Κεραμέως: «Θα καλύψουμε τις δικαστικές δαπάνες των διευθυντών και εκπαιδευτικών που μηνύονται από γονείς για τα self test»...! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κεραμέως: «Θα καλύψουμε τις δικαστικές δαπάνες των διευθυντών και εκπαιδευτικών που μηνύονται από γονείς για τα self test»...!

  Tο Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα σε διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς που έρχονται αντιμέτωποι με πιέσεις και νομικές διενέξεις από γο...

 





Tο Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα σε διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικούς που έρχονται αντιμέτωποι με πιέσεις και νομικές διενέξεις από γονείς αρνητές και που δέχονται επιθέσεις λόγω της εφαρμογής του μέτρου των self test, ενημέρωσε η Νίκη Κεραμέως. 

 

«Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός. Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τοποθετήθηκε σχετικά με τις μηνύσεις και τις αγωγές που έχουν δεχθεί διευθυντές σχολείων κι εκπαιδευτικοί για τα self test.


Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ τόσο στα Λύκεια όσο και σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές που έρχονται αντιμέτωποι με πιέσεις και νομικές διενέξεις από γονείς αρνητές.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις πολιτών που υποστηρίζουν ότι είναι παράνομο και αντισυγμαγματικό να υποχρεώνονται οι μαθητές και οι δάσκαλοι-καθηγητές τους σε self test 2 φορές την, η κυρία Κεραμέως, ανέφερε πως: «τα self test εντάσσονται στα εργαλεία που έχουμε για να προστατέψουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο. Τα τεστ ξεκίνησαν από τα Λύκεια και επεκτάθηκε το μέτρο σε πολλούς άλλους κλάδους».

«Το μέτρο εφαρμόστηκε αποτελεσματικά στα Λύκεια», υπογράμμισε η Υπουργός ευχαριστώντας τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την τήρηση των μέτρων προστασίας κάνοντας μεμονωμένη αναφορά στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς που όπως τόνισε «δέχθηκαν πιέσεις από γονείς».

«Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας, προκειμένου, τυχόν δικαστικές δαπάνες να καλύπονται, δαπάνες για την υπεράσπιση των καθηκόντων τους. Έχουν την στήριξη του Υπουργείου, για τυχόν δαπάνες».

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι έξι πολίτες, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας το άμεσο «πάγωμα» κι εν συνεχεία την ακύρωση του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ως μέτρο παράνομο και αντισυγμαγματικό.

Την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, εντοπίστηκαν 600 ασυμπτωματικοί, που χωρίς τα self test δεν θα ήξεραν πως είναι θετικοί και θα μετέδιδαν τον ιό στα σχολεία, εξήγησε από τη πλευρά της η Υπουργός. Στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, τότε υπάρχει πρόβλεψη να γίνεται επαναληπτικό, δωρεάν, συμπλήρωσε.

Από χθες τα self test διατίθενται από τα φαρμακεία για μαθητές και καθηγητές, είπε, ενώ ερωτηθείσα πόσα κρούσματα προέκυψαν στα λύκεια κατά την περίοδο που λειτούργησαν, η υπουργός απάντησε πως μόλις το 1,5% των τμημάτων πανελλαδικά έκλεισε για λόγους πρόληψης και προφύλαξης. Παράλληλα, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως σιγά-σιγά ανοίγουν και τα πανεπιστήμια και πως από χθες δόθηκε «πράσινο φως» για τη διά ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς και για εκείνα των ξένων γλωσσών για τους μαθητές που δίνουν εξετάσεις για πτυχίο.  



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

2 σχόλια

  1. ΑΠΟ ΠΟΙΑΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ ??? ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ?? ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ?? ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ !!!! ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΛΕΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν τους εντάσετε στο ακαταδιωχτο σαν τους γιατρούς για να μην τους πειράξει κανένας?πως και δεν το σκεφτήκατε?λαμόγια ε λαμόγια..δεν πειράζει έχετε η ώρα σας θα σας πάρουν με τις πέτρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου