Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία μετά και από δεύτερη πραξικοπηματική Διακήρυξη: Ο Ερντογάν συγκάλεσε την κεντρική επιτροπή του ΑΚΡ μετά την κοινή δήλωση 103 απόστρατων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πολιτικός σεισμός στην Τουρκία μετά και από δεύτερη πραξικοπηματική Διακήρυξη: Ο Ερντογάν συγκάλεσε την κεντρική επιτροπή του ΑΚΡ μετά την κοινή δήλωση 103 απόστρατων

  Μετωπική σύγκρουση με ΗΠΑ-Κεμαλιστές! Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιο...

 




Μετωπική σύγκρουση με ΗΠΑ-Κεμαλιστές!


Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα η κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ), στον απόηχο της κοινής δήλωσης 103 απόστρατων ναυάρχων για τη Συνθήκη του Μοντρέ.


Η συνεδρίαση θα γίνει στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Φατίχ Σαχίν. Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος θα απευθύνει διάγγελμα. Ο Ερντογάν αύριο θα απευθύνει και διάγγελμα στο λαό κάτι που δείχνει πως θα ξεκινήσει νέος γύρος πογκρόμ εναντίον Κεμαλικών και φιλοδυτικών.

Ήδη, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την επιστολή των 103 απόστρατων. Σύμφωνα με τον Σαχίν, «έχουμε να κάνουμε με μια δήλωση που έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην ιστορία της δημοκρατίας μας, αποτελεί έγκλημα κατά της συνταγματικής τάξης. Θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση».

Υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν νωρίτερα, με τον εντονότερο τρόπο, αυτήν την κοινή δήλωση των απόστρατων στρατιωτικών, οι οποίοι προειδοποιούν για την απειλή, που όπως υποστηρίζουν συνιστά το σχέδιο της «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης» για τη Συνθήκη του Μοντρέ, που εγγυάται την ελεύθερη διέλευση από τα Στενά του Βοσπόρου, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η έγκριση, τον περασμένο μήνα, του σχεδίου κατασκευής μιας πλωτής διώρυγας, παρόμοιας με εκείνη του Παναμά ή του Σουέζ, στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει στην Τουρκία μια έντονη αντιπαράθεση για τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Η «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης» είναι το πιο φιλόδοξο από τα σχέδια υποδομών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αεροδρόμια, γέφυρες, οδικοί άξονες και σήραγγες) τα τελευταία 18 χρόνια. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τη Διώρυγα αυτή η Κωνσταντινούπολη θα αποκτήσει έναν νέο «πόλο έλξης», ενώ θα χαλαρώσει και η πίεση στον Βόσπορο. Περισσότερα από 41.000 πλοία διέπλευσαν τα Στενά το 2018, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Όσοι αντιτίθενται στο σχέδιο υποστηρίζουν ότι, εκτός από τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον, το άνοιγμα αυτής της Διώρυγας θα υπονόμευε τη Συνθήκη του Μοντρέ, του 1936, η οποία εγγυάται την ελεύθερη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια, τόσο εν καιρώ ειρήνης όσο και εν καιρώ πολέμου.

Στην ανοιχτή επιστολή τους, οι 104 απόστρατοι ναύαρχοι δηλώνουν ότι είναι «ανησυχητικό» να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη Συνθήκη του Μοντρέ, εκτιμώντας ότι η συμφωνία αυτή «προστατεύει κατά τον καλύτερο τρόπο τα τουρκικά συμφέροντα».

Η επιστολή προκάλεσε την έντονη αντίδραση στελεχών της κυβέρνησης, ενώ η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, σύμφωνα με το  newpost.gr, δήλωσε ότι αυτή η στάση των απόστρατων ναυάρχων «του θυμίζει την εποχή του πραξικοπήματος» του 2016. «Πρέπει να ξέρουν ότι το σεβαστό έθνος μας και οι εκπρόσωπό του δεν θα επιτρέψουν ποτέ αυτή τη νοοτροπία», πρόσθεσε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Η επιστολή θεωρείται ως η σημαντικότερη παρέμβαση των στρατιωτικών στην πολιτική μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, για το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), είναι επίσης σφοδρός πολέμιος του σχεδίου της Διώρυγας, για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας αυτής της αντίθεσής του.

Ακολούθησε και δεύτερη Κεμαλική Διακήρυξη

Αμέσως μετά την Διακήρυξη των 103 Ναυάρχων, ανακοίνωση έβγαλαν, σύμφωνα με το warnews247 και όσοι φοίτησαν στο Ναυτικό Λύκειο και στη Ναυτική Ακαδημία τα έτη 1976-1984.


Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Ο Ατατούρκ, του οποίου την κληρονομιά, τις αρχές και τις μεταρρυθμίσεις έχουμε λάβει και οι οποίες έδωσαν στην Τουρκία τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας και γαλούχησαν τις ένοπλες δυνάμεις αμφισβητείται. Βλέπουμε να αλλάζουν τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας της Τουρκίας (δημοκρατία, κοσμικός χαρακτήρας, κράτος κοινωνικό, κράτος δικαίου) και ανησυχούμε.

Επιπλέον, η Πολιτεία στοχεύει στην ελευθερία της έκφρασης και στον Ατατούρκ δημόσια κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Υπάρχουν εικόνες που είναι ανησυχητικές (σσ αναφέρεται στην προσευχή στο Τεκέ)

Η κατάργηση της απαίτησης «μη υιοθέτηση ή μη συμμετοχή σε αντιδραστικές και αυτονομιστικές ομάδες» στον κανονισμό σχετικά με τις απαιτήσεις εισδοχής των Στρατιωτικών Σχολών και των Επαγγελματικών Σχολών NCO, αναφορικά με την τήρηση και υπεράσπιση των αρχών και των επαναστάσεων του Ατατούρκ, του Συστήματος Σκέψης Atatürkist , τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας πρέπει να αλλάξει

Η δέσμευσή μας για τις αρχές και τις επαναστάσεις του Ατατουρκισμού είναι πλήρης.

«Άνθρωποι, γνωρίζετε καλά ότι οι Σεΐχες, δερβίσηδες, μαθητές και μέλη της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν είναι στο σπίτι. Οι αρχές και οι επαναστάσεις του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος είπε:

«Η πιο ακριβής, η πιο πραγματική λατρεία είναι μια πολιτιστική αίρεση», είναι μια δυναμική και δημοκρατική παγκόσμια άποψη που στοχεύει να υψωθεί πάνω από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού και υιοθετεί την καθοδήγηση της λογικής και την επιστήμη για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν είναι δυνατόν να σταματήσουμε το σύστημα σκέψης του Ατατούρκ, το οποίο ρέει στο κρεβάτι του με μια μη αναστρέψιμη δύναμη.

Εμείς, που έχουμε λάβει σύγχρονη εκπαίδευση με τον τρόπο που μας έδειξε ο Atatürk, είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στις αρχές και τις επαναστάσεις του. Δεσμευόμαστε πιστά στις διατάξεις των 3 πρώτων άρθρων του Συντάγματος μας σχετικά με τη μορφή της κυβέρνησης του κράτους, τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας, την ακεραιότητα του κράτους, την επίσημη γλώσσα του, τη σημαία του, τον εθνικό ύμνο και την πρωτεύουσά του. Πιστεύουμε ότι αυτές οι κανονιστικές δραστηριότητες και οδηγίες δεν είναι κατάλληλες και διαφωνούμε.

Στο προοίμιο του Συντάγματός μας, αναφέρεται σαφώς ότι καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να προστατεύεται εναντίον του εθνικισμού του Ατατούρκ , τις αρχές, τις αξίες και τις μεταρρυθμίσεις και τον πολιτισμό του Atatürk. Επομένως, ζητούμε αυτές οι κανονιστικές δραστηριότητες να θεωρηθούν λανθασμένες και να διορθωθούν. Δεν είναι επίσης σωστό να ανατίθεται η ευθύνη αυτών των κανονισμών μόνο στους πολιτικούς. Είναι καθήκον κάθε Τούρκου πολίτη να βλέπει και να προειδοποιεί αυτά τα λάθη σήμερα.

Η τελευταία μας λέξη ως τουρκικά παιδιά που ερωτεύτηκαν τη δημοκρατία είναι η εξής: “Ο Ατατουρκισμός και η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα”

Υπογράφουν οι “Sea Lions” που σπούδασαν μεταξύ 1976-1984

Alaettin SEVİM

Ali YÜCEYİĞİT

Atilla İhsan GÜLER

Aydin OKTAYKAN

Aykut Ugur TUNCA

Bayram Serdar ARDUÇ

Bulent TARIM

Cem KAÇAR

Cengiz KESOĞLU

Cengiz TOKER

Cuneyt KOŞU

Doğan ÇIRAKOĞLU

Eren Gunes Kaya

Ergun YOLSEVER

Ertugrul PEKER

Fatih KAYAKUZGUN

Gurkan PEKESIN

Come on

Hakan KARA

Hür AKTAŞ

Huseyin Khan

İbrahim ÜNÜBOL

Ismet EREN

Kemal EGEMEN

Kenan CELIK

Levent ÇAM

Levent KURTOĞLU

Levent KUTLAY

Maruf BABAOĞLU

Because YANIK

Mesut ÖZEL

Muhittin ÜNER

Nizam KAHRAMAN

Orkhon KURAN

Omer Lutfi Ozcan

Ömer Lutfi YILMAZ

Selcuk Goker

Semih BAŞMAN

Suleyman BAYRAMOĞLU

Turgut İPEK

Hope increases

Umit TEXT

Vecihi KAYIBOĞLU

Yalçın TAŞPINAR ”

Yavuz Vural ATİLLA

Zafer ÇALIŞKAN



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου