Αυτή είναι η Ατζέντα των 150 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κρύβεται πίσω από τη «σταυροφορία» κατά της «κλιματικής αλλαγής» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αυτή είναι η Ατζέντα των 150 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κρύβεται πίσω από τη «σταυροφορία» κατά της «κλιματικής αλλαγής»

  Η σταυροφορία κατά της «κλιματικής αλλαγής» είναι ένα γιγαντιαίο παιχνίδι απάτης με σκοπό τον πλουτισμό μιας χούφτας κλεπτοκρατών. Το βέ...

 







Η σταυροφορία κατά της «κλιματικής αλλαγής» είναι ένα γιγαντιαίο παιχνίδι απάτης με σκοπό τον πλουτισμό μιας χούφτας κλεπτοκρατών.


Το βέβαιο χρέος και ο υπερπληθωρισμός αυτής της...επαναστατικής αναμόρφωσης της παγκόσμιας οικονομίας θα κληρονομηθούν από τις μελλοντικές γενιές.

 

Πηγή: Zero Hedge

Απόδοση: Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Γράφει ο TYLER DURDEN

 

Ζούμε πλέον σε έναν κόσμο, όπου παράξενοι τίτλοι όπως οι παρακάτω, έχουν γίνει καθημερινό, αν όχι ωριαίο φαινόμενο:

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
  • BRAINARD: Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
  • BRAINARD: Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΘΙΈΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
  • MESTER: Η FED ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
  • Η FED ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
  • Η FED ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Τώρα, σε περίπτωση που κάποιος εξακολουθεί να μπερδεύεται, κανένα από αυτά τα ιδρύματα, και ούτε ένα από τα πολυμαθή στελέχη που τα διοικούν, δεν δίνουν δεκάρα για το κλίμα, για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής ή για την τύχη των μελλοντικών γενεών των Αμερικανών (και σίγουρα όχι για την άνοδο της στάθμης των υδάτων που θα σαρώσει τις τεράστιες παραθαλάσσιες επαύλεις τους): αν το έκαναν, το συνολικό χρέος και οι υποχρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις των ΗΠΑ δεν θα ήταν μόλις 160 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τι συμβαίνει λοιπόν και γιατί σχεδόν κάθε θέμα αυτές τις μέρες έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή, το "καθαρό μηδέν", την πράσινη ενέργεια και την ESG*;



Ο λόγος -όπως σωστά θα υποψιαζόταν κανείς- είναι τα χρήματα. Περίπου 150 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα, η Bank of America δημοσίευσε έναν από τους τεράστιους τόμους της "Θεματικής Έρευνας", αυτή τη φορά καλύπτοντας τον κόσμο σε "Transwarming" (Διαθερμία), και χρησιμεύει ως ένα τεράστιο εισαγωγικό σημείωμα στη σημερινή πραγματικότητα του Net Zero (Καθαρό Μηδέν). Η έκθεση πρέπει να διαβαστεί, είναι ενδιαφέρουσα, γεμάτη από δεδομένα και διαγράμματα όπως αυτά...

... και εύχρηστα φύλλα...


... κανένα από τα οποία δεν τυχαίνει να αναφέρει τον ρόλο της Κίνας στην κρίση της "παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής" φυσικά (στο κάτω-κάτω, δεν μπορούμε να προσβάλουμε το Πεκίνο και να χάσουμε τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων τώρα, έτσι δεν είναι;) και έρχεται σε μια πολύ επισφαλή στιγμή για την πράσινη υπόθεση, ακριβώς όταν η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας σε όλο τον κόσμο ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, απειλεί να συντρίψει κάθε υποστήριξη από τη βάση για την καταπολέμηση της "υπερθέρμανσης του πλανήτη". Όπως γράφει ο συγγραφέας της έκθεσης Haim Israel:

'Αυτή είναι η δεκαετία της δράσης για το κλίμα και η COP26 θα είναι το σημείο καμπής της κούρσας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών - η ισορροπία μεταξύ της μείωσης και της απομάκρυνσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Για να επιτευχθεί αυτό, θα απαιτηθεί μετάβαση σε καθαρές τεχνολογίες σε όλους τους τομείς με πρωτοφανή ρυθμό, με την καθοδήγηση των κυβερνήσεων και την προθυμία της κοινωνίας. Αυτή είναι η τελευταία δεκαετία για να δράσουμε. Η απόλυτη λειψυδρία είναι πιθανή για 1,8 δισ. ανθρώπους, 100 εκατ. αντιμετωπίζουν τη φτώχεια και 800 εκατ. κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι το 2025. Η μετανάστευση λόγω του κλίματος θα μπορούσε να φτάσει τα 143 εκατ. από τις αναδυόμενες αγορές, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.'

Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο, φυσικά - και ενώ είναι χρήσιμο να υπάρχει μια κεντρική συλλογή των δεδομένων, μια 5λεπτη αναζήτηση στο Google μπορεί να δώσει όλες τις απαντήσεις που αποτελούν "αποδεκτό" δόγμα από το πράσινο λόμπι.

Αλλά ενώ δεν μας νοιάζουν τα διαγράμματα, αυτά τα cheat sheets ή η προπαγάνδα, αυτό που μας ενδιέφερε ήταν το τελικό αποτέλεσμα - πόσο θα κοστίσει αυτή η πράσινη ουτοπία, γιατί αν το αφήγημα περί "καθαρού μηδενός", "ESG", "πράσινου" προωθείται τόσο σκληρά 24/7, ξέρετε ότι θα κοστίσει πολύ.

Τελικά, όντως κοστίζει. Πολύ, μα πάρα πολύ.

Απαντώντας ρητορικά στο βασικό ερώτημα, "πόσο θα κοστίσει;", η BofA περνάει στην υπόθεση και γράφει 150 τρισεκατομμύρια δολάρια για 30 χρόνια - περίπου 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες επενδύσεις - που αντιστοιχούν στο διπλάσιο του σημερινού παγκόσμιου ΑΕΠ!

Σε αυτό το σημείο η έκθεση γίνεται καλή, διότι αφού πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, πρέπει να είναι και τουλάχιστον επιφανειακά αντικειμενική. Και εδώ, στις λεπτομέρειες πίσω από τους αριθμούς, μαθαίνουμε επιτέλους γιατί το λόμπι του καθαρού μηδενός είναι τόσο αποφασισμένο να προωθήσει αυτή την πράσινη ουτοπία - απλή απάντηση: επειδή παρέχει μια ατελείωτη ροή "επενδύσεων" χρηματοδοτούμενων από τους φορολογούμενους και το χρέος, οι οποίες με τη σειρά τους χρειάζονται έναν εξίσου συνεχή βαθμό νομισματοποίησης του χρέους από τις κεντρικές τράπεζες.

Σκεφτείτε το εξής: η πανδημία Covid έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε περίπου 30 τρισεκατομμύρια δολάρια σε δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο. Και όμως, ούτε δύο χρόνια μετά, η επίδραση αυτών των 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει αρχίσει να εξαντλείται, όμως παρά τη διοίκηση του Biden που προσπαθεί να κρατήσει την Κρίση του Covid ενεργή, απειλώντας να κλειδώσει (lock down) την κοινωνία σε μια στιγμή με τη βοήθεια του συνεργαζόμενου Τύπου, ο πληθυσμός έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα συμμορφωθεί πλέον με αυτό που αποτελεί ξεκάθαρη τυραννία της μειοψηφίας.

Και έτσι, το κατεστημένο χρειάζεται μια νέα αέναη πηγή (και χρήση) χρηματοδότησης, ένα είδος κρίσης, αλλά τυλιγμένης σε μια ενάρετη, ευγενική πρόσοψη. Σε αυτό το σημείο έρχεται η σταυροφορία κατά της κλιματικής αλλαγής.

Πολύ ψηφιακό μελάνι έχει χυθεί για τη φιλοσοφία και τη συζήτηση πίσω από το "πράσινο" κίνημα, και δεν θα σας κουράσουμε με τις λεπτομέρειες, αλλά θα επικεντρωθούμε στις πολύ σαφείς και πολύ απτές οικονομικές συνέπειες ενός κόσμου όπου το κατεστημένο συμφωνεί, είτε με δημοκρατική υποστήριξη είτε όχι, να διαθέσει 5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέα κεφάλαια για κάποια νεφελώδη αιτία της "καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη". Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία από την Bank of America:

  • Θα είναι πληθωριστικό; Ναι, αναμένουμε σοκ 1-3% ετησίως. Αυτό ισχύει για τα επόμενα 30 χρόνια... πέρα και πάνω από τον ήδη υπάρχοντα πληθωρισμό!
  • Ποια είναι τα σημεία συμφόρησης; Η γεωπολιτική, οι κλιματικοί πόλεμοι και την Περιβαλλοντική διαχείριση (ΕΜ).
  • Έχουμε τους πόρους; Το νικέλιο και το λίθιο είναι μόνο δύο που θα μπορούσαν να είναι ελλειμματικά ήδη από το 2024.
  • Είναι η πράσινη τεχνολογία πραγματικά πράσινη; Όχι ακριβώς (βλ. Παρακάτω).

Αναλύοντας το απολύτως συγκλονιστικό κόστος, το οποίο εκτιμάται σε 150 τρισεκατομμύρια δολάρια για 30 χρόνια, η αύξηση των πηγών χρηματοδότησης σε 5 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ισοδυναμεί με το σύνολο της φορολογικής βάσης των ΗΠΑ ή με το τριπλάσιο των κινήτρων COVID-19 αυτή τη δεκαετία. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες:

'Η ενεργειακή μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικά αέρια θερμοκηπίου (GHG) μέχρι το 2050 θα είναι μια πολύ δαπανηρή άσκηση, η οποία εκτιμάται από τον ΙΕΑ σε $150τν συνολικών επενδύσεων, σε μια περίοδο 30 ετών. Με 5 εκατ. δολάρια ετησίως, ο ΙΕΑ θεωρεί ότι θα κοστίσει όσο το σύνολο της φορολογικής βάσης των ΗΠΑ κάθε χρόνο για 30 χρόνια.'

Δεν είναι αρκετά υψηλό για εσάς; Κρατηθείτε τότε γιατί...

'Η BNEF * έχει μια υψηλότερη εκτίμηση ότι οι συνολικές επενδύσεις που απαιτούνται για τον ενεργειακό εφοδιασμό και τις υποδομές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 173 τρισεκατ. δολάρια μέχρι το 2050, ή έως και 5,8 τρισεκατ. δολάρια ετησίως, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από το ποσό που επενδύεται σε ετήσια βάση σήμερα.'



Ακολουθεί η δεσμευτική τοποθέτηση της BofA, η οποία θυμίζει σταλινικό κολχόζ της δεκαετίας του 1950:

'... Αλλά μπορεί να γίνει, με την τεχνολογία, την οικονομία, τις αγορές και την ESG να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Οι εκθετικές μειώσεις του κόστους στις τεχνολογίες αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και μπαταριών έχουν καταστήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τη φθηνότερη μορφή ενέργειας σε περιοχές που παράγουν >90% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας. Η όρεξη της αγοράς συμβάλλει επίσης. Τα ομόλογα και τα δάνεια με ετικέτα εκτινάχθηκαν σε > 3 τρισ. δολάρια φέτος, ενώ 3 δολάρια σε κάθε 10 δολάρια των ροών σε παγκόσμιες μετοχές κατευθύνονται σε ESG, τα οποία θα υποστηρίξουν επενδύσεις φιλικές προς το κλίμα, καθώς και τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων που απαιτούνται για την περαιτέρω απεξάρτηση από τον άνθρακα στον πλανήτη μας, όπως η πράσινη εξόρυξη, το πράσινο υδρογόνο ή η δέσμευση άνθρακα.'

Αφήνουμε το καλύτερο για το τέλος, διότι στο τέλος της ημέρας, αυτό αφορούσε πάντα περισσότερο χρέος και περισσότερη νομισματοποίηση, μια διαδικασία που πλέον ακόμη και ο λούστρος γνωρίζει ότι κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Μόνο που αυτή τη φορά οι πλουσιότεροι του κόσμου σχεδιάζουν να ληστέψουν ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει από τη μεσαία τάξη υπό το πρόσχημα μιας ευγενούς σταυροφορίας για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη... μια σταυροφορία που θα απαιτεί πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια νομισματοποίηση χρέους από τις κεντρικές τράπεζες κάθε χρόνο, οδηγώντας σε υπερπληθωρισμό είτε στα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου είτε στην ευρύτερη οικονομία, είτε και στα δύο.

Έτσι, αν ακούγεται σαν "η σταυροφορία κατά της κλιματικής αλλαγής" να είναι ένα γιγαντιαίο παιχνίδι απάτης με σκοπό τον πλουτισμό μιας χούφτας κλεπτοκρατών εδώ και τώρα, ενώ τα νεφελώδη οφέλη - και το πάρα πολύ σίγουρο χρέος και ο υπερπληθωρισμός - αυτής της επαναστατικής αναμόρφωσης της παγκόσμιας οικονομίας θα κληρονομηθούν από τις μελλοντικές γενιές, είναι επειδή αυτό ακριβώς είναι.

Ακολουθεί η εκπληκτική παραδοχή της BofA για τα παραπάνω, όπως προκύπτει από το απόσπασμα των ερωτήσεων και απαντήσεων της έκθεσης για τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP 26):

Ερ: Ποια είναι η οικονομική επίπτωση του καθαρού μηδενός; 

Απ: Ο αντίκτυπος του πληθωρισμού από την αυξημένη χρηματοδότηση με καθαρό μηδέν δεν θα είναι ασήμαντος, αλλά ο αντίκτυπος φαίνεται διαχειρίσιμος στο 1% έως 3% ετησίως, ανάλογα με τα ποσοστά νομισματοποίησης των κεντρικών τραπεζών, ιδίως εάν οι κυβερνητικές δαπάνες είναι στοχευμένες και συμβάλλουν στην επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ο ΔΟΕ έχει επίσης μια παραγωγική προοπτική για το σενάριο του καθαρού μηδενισμού, όπου η μεταβολή του ετήσιου ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ επιταχύνεται κατά κάπου μεταξύ 0,3% και 0,5% σε σταθερή βάση τα επόμενα 10 χρόνια ως αποτέλεσμα της μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία.

Άρα πολύ περισσότερο QE * για τα επόμενα 30 χρόνια, τσεκ. Τι γίνεται με τον πληθωρισμό; Ω, θα υπάρχει και αυτός σε αφθονία. Όπως παραδέχεται η BofA, "οι αγορές πράσινων ομολόγων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα σοκ πληθωρισμού 1% έως 3% ετησίως"



Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, εξετάζουμε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις. Στην πρώτη μας περίπτωση, η Fed, η ΕΚΤ (ΕυρωπαίκηΚεντρική Τράπεζα) και άλλες κεντρικές τράπεζες θα επιδοτούσαν όλες τις απαιτούμενες δαπάνες υποδομών για την απεξάρτηση από τον άνθρακα (μετάφραση: θα τύπωναν τα χρήματα).

Σε ένα δεύτερο σενάριο, υποθέτουμε ότι θα απορροφήσουν μόνο το ήμισυ της νέας έκδοσης ομολόγων. Και σε μια τρίτη περίπτωση, υποθέτουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες αναλαμβάνουν μόνο το ένα πέμπτο όλων των δαπανών για την απαλλαγή από τον άνθρακα στον ισολογισμό τους. Ποιο είναι το βασικό μας συμπέρασμα; Εάν οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να πληρώσουν μόνο το 20% του λογαριασμού ή λιγότερο, ο αντίκτυπος της απαλλαγής από τον άνθρακα φαίνεται αρκετά διαχειρίσιμος σε σχέση με τον πληθωρισμό (Διάγραμμα 108).

Και για να ξέρουν οι αναγνώστες τι φαίνεται "διαχειρίσιμο" για την BofA, ορίστε: πρόκειται για πληθωρισμό επιπλέον του πληθωρισμού που υπάρχει ήδη στην οικονομία. Φυσικά, αν οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να "πατήσουν" το 50%, το 80% ή και περισσότερο, τότε... τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.


Και εδώ φτάνουμε στην ατάκα: όπως παραδέχεται η BofA, πρόκειται για το πράσινο φως για το μεγαλύτερο επεισόδιο QE στην ιστορία!

Μόλις βλέπουμε μια κορύφωση του <1% πρόσθετου πληθωρισμού ετησίως σε ορίζοντα τριών δεκαετιών. Σε πιο επιθετικά σενάρια όπου οι κεντρικές τράπεζες επιλέγουν να απορροφήσουν είτε το μισό είτε ολόκληρο το λογαριασμό της απεξάρτησης από τον άνθρακα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης, οι κίνδυνοι ενός πληθωριστικού σοκ αυξάνονται. Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι η τρίτη περίπτωσή μας είναι το πιο πιθανό σενάριο, καθώς θα ήταν πολιτικά δύσκολο να δικαιολογηθεί μια πολύ πιο επεκτατική νομισματική ώθηση.

Είναι αλήθεια ότι, ενώ οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν στο "πρασίνισμα" της οικονομίας, οι αγορές εταιρικών ομολόγων τους έχουν ιστορικά περιοριστεί σε πολιτικές σε περίοδο κρίσης μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης και παραμένουν πολύ κάτω από τις αγορές κρατικού χρέους. Ως εκ τούτου, οι όποιες αγορές πράσινων εταιρικών ομολόγων πιθανότατα θα περιορίζονται τόσο από το μέγεθος των μελλοντικών προγραμμάτων αγορών όσο και από το ποσοστό τους σε σχέση με τη συνολική αγορά εταιρικών ομολόγων, με ελαφρώς υψηλότερες κατανομές στο πλαίσιο πιο προοδευτικών πολιτικών αγορών που αναδεικνύουν τις περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Και νάτο: όπως ακριβώς το covid ήταν ένα γιγαντιαίο προπέτασμα καπνού για να "επιτρέψει" στις κεντρικές τράπεζες και το Treasuries να συγχωνευθούν και να μας οδηγήσουν στο Helicopter Money * και το MMT *, δημιουργώντας περίπου 30 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα κατά τη διαδικασία, ο μύθος του "Καθαρού Μηδενός" είναι αυτό που θα διαιωνίσει αυτό το ατελείωτο τύπωμα για τα επόμενα 30 χρόνια, μια περίοδο κατά την οποία τα μόνα οφέλη θα απονεμηθούν σε εκείνους που επωφελούνται από το QE και το τύπωμα χρήματος. Αυτοί θα είναι οι πλουσιότεροι. Όσο για όλους τους άλλους, λοιπόν, τα δισέγγονα σας ή τα εγγόνια τους μπορεί (ή μπορεί και όχι) να ζήσουν σε έναν καθαρότερο κόσμο. Πραγματικά δεν ξέρουμε, αλλά αν δεν αρχίσουμε να τυπώνουμε χρήμα τώρα, θα είναι πολύ αργά.



Αν αυτό ακούγεται πιο τρομακτικό και πιο χειριστικό από οποιαδήποτε θρησκεία στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι επειδή είναι.

Η πλήρης έκθεση των 114 σελίδων, την οποία συνιστούμε σε όποιον θέλει να ξέρει τι έρχεται, είναι διαθέσιμη για επαγγελματίες συνδρομητές στο συνηθισμένο μέρος.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου