Ραγδαίες παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις. Ξαφνικά «μυρίζει μπαρούτι» παντού! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ραγδαίες παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις. Ξαφνικά «μυρίζει μπαρούτι» παντού!

  Προ των πυλών νέα σύρραξη στην Μέση Ανατολή. Ξεκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση στην Ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ! Ο ...

 





Προ των πυλών νέα σύρραξη στην Μέση Ανατολή. Ξεκινά η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση στην Ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ! Ο Ερντογάν καλεί τους μουσουλμάνους σε εξέγερση, ενώ ταυτόxρονα δίνει εντολή να κρεμαστούν ισλαμικά σύμβολα στην Αγιά Σοφιά για το Ραμαζάνι. Όλα αυτά ενώ οι Η.Π.Α δέχθηκαν πλήγμα σε ενεργειακές υποδομές μέσω κυβερνοεπίθεσης...


Κορυφώνεται η αγωνία στην Μέση Ανατολή, καθώς με αιφνιδιαστική διαταγή του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, ξεκινά σε λίγες ώρες η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ιστορία της χώρας!


Επίσημα έχει χαρακτηριστεί η “μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση με διάρκεια έναν γεμάτο μήνα”!

Η ένταση δεν έχει ακόμη μειωθεί και οι συγκρούσεις με τους ισλαμιστές της Χαμάς και των άλλων οργανώσεων μαίνονται σε πολλές περιοχές της Ιερουσαλήμ, σε Πύλη Δαμασκού, περιμετρικά του Όρους του Ναού κτλ

Η άσκηση που θα διεξαχθεί, συμφωνα με το warnews247, ξεπερνά ακόμη και το σενάριο “κεραυνοβόλου πολέμου” εναντίον της Χεζμπολάχ που είχε προσομοιάσει το Ισραήλ με βομβαρδισμό 3.000 στόχων σε μία ημέρα.

“Άρματα της Φωτιάς”

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν αποδεσμευτεί μέχρι τώρα, η στρατιωτική άσκηση έχει την κωδική ονομασία “Chariots of Fire” (Άρματα της Φωτιάς”).

Η άσκηση θα προσομοιάσει πόλεμο σε όλα τα μέτωπα σε Βορρά και Νότο.

Ένα από τα σενάρια της άσκησης θα είναι ολοκληρωτικός πόλεμος με Χεζμπολάχ-Χαμάς και μαζικές εκτοξεύσεις πυραύλων!

Όμως το πιο σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά στην Ιστορία οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις θα τεθούν σε πολεμικό συναγερμό και θα διεξάγουν ασκήσεις που θα διαρκέσουν έναν ολόκληρο μήνα ανάλογα σύμφωνα με την αξιολόγηση της κατάστασης και υπό το πρίσμα της διάρκειας προηγούμενης εκστρατείας.

Θα κληθούν έφεδροι απ’ όλες τις Διοικήσεις, Σώματα και Πτέρυγες με την συμμετοχή  όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναυτικού, Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς.

Παράλληλα θα λάβουν μέρος και όλοι οι θεσμοί που ασχολούνται με την ασφάλεια του κράτους , το υπουργείο Άμυνας, η υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, το υπουργείο Εξωτερικών, Μυστικές Υπηρεσίες κτλ


Ισραήλ: Διαταγή στην Αεροπορία για επιφυλακή…

Πριν λίγο, η Νότια Διοίκηση του Ισραήλ έδωσε διαταγή προετοιμασίας για επιχείρηση στην Γάζα ενώ ζητήθηκε από την Αίγυπτο και το Κατάρ να ειδοποιήσουν την Χαμάς για μια “τελευταία ευκαιρία αποκλιμάκωσης”.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ δόθηκε “διαταγή προετοιμασίας για πολεμική εμπλοκή στην Γάζα”.

“Να ανανεωθεί η λίστα στόχων”

Παράλληλα δόθηκε διαταγή στην Αεροπορία να τεθεί σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα και να ανανεώσει την λίστα στόχων για επικείμενη επίθεση στην Γάζα.

Ακόμη και οι δυνάμεις πρώτων βοηθειών στην Ιερουσαλήμ και σε άλλες περιοχές ανέβασαν το επίπεδο ετοιμότητας.

Το Ισραήλ στέλνει επιπλέον 4 Τάγματα στην Δυτική Όχθη καθώς αναμένει έκρηξη βίας στην Ιερουσαλήμ και πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Από την πλευρά της, και η Χεζμπολάχ έθεσε τις δυνάμεις της σε Λίβανο και Συρία κοντά στα σύνορα με Ισραήλ σε πολεμική ετοιμότητα…


«Μετωπική» Άγκυρας με Ισραήλ: «Είναι κράτος τρομοκράτης» δηλώνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν και καλεί τους μουσουλμάνους σε εξέγερση

«Το κράτος τρομοκρατών του Ισραήλ, επιτίθεται βίαια και ανήθικα στους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να προστατεύσουν την ιερότητά τους και να διεκδικήσουν το σπίτι και την πατρίδα τους εδώ και χιλιάδες χρόνια», κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Ντιγιαρμπακίρ μετά την εισβολή των Ισραηλινών στο τέμενος αλ Άκτσα την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού.

Κόβοντας έτσι κάθε επικοινωνία με το Ισραήλ αλλά και πλέον εκθέτοντας τις άλλες μουσουλμανικές χώρες που επιχειρούν προσέγγιση με το Ισραήλ, όπως η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος κλπ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Καθώς πλησιάζουμε τις τελευταίες μέρες του μήνα του Ραμαζανιού, λάβαμε το νέο από την Ιερουσαλήμ, το οποίο μας αύξησε τόσο τη θλίψη όσο και τον θυμό μας. Το σκληρό Ισραήλ, το τρομοκρατικό κράτος Ισραήλ, επιτίθεται βίαια και ανήθικα στους Μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ, που δεν έχουν άλλο σκοπό από το να προστατεύσουν την ιερότητα τους και να διεκδικήσουν το σπίτι και την πατρίδα τους για χιλιάδες χρόνια, 

Κάθε επίθεση σε χώρους λατρείας και στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ, ειδικά στο Masjid al-Aqsa, είναι επίθεση εναντίον μας. 

Αποδέκτης αυτής της επίθεσης είναι ο καθένας από τους μουσουλμάνους που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, τη Βαγδάτη, το Κάιρο, την Τζακάρτα, το Μπακού και το Σεράγεβο. 

Το πιο σημαντικό, είναι καθήκον του κάθε ατόμου που λέει "Είμαι άνθρωπος" να αντιταχθεί στους καταπιεστές που μολύνουν την Ιερουσαλήμ, η οποία φιλοξενεί τους αγίους των τριών θρησκειών, με τις αδίστακτες, ανήθικες, παράνομες και ασεβείς συμπεριφορές τους. Όποιος υποστηρίζει έμμεσα τις επιθέσεις του Ισραήλ με σιωπή ή είναι συνένοχος.

Προσκαλώ ολόκληρο τον κόσμο να αναλάβει δράση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ. 

Καλώ όλες τις χώρες των οποίων οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι. 

Σε μια εποχή ενότητας, συνένωσης, οι προσπάθειες του Ισραήλ να σταματήσουν αμέσως αυτές τις πράξεις που είναι αντίθετες με τις αποφάσεις των κοινών θεσμών, των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. 

Εμείς, ως Τουρκία, έχουμε ρόλο σε αυτό το θέμα, να κάνουμε και πράξουμε τα δέοντα. Κανένα άτομο στον κόσμο δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε διεθνή ιδρύματα. Το χάος και η φωτιά που θα προκύψουν θα καταπιούν πρώτα εκείνους που παραμένουν σιωπηλοί σε αυτή τη σκληρότητα.

Ένας κόσμος που δεν μπορεί να προστατεύσει την Ιερουσαλήμ και τους Μουσουλμάνους έχει προδώσει τον εαυτό του και τράβηξε το πύρο μιας αυτοκαταστροφικής βόμβας».


Ένταση και πάλι στην Ιερουσαλήμ

Δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες, Παρασκευή, στην Πλατεία των Τεμενών (Όρος του Ναού για τους Εβραίους) εκεί που βρίσκεται το τέμενος Αλ-Άκσα, στην τελευταία μεγάλη προσευχή της Παρασκευής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Ωστόσο, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων, οι οποίοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα, και της ισραηλινής αστυνομίας που χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και πυροβόλησε πλαστικές σφαίρες ενάντια σε διαδηλωτές. Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε πως είδε 12 διαδηλωτές να έχουν τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Περισσότεροι από 175 Παλαιστίνιοι και έξι Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν , οι περισσότεροι από τους οποίους στην Πλατεία των Τεμενών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, στις πιο εκτεταμένες συγκρούσεις τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Εκατοντάδες ταραχοποιοί πέταξαν πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που απάντησαν», ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας μίλησε για «βίαιες ταραχές».

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε ότι 88 από τους τραυματίες Παλαιστινίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού χτυπήθηκαν με μεταλλικές σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ. Ένας από τους τραυματίες έχασε το μάτι του, δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και δύο έσπασαν τα σαγόνια τους, είπε η Ερυθρά Ημισέληνος.

Συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και της ισραηλινής αστυνομίας ξέσπασαν και στην κοντινή συνοικία Σεΐχ Τζάρα, όπου πραγματοποιούνται τις τελευταίες νύχτες διαδηλώσεις κατά της πιθανής έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος Ισραηλινών εποίκων. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο έκανε λόγο για τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιους τραυματίες.

«Έντονη ανησυχία»

«Ανησυχούμε έντονα για την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εξέφρασε «ανησυχία για τις πιθανές εξώσεις οικογενειών Παλαιστινίων» στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, «πολλές από τις οποίες βεβαίως ζουν στα σπίτια τους επί γενεές».

Η βία της Παρασκευής συνέπεσε με την «Ημέρα Αλ-Κουντς (Ιερουσαλήμ στα αραβικά)» που γιορτάζεται κάθε χρόνο σε χώρες της περιοχής και κυρίως στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ, προς υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Στην Τεχεράνη, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στήριξε τον αγώνα κατά του Ισραήλ, τον οποίο περιέγραψε ως μια «βάση τρομοκρατών». Για αυτόν, η «πτώση του εχθρικού σιωνιστικού καθεστώτος» είναι αναπόφευκτη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, σύμφωνα με το cnn θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα μια ακροαματική διαδικασία για τις εξώσεις στην Σεΐχ Τζάρα, την ίδια ημέρα που το Ισραήλ γιορτάζει την Ημέρα της Ιερουσαλήμ - την ετήσια γιορτή της κατάληψης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή του 1967.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιορδανία και το εξαμελές Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου εξέφρασαν ανησυχία για τις πιθανές εξώσεις οικογενειών Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα οι Η.Π.Α δέχθηκαν πλήγμα σε ενεργειακές υποδομές - Έθεσαν εκτός λειτουργίας τον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς καυσίμων!

Εντυπωσιακό κτύπημα που θα έχει συνέπειες ακόμη και σε πλανητικό επίπεδο, κατάφεραν άγνωστοι(;) οι οποίοι έπληξαν με κυβερνοεπίθεση τις ενεργειακές υποδομές των ΗΠΑ θέτοντας εκτός τον μεγαλύτερο αγωγό της χώρας!

Ο αγωγός που κτυπήθηκε μεταφέρει 100 εκατομμύρια γαλόνια βενζίνης, ντίζελ και και αεροπορικού καυσίμου από το Τέξας προς το Νιου Τζέρσευ, τo 45% της Ανατολικής Ακτής.

Το συμβάν αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ καθώς πρόκειται για μια ξεκάθαρη “πολεμική ενέργεια” εναντίον των ΗΠΑ που συναντάται μόνο σε καιρούς πολέμου.

Ο αγωγός είναι ακόμη εκτός λειτουργίας καθώς γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί πως έγινε η επίθεση.

Το συμβάν είναι πολύ σοβαρό και μόνο δύο χώρες θα μπορούσαν να το έχουν προκαλέσει: Ρωσία και Κίνα. Ίσως και να είναι η ανταπόδοση της Μόσχας για τα όσα συμβαίνουν με τον αγωγό Nord Stream 2.

Τέθηκε εκτός λειτουργίας ο μεγαλύτερος αγωγός των ΗΠΑ

Πιο αναλυτικά, άγνωστοι έπληξαν τον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς καυσίμων των ΗΠΑ διακόπτοντας την λειτουργία του και την μεταφορά καυσίμων προς τις ανατολικές ακτές και τις νότιες περιοχές.

Ο χειριστής του συστήματος, η εταιρεία Colonial Pipeline, δήλωσε πως διέκοψε την λειτουργία του αγωγού μήκους 5.500 μιλίων, ο οποίος μεταφέρει βενζίνη και αεροπορικά καύσιμα κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής.


Την ίδια ώρα η Τουρκία προχωρά και στη μέγιστη πρόκληση και κατά της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του Χριστιανικού κόσμου. Κρεμούν ισλαμικά σύμβολα στην Αγιά Σοφιά για το Ραμαζάνι

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να αναρτηθεί φωτεινή επιγραφή για τον Αλλάχ στην Αγία Σοφία για να τιμήσει την τελευταία ημέρα του ραμαζανιού - Δεν πείθονται οι Αμερικανοί για τις «ευαισθησίες» του

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωνε ενώπιον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου πως σέβεται την ανεξιθρησκεία και μάλιστα καλούσε του Έλληνες της Κωνσταντινούπολης να επιστρέψουν, έδινε εντολή, σύμφωνα με το ethnos να αναρτηθεί στην Αγία Σοφία, φωτεινή επιγραφή για τον Αλάχ ώστε να τιμήσει την τελευταία ημέρα του Ραμαζανιού

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 87 χρόνια που οι Τούρκοι κρεμούν στην Αγιά Σοφιά ισλαμικά σύμβολα με το μήνυμα «Ένας θεός υπάρχει μόνο ο Αλλάχ». Σημειώνεται πως για τους μουσουλμάνους, η τελευταία νύχτα του Ραμαζανιού είναι η Νύχτα του Πεπρωμένου. Η πιο ιερή νύχτα στη παράδοση των μουσουλμάνων και ο Ερντογάν βρίσκει αφορμή για να περάσει ακόμα μία φορά το μήνυμα του.



 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου