Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest
CopyAMP code

Ισπανία: Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι δεν έχει απομονώσει τον ιό SARS-CoV-2 και παραδέχεται ότι «Οι εξετάσεις, από μόνες τους, συνήθως δεν επαρκούν για τον προσδιορισμό της νόσου»

  Σε απάντηση σε αίτημα που υποβλήθηκε βάσει του νόμου περί διαφάνειας ( Transparency Act - 2013 ), το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας αναγνώρ...

 Σε απάντηση σε αίτημα που υποβλήθηκε βάσει του νόμου περί διαφάνειας (Transparency Act - 2013), το Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας αναγνώρισε ότι: «δεν διαθέτει καλλιέργεια SARS-CoV-2 ούτε μητρώο εργαστηρίων με ικανότητα καλλιέργειας και απομόνωσης για δοκιμές».


Η απάντηση απάλλαξε επίσης από κάθε ευθύνη για τις διαγνώσεις και τις θεραπείες από τους επαγγελματίες υγείας και αναγνώρισε ότι: «οι εξετάσεις, από μόνες τους, συνήθως δεν επαρκούν για τον προσδιορισμό της νόσου».


Πηγή: The Expose

Απόδοση: Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση


Στις 30 Σεπτεμβρίου, η El Diestro ανέφερε: "αυτές οι εξετάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τους εγκλεισμούς, το κλείδωμα (lockdowns), την απομόνωση, τις θεραπείες ασθενών, τον εμβολιασμό και τα δικτατορικά μέτρα που αποσκοπούν στον τερματισμό των ελευθεριών όλων, συνήθως δεν είναι αρκετές για να προσδιορίσουν την ασθένεια, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας".


Τον Μάιο του 2021, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο με τίτλο "Εκατοντάδες FOI, (Freedom of Information Act - Νόμος περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης) αποκαλύπτουν ότι τα ιδρύματα υγείας/επιστήμης σε όλο τον κόσμο δεν έχουν κανένα αρχείο απομόνωσης/καθαρισμού του COVID-19, Πουθενά, Ποτέ". Εκείνη την εποχή η κατάσταση των αιτημάτων προς τις ισπανικές αρχές ήταν η παρακάτω:

Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 η Kepa Ormazabal υπέβαλε αίτημα για την παροχή Ελευθερίας των Πληροφοριών σχετικά με την απομόνωση ή τον καθαρισμό του "ιού-φάντασμα" προς το Γραφείο του Προέδρου της Χώρας των Βάσκων (Ισπανία) και το Υπουργείο Υγείας και όλα τα εξαρτώμενα ιδρύματα. Μήνες αργότερα η Kepa έγραψε: "Σύμφωνα με το νόμο, έχουν 30 ημέρες για να απαντήσουν- 60 εάν το ερώτημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Σήμερα είναι 2 Μαΐου και δεν έχω ακούσει τίποτα από αυτούς".

Στις 30 Μαρτίου 2021 η Kepa Ormazabal υπέβαλε ένα άλλο αίτημα FOI σχετικά με την απομόνωση/καθαρισμό του φανταστικού "ιού" στη ναυαρχίδα της ισπανικής έρευνας, το Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Ανώτατο Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών). Μήνες αργότερα η Kepa γράφει: "Και πάλι, δεν απάντησαν και, ως εκ τούτου, η σιωπή τους αρνείται την πρόσβαση στις πληροφορίες που μπορεί να κατέχουν σε σχέση με το ερώτημά μου".

"Το CSIC και η βασκική κυβέρνηση είναι δημόσιοι οργανισμοί και, ως εκ τούτου, πρέπει να συμμορφώνονται με το νόμο περί διαφάνειας, χρηστής διακυβέρνησης και πρόσβασης στις δημόσιες πληροφορίες. Το άρθρο 20.4 του νόμου αυτού ορίζει ότι, εάν μετά από 30 ημέρες δεν έχει υπάρξει απάντηση από τη δημόσια διοίκηση, η σιωπή αυτή πρέπει να εκλαμβάνεται ως απόρριψη του αιτήματος πρόσβασης στις δημόσιες πληροφορίες που ζητήθηκαν".

Μετά το προηγούμενο άρθρο μας, στις 22 Ιουλίου 2021, η La Asociación Liberum (Ένωση Liberum), οι Biólogos por la Verdad (Βιολόγοι για την Αλήθεια) και ένα ιδιώτης υπέβαλαν αίτημα στο ισπανικό Υπουργείο Υγείας για δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τον ιό SARS-CoV-2. Το αίτημα, μεταξύ άλλων, ζητούσε ένα δείγμα καλλιέργειας του ιού που θα μπορούσε να ελεγχθεί ανεξάρτητα.

Οι αρχές έλαβαν το αίτημα στις 10 Αυγούστου και σύμφωνα με τον νόμο περί διαφάνειας το Υπουργείο Υγείας είχε ένα μήνα για να απαντήσει. Έδωσαν την απάντησή τους, συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω δηλώσεων, στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ (στα ισπανικά).

Χρησιμοποιήσαμε το Google translate για να μεταφράσουμε την πλήρη απάντηση του Υπουργείου Υγείας από τα ισπανικά στα αγγλικά και την επισυνάπτουμε ΕΔΩ.

Το σημαντικό μέρος της απάντησης του Υπουργείου Υγείας βρίσκεται στη σελίδα τρία του παραπάνω εγγράφου PDF και παρατίθεται παρακάτω (χρησιμοποιώντας τη μετάφραση Google):

"Το Υπουργείο Υγείας ΔΕΝ διαθέτει καλλιέργεια SARS-CoV-2 για δοκιμές και δεν διαθέτει μητρώο εργαστηρίων με ικανότητα καλλιέργειας και απομόνωσης για δοκιμές.

Σε σχέση με τις διαγνωστικές εξετάσεις SARS-COV-2 και γενικά με θέματα που σχετίζονται με την πανδημία SARS-Cov-2, το Υπουργείο Υγείας εργάζεται με τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία επικαιροποιούνται ανάλογα με τις επιδημιολογικές ανάγκες, ώστε να είναι δυνατή η λήψη αποφάσεων σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας και η διάδοση των πληροφοριών σε τρίτους που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στο συγκεκριμένο περιβάλλον τους. Υπό αυτή την έννοια, τα περισσότερα εννοιολογικά και καθοριστικά ζητήματα παραμένουν περισσότερο σε ακαδημαϊκά και διδακτικά περιβάλλοντα, με το Υπουργείο Υγείας να διαδραματίζει έναν πιο δευτερεύοντα ρόλο και να μην ενεργεί επί αυτών των ζητημάτων στην αρμοδιότητά του.

Τέλος, η αξιολόγηση των ασθενών σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους, είτε πρόκειται για COVID-19 είτε για άλλη ασθένεια ή παθολογία, αποτελεί ευθύνη των επαγγελματιών υγείας αναφοράς. Οι εξετάσεις, από μόνες τους, δεν επαρκούν συνήθως για τον προσδιορισμό της νόσου, απαιτώντας την αξιολόγηση του εξεταζόμενου από ειδικούς. Όπως και να έχει, ο ορισμός του κρούσματος μπορεί να βρεθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο".


Δείτε το βίντεο εδώ:

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου

CopyAMP code