Σε υπερβολικό στρες και όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca, οφειλόταν η παράλυση 32χρονου...! Σε λίγο μπορεί να ακούμε και ότι «είναι θέλημα θεού»...αρκεί να μην υπάρχει συσχέτιση με τα εμβόλια... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σε υπερβολικό στρες και όχι στο εμβόλιο της AstraZeneca, οφειλόταν η παράλυση 32χρονου...! Σε λίγο μπορεί να ακούμε και ότι «είναι θέλημα θεού»...αρκεί να μην υπάρχει συσχέτιση με τα εμβόλια...

  O 32χρονος έκανε το εμβόλιο της Astrazeneca και λίγες μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο, με συμπτώματα παράλυσης. Σε υπερβολικό στρες οφ...

 






O 32χρονος έκανε το εμβόλιο της Astrazeneca και λίγες μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο, με συμπτώματα παράλυσης.


Σε υπερβολικό στρες οφείλονταν τελικά, σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό, τα συμπτώματα που ανησύχησαν έναν 32χρονο και την οικογένειά του από τη Δυτική Αχαϊα, ο οποίος προ δεκαημέρου είχε εμβολιαστεί με Astrazeneca και εμφάνισε συμπτώματα παράλυσης.


Ο άνδρας εισήχθη στη νευρολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου όπου μετά από σειρά εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα παθολογικό εύρημα και το περιστατικό δεν έχει σχέση με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με το thebest.gr, προκλήθηκε από τον υπερβολικό φόβο για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει το εμβόλιο.

«Υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασθεντων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα που ευτυχώς έως τώρα οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο» επισημαίνει στην εφημερίδα Γνώμη ο καθηγητής Νευρολογίας, Γιάννης Ελλούλ, που χειρίστηκε το περιστατικό.

"Φόβος και άγχος για το εμβόλιο «στέλνουν» τον κόσμο στα Επείγοντα..."

«Ευτυχώς ο 32χρονος που εισήχθη δεν είχε όπως έδειξε και αρχικά η κλινική εικόνα του και βεβαίως οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη. Δεν εντοπίστηκε κανένα παθολογικό εύρημα σχετικό με τα συμπτώματα που ανέφερε ο ασθενής. Στην προκειμένη περίπτωση η εξήγηση που μπορεί να ερμηνεύσει τα ενοχλήματα για τα οποία διαμαρτύρονταν είναι το υπερβολικό στρες και ο φόβος για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου», επεσήμανε ο καθηγητής Ελλούλ τονίζοντας, ότι «υπάρχουν πλείστα περιστατικά εμβολιασθεντων που προστρέχουν στα Επείγοντα αναφέροντας ποικίλα συμπτώματα που ευτυχώς έως τώρα οφείλονται στην στρεσογόνο κατάσταση που βιώνουν από υπερβολικό άγχος και φόβο».

Ερωτηθείς αν ο νεαρός άνδρας θα παραμείνει στην Κλινική ο κ. Ελλούλ είπε ότι θα χρειαστεί κάποιος περαιτέρω έλεγχος ανεξαρτήτως από το συμβάν που τον έφερε στο Νοσοκομείο και πρόσθεσε: «Πολλές φορές για άλλο λόγο πηγαίνουμε στο γιατρό η στο νοσοκομείο και μέσω των εξετάσεων μπορεί να ανακαλυφθεί τυχαία κάποιο εύρημα που χρήζει ελέγχου».

Τέλος, υπό μορφή παράκλησης αλλά και σύστασης, ο κ. Ελλούλ, αναφέρθηκε στην ευθύνη ορισμένων ΜΜΕ που εγείρουν υπερβολική ανησυχία γιατί λόγω «υπερβάλλοντος ζήλου» διογκώνουν καταστάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργείται πανικός χωρίς αντίκρισμα, γεγονός εξαιρετικά επιζήμιο για την ψυχολογία του κοινού που βάλλεται πλέον του ενός χρόνου από την πανδημία».

Πάντως, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι πραγματικά αξιοπερίεργο για τη περίπτωση του κορωνοϊού  να επιστρατεύεται ένας ισχυρισμός που δεν μπορεί να αποδειχθεί. Τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν οι επιστήμονες για άλλα νοσήματα όταν το θέμα του άγχους συσχετιζόταν από απλό κόσμο ως πιθανή αιτία πρόκλησης. Τώρα, ίσως θα πρέπει να περιμένουμε να ακούσουμε και το «είναι θέλημα θεού»...στα επόμενα περιστατικά! Αρκεί να μην υπάρχει συσχέτιση με τα εμβόλια.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου