Οι λόγοι της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι λόγοι της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

  Μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν; Είναι λοιπόν, τόσο φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να πλήξει την βαριά ελληνική βιομηχαν...

 



Μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα κύριε Μπάιντεν; Είναι λοιπόν, τόσο φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να πλήξει την βαριά ελληνική βιομηχανία, δηλαδή το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα;


Έτσι πιστεύω πως πρέπει να πάψει η εδώ θριαμβολογία προς τον Τζο Μπάιντεν και να κρατήσουμε ως πολύ χρήσιμη, ιστορικά χρήσιμη, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική κυβέρνηση!  


Του Παναγιώτη Αποστόλου

 

Η Τουρκία είναι η πλέον πολεμοχαρής χώρα του πλανήτη, η οποία δεν δίστασε εν ονόματι του τάχατες κυριαρχικού της δικαιώματος περί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να πραγματοποιήσει γενοκτονίες λαών που αμφισβητούσαν αυτό το παράνομο “δικαίωμά της”!

Το 1894-1896 επί Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, σφαγιάσθηκαν περί τις 80 με 300 χιλιάδες Αρμένιοι! Αλλά οι πλέον εκτεταμένες σφαγές Αρμενίων έγιναν από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Όπου το κίνημα των Νεότουρκων  (1908- 1918) απαγχόνισε χιλιάδες Αρμένιους της Κωνσταντινούπολης και άλλοι τόσοι φυλακίστηκαν στα τουρκικά μπουντρούμια!

Πάντως ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας λογίζεται συμβολικά η 24η Απριλίου 1915 και οι τουρκικές πηγές κάνουν αναφορά για 600-800 χιλιάδες νεκρούς Αρμενίους, ενώ η Δύση αναφέρει ότι υπήρξαν – τουλάχιστον – 1500000 νεκροί!

Προχθές λοιπόν, είχαμε ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο γεγονός, που δημιούργησε μεγάλη νέα αναταραχή στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων!

Πολλοί το θεώρησαν ως δεδομένο γεγονός, από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν το είχε υποσχεθεί προεκλογικά! Από τη στιγμή που είχε δεσμευθεί στην Αρμενική Κοινότητα της Αμερικής και η οποία τον στήριξε ποικιλοτρόπως! Ωστόσο, πόσες και πόσες φορές πολιτικοί – όταν εκλεγούν Πρόεδροι ή Πρωθυπουργοί – ξεχνούν τις υποσχέσεις τους;

Για τον λόγο αυτό θεωρώ, πως πρωτίστως ο νεοεκλεγμένος  Πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, για να μπει περισσότερο στο “ρουθούνι” του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν. Αφού ο Τούρκος Πρόεδρος με τα στρατιωτικά ανοίγματα προς την Ρωσία και κυρίως για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400, έχει ενοχλήσει όχι μόνο τους “Δημοκρατικούς” των ΗΠΑ, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα της Αμερικής. Αυτή η κίνηση ματ του Αμερικανού Προέδρου ήλθε να προστεθεί στην ακύρωση του προγράμματος πώλησης του μαχητικού αεροσκάφους F-35 στην Τουρκία. Ενέργεια από την οποία συνεπάγεται μεγάλη απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χειμαζόμενη τουρκική οικονομία.

Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή από την Αμερικανική κυβέρνηση να κλείσουν για ένα 2ήμερο (26-27 Απριλίου) η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης και των Αδάνων, αλλά και το Προξενικό Γραφείο στη Σμύρνη, από τον φόβο επεισοδίων που θα προκαλέσουν φανατικοί Τούρκοι! Μάλιστα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα έστειλε τηλεφωνικά μηνύματα (SMS) σε Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην Τουρκία, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν καθημερινώς τις πολιτικές εξελίξεις! 

Αυτές οι ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου πανηγυρίστηκαν από πολλούς στην Ελλάδα!

Αλλά είναι άλλο να πανηγυρίζεις κι είναι άλλο να εκτιμάς ως αναγκαία και αδιαμφησβήτητα θετική την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ!

Διότι αυτή η αναγνώριση, δεν έγινε με αποδέκτη την Ελλάδα, αλλά έγινε όπως παραπάνω ανέφερα, για την εξυπηρέτηση των Αμερικανικών συμφερόντων!

Άσχετα αν ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Πόλη λέγοντάς την “Κωνσταντινούπολη”, αφού έτσι ονομαζόταν τότε η Βασιλεύουσα! Είναι όμως σημειολογικής αξίας αυτή η αναφορά – χρήσιμη για μας – και για την οποία έγινε ιδιαίτερα αιχμηρός ο Τούρκος ισλαμοφασίστας Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν στην απάντησή του προς τον Τζο Μπάιντεν!  

Αλλά δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, πως δηλαδή είναι φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν! Και για του λόγου το αληθές, θα σας παραθέσω παρακάτω το ηλεκτρονικό μήνυμα (SMS) που στάλθηκε στις 24 Απριλίου 2021 σε Αμερικανούς υπηκόους που ζουν σε Ευρωπαϊκές χώρες, από την Αμερικανική κυβέρνηση (και την πρεσβεία των Αθηνών), με τίτλο: Ελλάδα – Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε!

Που επί της ουσίας η κυβέρνηση των ΗΠΑ μποϋκοτάρει την Ελλάδα ως ασφαλή τόπο για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας του COVID-19!

«Μην ταξιδεύετε στην Ελλάδα λόγω του COVID-19. Διαβάστε τη σελίδα COVID-19 του Υπουργείου Εξωτερικών προτού προγραμματίσετε διεθνή ταξίδια. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν εκδώσει μια Ειδοποίηση Υγείας Ταξιδιού Επιπέδου 4 για την Ελλάδα λόγω του COVID-19, υποδεικνύοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο COVID-19 στη χώρα. Επισκεφθείτε τη σελίδα COVID-19 της Πρεσβείας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το COVID-19 στην Ελλάδα διαβάστε τη σελίδα πληροφοριών χώρας. Εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveller (STEP) για να λαμβάνετε μηνύματα ασφαλείας και διευκολύνετε τον εντοπισμό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακολουθήστε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και το Twitter. Ανατρέξτε στην Έκθεση για το έγκλημα και την ασφάλεια για την Ελλάδα. Οι πολίτες των ΗΠΑ που ταξιδεύουν στο εξωτερικό πρέπει πάντα να έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.  Ελέγξτε τη λίστα ελέγχου του ταξιδιώτη. Τελευταία ενημέρωση: Επανέκδοση με ενημερώσεις στις πληροφορίες COVID-19.»!

Ναι, μη ασφαλής χώρα η Ελλάδα για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, όταν το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) που ελέγχει και καταγράφει την επιδημία του κορωνοϊού στα κράτη – μέλη της ΕΕ, στους αναθεωρημένους χάρτες που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη το βράδυ (22 Απριλίου), η Ελλάς βρίσκεται με χρώμα πράσινο (ασφαλής ζώνη), που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πολύ ευνοϊκή θέση.

Επίσης αμερικανικά πρακτορεία τουρισμού (tours operation) ανακοινώνουν ότι ο Αμερικανοί προτιμούν την Ελλάδα για διακοπές στην Ευρώπη!

Είναι λοιπόν, τόσο φιλέλληνας ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να πλήξει την βαριά ελληνική βιομηχανία, δηλαδή το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα;

Έτσι πιστεύω πως πρέπει να πάψει η εδώ θριαμβολογία προς τον Τζο Μπάιντεν και να κρατήσουμε ως πολύ χρήσιμη, ιστορικά χρήσιμη, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Αμερικανική κυβέρνηση!  

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου