Η Κίνα εγκαινιάζει εφαρμογή με την οποία πολίτες θα αναφέρουν όσους έχουν «εσφαλμένες απόψεις» ή «αρνούνται την υπεροχή του σοσιαλιστικού πολιτισμού» ή κάνουν «παραπληροφόρηση». Η Νέα Τάξη προχωρά ακάθεκτη... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Κίνα εγκαινιάζει εφαρμογή με την οποία πολίτες θα αναφέρουν όσους έχουν «εσφαλμένες απόψεις» ή «αρνούνται την υπεροχή του σοσιαλιστικού πολιτισμού» ή κάνουν «παραπληροφόρηση». Η Νέα Τάξη προχωρά ακάθεκτη...

  Έχεις ροπή προς τον «χαφιεδισμό»; Έρχεται η εφαρμογή που θα λατρέψεις...! Φαντάζεστε τι θα συμβεί αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα; Η κομμουνισ...

 Έχεις ροπή προς τον «χαφιεδισμό»; Έρχεται η εφαρμογή που θα λατρέψεις...! Φαντάζεστε τι θα συμβεί αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα;


Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας έχει ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή που ενθαρρύνει τους πολίτες να αναφέρουν αντιφρονούντες για την έκφραση «λανθασμένων απόψεων» στο Διαδίκτυο. Η νέα πλατφόρμα θα στοχεύει όποιον επικρίνει το κυβερνών ΚΚΚ της δικτατορίας, αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή της ιστορίας της χώρας ή εμπλέκεται σε «παραπληροφόρηση».

 

Γράφει ο Αιγιστέας

Η κινεζική κυβέρνηση αποκάλυψε έναν νέο ιστότοπο και εφαρμογή τηλεφώνου που θα ενθαρρύνει τους πολίτες της χώρας να αναφέρουν άτομα που εκφράζουν «λανθασμένες απόψεις» στο Διαδίκτυο.

Η νέα πλατφόρμα παρουσιάστηκε από την  Cyberspace Administration of China  (CAC), την κύρια ρυθμιστική αρχή λογοκρισίας της χώρας. Οι αξιωματούχοι της CAC μίλησαν με υπερηφάνεια για το πώς οι αρχές θα ενθαρρύνουν τους τακτικούς πολίτες να διαδραματίζουν «ενεργό ρόλο» βοηθώντας στον εντοπισμό ατόμων που είναι «κακόβουλοι», καθώς και εκείνων που «μπερδεύουν» άλλους και «παραμορφώνουν τα γεγονότα». (Σχετικά: Η Κίνα φυλακίζει πολίτες για κρίσιμες δημοσιεύσεις στο Twitter, παρόλο που ο ιστότοπος απαγορεύεται στην ηπειρωτική χώρα .)

Η εφαρμογή θα επιτρέψει και θα ενθαρρύνει τους χρήστες του Διαδικτύου στην Κίνα να καταγγέλλουν άλλους προκειμένου να δημιουργήσουν μια « καλή ατμόσφαιρα κοινής γνώμης ».

Τα αδικήματα που έχει επισημάνει το CAC περιλαμβάνουν την αναθεώρηση της ιστορίας που έχει εγκριθεί από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, επικρίνοντας τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας και τις πολιτικές τους, δυσφημίζοντας εθνικούς ήρωες και ιστορικά πρόσωπα και την άρνηση της «αριστείας της προηγμένης σοσιαλιστικής κουλτούρας».

«...μερικοί άνθρωποι με απόκρυφα κίνητρα… έχουν διαδώσει ιστορικά ψευδείς δηλώσεις στο διαδίκτυο, παραμορφώνοντας κακόβουλα, συκοφαντούν και αρνούνται το Κόμμα, την εθνική και στρατιωτική ιστορία σε μια προσπάθεια να συγχέουν τη σκέψη των ανθρώπων», δήλωσε η CAC κατά την ανακοίνωσή της.

Ο «ιστορικός μηδενισμός» είναι μια φράση που χρησιμοποιείται τακτικά στην Κίνα για να περιγράψει κάθε είδους αμφιβολία ή σκεπτικισμό σχετικά με την εκδοχή της ιστορίας του Κ.Κ.Κ.

«Ελπίζουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην εποπτεία της κοινωνίας… και θα αναφέρουν με ενθουσιασμό επιβλαβείς πληροφορίες», συνέχισε το CAC.

Η νέα πλατφόρμα αποτελεί στη πραγματικότητα τρόπο ελέγχου του κινεζικού πληθυσμού

Ο Scott Kennedy, ανώτερος σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος στις κινεζικές επιχειρήσεις και οικονομικά στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, ένα think tank με έδρα την Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι το ΚΚΚ και το CAC δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την ιστορία . Αυτή η νέα πλατφόρμα, υποστήριξε ο Kennedy, αφορά περισσότερο τον έλεγχο.

«Είναι απλώς μια προσπάθεια της τρέχουσας ηγεσίας να ελέγξει τη συζήτηση για την κινεζική ιστορία και να περιορίσει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με ερμηνείες διαφορετικών γεγονότων, όλα με στόχο να θέσει την τρέχουσα ηγεσία και τον [Πρόεδρο] Xi Jinping στο πιο θετικό φως», δήλωσε χαρατηριστικά ο Κένεντι.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κινεζικές αρχές δεν χρειάζονται αυτήν την εφαρμογή για να ελέγχουν άτομα που υποτίθεται ότι αναθεώρησαν την κινεζική ιστορία. Το Διαδίκτυο της Κίνας είναι ήδη γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο αυστηρά λογοκριμένα δίκτυα στον κόσμο.

Για παράδειγμα, οι αρχές στην ανατολική επαρχία Τζιανγκσού συνέλαβαν πρόσφατα έναν 19χρονο, αφού ο άντρας δημοσίευσε «προσβλητικά» σχόλια στο διαδίκτυο σχετικά με την αυτοκρατορία της Ιαπωνίας το 1937 στην κατοχή του Ναντζίνγκ, όταν Ιάπωνες στρατιώτες σφάγιαζαν χιλιάδες.

Ο Κένεντι λέει ότι η νέα εφαρμογή για κινητά της CAC είναι μέρος του νέου περιβάλλοντος του κινεζικού διαδικτύου, όπου το πεδίο της «επιτρεπόμενης συζήτησης» συρρικνώνεται σταδιακά.

Δεν είναι βέβαιο πώς θα αντιδράσει ο λαός της Κίνας στη διαθεσιμότητα αυτής της εφαρμογής. Ο Κένεντι δεν αναμένει τεράστια δέσμευση, με τους ανθρώπους να το χρησιμοποιούν μόνο για να αποδείξουν ότι είναι «ενθουσιώδεις υποστηρικτές του κόμματος και του Σι». 

«Εσωτερικά στην Κίνα, αυτό πιθανότατα θα αγνοηθεί από τους περισσότερους ως κάτι που δεν θέλουν να εμπλακούν», δήλωσε ο Κένεντι. «Αυτός ο τύπος ζήτησης για πολιτική έκφραση δεν είναι κάτι που θέλουν οι Κινέζοι [επειδή] είναι πολύ επικίνδυνο».

Το CAC δεν εξήγησε ποια θα ήταν η τιμωρία για άτομα που θα παραβιάζουν το νόμο μέσω της εφαρμογής και της ανοιχτής γραμμής. Ωστόσο, οι νομικές τροποποιήσεις που κυκλοφόρησαν νωρίτερα αυτό το έτος ορίζουν ότι οι άνθρωποι που θα καταγγέλλονται μέσω της εφαρμογής για «προσβλητική συμπεριφορά, συκοφαντία ή παραβίαση» της μνήμης και της δημόσιας εικόνας των εθνικών ηρώων και μαρτύρων της Κίνας μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να έρθουν αντιμέτωποι με φυλάκιση για δημοσίευση περιεχομένου στο διαδίκτυο που αμφισβητεί ή επικρίνει τις πολιτικές και την ηγεσία του Κ.Κ.Κ.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η κινεζική κυβέρνηση περιορίζει την ομιλία των πολιτών της διαβάζοντας τα τελευταία άρθρα στο Censorship.news .

Η Κίνα λειτουργεί ήδη ένα επαχθές σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας που απαγορεύει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να εμπλέκονται σε άλλες βασικές λειτουργίες της κοινωνίας, εάν διαπράττουν μικρές παραβάσεις όπως jaywalking ή αγοράζουν πάρα πολύ πρόχειρο φαγητό...!


Εμείς απλά θα θυμίσουμε και την ταινία μικρού μήκους UTOPIA...που για κάποιους ακόμα και τώρα αποτελεί θεωρία επιστημονικής φαντασίας και αναλογιστείτε με βάση την επιβολή της «πολιτικής ορθότητας», και τα μέτρα επί μέτρων που βιώνουμε σήμερα, πόσο μακρυά είμαστε από το να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές της τανιάς που περιγράφει ακριβώς αυτά που εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν στη Κίνα...


Με στοιχεία από

Summit.news

DailyMail.co.uk

Newsweek.comΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου