εμβόλια Moderna ή Pfizer / BioNTech COVID-19.

«Το κοινό δικαιολογημένα έχει την ανησυχία του για τις εκθέσεις σπάνια, σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στο Moderna και Pfizer-BioNTech COVID-19 εμβόλια,» Fauci είπε σε μια δήλωση. "Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής θα βοηθήσουν τους γιατρούς να συμβουλεύουν άτομα που είναι ιδιαίτερα αλλεργικά ή έχουν διαταραχή μαστοκυττάρων σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη λήψη αυτών των δύο εμβολίων."

Σημάδια σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων περιλαμβάνουν σφίξιμο στο λαιμό, ναυτία, ζάλη, διέγερση και ξαφνική αύξηση των εκκρίσεων από τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα.

Τα συμπτώματα της αναφυλαξίας εμφανίζονται συχνά εντός 15 έως 30 λεπτών από τον εμβολιασμό, αν και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου