Οι ίδιοι άνθρωποι κατέχουν τη μεγάλη φαρμακοβιομηχανία (Big Pharma) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι ίδιοι άνθρωποι κατέχουν τη μεγάλη φαρμακοβιομηχανία (Big Pharma) και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

  Τι κοινό έχουν οι New York Times και η πλειονότητα των άλλων παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης με τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία; Η πανδημία CO...

 



Τι κοινό έχουν οι New York Times και η πλειονότητα των άλλων παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης με τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία;


Η πανδημία COVID-19 ενορχηστρώθηκε για να επιφέρει αυτή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων - τη Μεγάλη Επανεκκίνηση

 

Πηγή: Waking Times

Απόδοση: Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Άρθρο του Dr. Mercola

 

Η απάντηση: Το κοινό που έχουν οι άνθρωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας με την φαρμακευτική βιομηχανία; Ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στην BlackRock και στον Όμιλο Vanguard, τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι αυτές οι δύο εταιρείες αποτελούν ένα μυστικό μονοπώλιο που κατέχουν σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε επίσης. Όπως αναφέρεται στο βίντεο που παρουσιάζεται:1,2

"Οι μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου ανήκουν στους ίδιους θεσμικούς επενδυτές. Όλοι κατέχουν ο ένας τον άλλον. Αυτό σημαίνει ότι οι "ανταγωνιστικές" μάρκες, όπως η Coke και η Pepsi, δεν είναι στην πραγματικότητα ανταγωνιστές, καθόλου, αφού οι μετοχές τους ανήκουν ακριβώς στις ίδιες επενδυτικές εταιρείες, επενδυτικά κεφάλαια, ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις, κυβερνήσεις.

Οι μικρότεροι επενδυτές ανήκουν σε μεγαλύτερους επενδυτές. Αυτοί ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους επενδυτές. Η ορατή κορυφή αυτής της πυραμίδας δείχνει μόνο δύο εταιρείες των οποίων τα ονόματα έχουμε δει συχνά ...Είναι η Vanguard και η BlackRock.

Η δύναμη αυτών των δύο εταιρειών ξεπερνά τη φαντασία σας. Όχι μόνο κατέχουν ένα μεγάλο μέρος των μετοχών σχεδόν όλων των μεγάλων εταιρειών αλλά και των μετοχών των επενδυτών αυτών των εταιρειών. Αυτό τους δίνει ένα πλήρες μονοπώλιο.

Μια έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι και οι δύο αυτές εταιρείες το έτος 2028, μαζί θα έχουν επενδύσεις ύψους 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι θα τους ανήκουν σχεδόν τα πάντα".

Δείτε το βίντεο εδώ: 

-- Ποιοι είναι οι Vanguard;

Η λέξη "πρωτοπορία" σημαίνει "η πρώτη θέση σε έναν στρατό ή στόλο που προελαύνει στη μάχη" ή/και "η ηγετική θέση σε μια τάση ή κίνηση". Και τα δύο είναι κατάλληλες περιγραφές αυτού του παγκόσμιου μεγαθήριου, που ανήκει σε παγκοσμιοποιητές που πιέζουν για μια Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset), ο πυρήνας της οποίας είναι η μεταφορά του πλούτου και της ιδιοκτησίας από τα χέρια των πολλών στα χέρια των πολύ λίγων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Vanguard είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackRock, από τον Μάρτιο του 2021. 3,4 Η ίδια η Vanguard, από την άλλη πλευρά, έχει μια "μοναδική" εταιρική δομή που κάνει την ιδιοκτησία της πιο δύσκολη να διακριθεί. Ανήκει στα διάφορα αμοιβαία κεφάλαιά της, τα οποία με τη σειρά τους ανήκουν στους μετόχους. Εκτός από αυτούς τους μετόχους, δεν έχει εξωτερικούς επενδυτές και δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.5 Όπως αναφέρεται στο βίντεο που παρουσιάζεται:6,7

"Η ελίτ που κατέχει τη Vanguard προφανώς δεν θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά φυσικά δεν μπορούν να κρυφτούν από όποιον είναι πρόθυμος να σκάψει. Εκθέσεις από την Oxfam και το Bloomberg λένε ότι το 1% του κόσμου, μαζί κατέχει περισσότερα χρήματα από το υπόλοιπο 99%. Ακόμα χειρότερα, η Oxfam λέει ότι το 82% όλων των κερδισμένων χρημάτων το 2017 πήγε σε αυτό το 1%.

Με άλλα λόγια, αυτές οι δύο επενδυτικές εταιρείες, η Vanguard και η BlackRock κατέχουν το μονοπώλιο σε όλες τις βιομηχανίες του κόσμου και αυτές με τη σειρά τους ανήκουν στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου, μερικές από τις οποίες είναι βασιλικές οικογένειες και οι οποίες είναι πολύ πλούσιες από πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση".

Αν και θα χρειαζόταν χρόνος για να κοσκινίσουμε όλα τα κεφάλαια της Vanguard για να εντοπίσουμε μεμονωμένους μετόχους και, επομένως, ιδιοκτήτες της Vanguard, μια γρήγορη ματιά δείχνει ότι η Rothschild Investment Corp.8 και η Edmond De Rothschild Holding είναι δύο τέτοιοι ενδιαφερόμενοι. 9 Κρατήστε το όνομα Rothschild στο μυαλό σας καθώς διαβάζετε παρακάτω, καθώς θα εμφανιστεί ξανά αργότερα.

Το παραπάνω βίντεο προσδιορίζει επίσης την ιταλική οικογένεια Orsini, την αμερικανική οικογένεια Bush, τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την οικογένεια du Pont, τους Morgans, τους Vanderbilts και τους Rockefellers, ως ιδιοκτήτες της Vanguard.

-- Η BlackRock/Vanguard κατέχει τη μεγάλη φαρμακευτική βιομηχανία

Σύμφωνα με το Simply Wall Street, τον Φεβρουάριο του 2020, η BlackRock και η Vanguard ήταν οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της GlaxoSmithKline, με 7% και 3,5% των μετοχών αντίστοιχα.10 Στην Pfizer, η ιδιοκτησία είναι αντίστροφη, με τη Vanguard να είναι ο κορυφαίος επενδυτής και τη BlackRock ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος. 11

Λάβετε υπόψη ότι τα ποσοστά ιδιοκτησίας μετοχών μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, καθώς οι εταιρείες αγοράζουν και πωλούν σε τακτική βάση, οπότε μην κολλάτε στα ποσοστά. Το συμπέρασμα είναι ότι η BlackRock και η Vanguard, μεμονωμένα και συνδυαστικά, κατέχουν αρκετές μετοχές ανά πάσα στιγμή, ώστε μπορούμε να πούμε ότι ελέγχουν εύκολα τόσο τη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία όσο και τα συγκεντρωτικά παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης - και ακόμη περισσότερο.

Γιατί αυτό έχει σημασία; Έχει σημασία επειδή οι φαρμακευτικές εταιρείες καθοδηγούν τις αντιδράσεις του COVID-19 - όλες από τις οποίες, μέχρι στιγμής, έχουν θέσει σε κίνδυνο παρά βελτιστοποιήσει τη δημόσια υγεία - και τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης έχουν υπάρξει πρόθυμοι συνεργάτες στη διάδοση της προπαγάνδας τους, μιας ψευδούς επίσημης αφήγησης που έχει οδηγήσει, και εξακολουθεί να οδηγεί, το κοινό σε πλάνη και καλλιεργεί το φόβο που βασίζεται σε ψέματα.

Για να έχουμε οποιαδήποτε πιθανότητα να διορθώσουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι κεντρικοί παίκτες, από πού προέρχονται οι επιβλαβείς υπαγορεύσεις και γιατί δημιουργούνται αυτές οι ψευδείς αφηγήσεις εξ αρχής.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της Global Justice Now του Δεκεμβρίου 202012 "Η φρικτή ιστορία της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας", απλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις φαρμακευτικές εταιρείες - "οι οποίες έχουν μακρά ιστορία στο να δίνουν προτεραιότητα στο εταιρικό κέρδος έναντι της υγείας των ανθρώπων" - να συνεχίσουν να υπαγορεύουν τις απαντήσεις του COVID-19.

Σε αυτό, εξετάζουν την επαίσχυντη ιστορία των επτά κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που αναπτύσσουν και παρασκευάζουν τώρα φάρμακα και "εμβόλια" με βάση τα γονίδια κατά του COVID-19, ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έχουν συμβάλει στην απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με τα άμεσα διαθέσιμα παλαιότερα φάρμακα που έχουν αποδειχθεί ότι έχουν υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητας κατά της λοίμωξης.

--H BlackRock/Vanguard κατέχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Όσον αφορά τους New York Times, από τον Μάιο του 2021, η BlackRock είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 7,43% του συνόλου των μετοχών, αμέσως μετά τον όμιλο Vanguard, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό (8,11%)13,14.

Εκτός από τους New York Times, η Vanguard και η BlackRock είναι επίσης οι δύο μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες των Time Warner, Comcast, Disney και News Corp, τεσσάρων από τις έξι εταιρείες μέσων ενημέρωσης που ελέγχουν περισσότερο από το 90% του αμερικανικού τοπίου των μέσων ενημέρωσης.15,16

Περιττό να πούμε ότι, αν έχεις τον έλεγχο τόσων πολλών ειδησεογραφικών μέσων, μπορείς να ελέγξεις ολόκληρα έθνη μέσω της προσεκτικά ενορχηστρωμένης και οργανωμένης συγκεντρωτικής προπαγάνδας που μεταμφιέζεται σε δημοσιογραφία.


Αν το κεφάλι σας γυρίζει ήδη, δεν είστε μόνοι. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς κυκλικές και στενά συνυφασμένες σχέσεις με γραμμικό τρόπο. Ο κόσμος της εταιρικής ιδιοκτησίας είναι δαιδαλώδης, όπου όλοι φαίνεται να κατέχουν τους πάντες, σε κάποιο βαθμό.

Ωστόσο, το βασικό μήνυμα που πρέπει να αποκομίσετε είναι ότι δύο εταιρείες ξεχωρίζουν κατά κράτος από όλες τις άλλες, και αυτές είναι η BlackRock και η Vanguard. Μαζί, σχηματίζουν ένα κρυφό μονοπώλιο στην παγκόσμια κατοχή περιουσιακών στοιχείων, και μέσω της επιρροής τους στα κεντρικά μας μέσα ενημέρωσης, έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και των γεγονότων, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος τα βλέπει όλα αυτά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η BlackRock το 2018 ανακοίνωσε ότι έχει "κοινωνικές προσδοκίες" από τις εταιρείες στις οποίες επενδύει,17 ο δυνητικός της ρόλος ως κεντρικού κόμβου στη Μεγάλη Επανεκκίνηση και στο σχέδιο "οικοδομήστε ξανά καλύτερα"( “build back better”) δεν μπορεί να παραβλεφθεί.

Προσθέστε σε αυτό τις πληροφορίες που δείχνουν ότι "υπονομεύει τον ανταγωνισμό μέσω της κατοχής μετοχών σε ανταγωνιστικές εταιρείες" και ότι "θολώνει τα όρια μεταξύ ιδιωτικού κεφαλαίου και κυβερνητικών υποθέσεων, συνεργαζόμενη στενά με τις ρυθμιστικές αρχές", και θα ήταν δύσκολο να μην δει κανείς πώς η BlackRock/Vanguard και οι παγκοσμιοποιητές ιδιοκτήτες τους θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη Μεγάλη Επανεκκίνηση και τη λεγόμενη "πράσινη" επανάσταση, οι οποίες αποτελούν μέρος του ίδιου σχεδίου κλοπής πλούτου.

-- Η BlackRock και η Vanguard κατέχουν τον κόσμο

Αυτός ο ισχυρισμός θα γίνει ακόμη πιο σαφής μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η επιρροή αυτού του διδύμου δεν περιορίζεται στη Μεγάλη Φαρμακευτική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι σημαντικό ότι η BlackRock συνεργάζεται επίσης στενά με κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία είναι ιδιωτική οντότητα και όχι ομοσπονδιακή.18,19 Δανείζει χρήματα στην κεντρική τράπεζα, ενεργεί ως σύμβουλός της και αναπτύσσει το λογισμικό της κεντρικής τράπεζας.20

Συνολικά, η BlackRock και η Vanguard έχουν ιδιοκτησία σε περίπου 1.600 αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες το 2015 είχαν συνδυασμένα έσοδα 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν προσθέσετε και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο ιδιοκτήτη, την State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους περιλαμβάνει σχεδόν το 90% όλων των εταιρειών του S&P 500.



Οι BlackRock/Vanguard κατέχουν επίσης μετοχές σε μακρύ κατάλογο άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Apple, Amazon, Facebook και Alphabet Inc.21 Όπως απεικονίζεται στο παρακάτω γράφημα του δικτύου ιδιοκτησίας της BlackRock και της Vanguard,22 που παρουσιάστηκε στο άρθρο "These Three Firms Own Corporate America" του 2017 στο The Conversation, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να τις απαριθμήσουμε όλες.

Συνολικά, η BlackRock και η Vanguard έχουν ιδιοκτησία σε περίπου 1.600 αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες το 2015 είχαν συνδυασμένα έσοδα 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αν προσθέσετε και τον τρίτο μεγαλύτερο παγκόσμιο ιδιοκτήτη, την State Street, η συνδυασμένη ιδιοκτησία τους περιλαμβάνει σχεδόν το 90% όλων των εταιρειών του S&P 500.23


--Ένα παγκόσμιο μονοπώλιο για το οποίο λίγοι γνωρίζουν οτιδήποτε

Για να ξεδιαλύνετε τη συνολική επιρροή της BlackRock και της Vanguard στην παγκόσμια αγορά, φροντίστε να παρακολουθήσετε το βίντεο διάρκειας 45 λεπτών που παρουσιάζεται στην κορυφή αυτού του άρθρου. Παρέχει μια ευρεία περίληψη του κρυφού μονοπωλιακού δικτύου των εταιρειών που ανήκουν στη Vanguard και τη BlackRock και του ρόλου τους στη Μεγάλη Επανεκκίνηση. Ένα δεύτερο πολύ μικρότερο βίντεο (παραπάνω) προσφέρει μια πρόσθετη ανασκόπηση αυτών των πληροφοριών.

Πώς μπορούμε να συνδέσουμε την BlackRock/Vanguard - και τις παγκοσμιοποιητικές οικογένειες που τους ανήκουν - με τη Μεγάλη Επανεκκίνηση; Αν δεν υπάρξει δημόσια ομολογία, πρέπει να εξετάσουμε τις σχέσεις μεταξύ αυτών των εταιρειών-κολοσσών που ανήκουν σε παγκοσμιοποιητές και να εξετάσουμε την επιρροή που μπορούν να ασκήσουν μέσω αυτών των σχέσεων. Όπως σημειώνει ο Lew Rockwell:24

"Όταν η Lynn Forester de Rothschild θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να είναι μια μονοκομματική χώρα (όπως η Κίνα) και δεν θέλει να περάσουν νόμοι για την ταυτότητα του ψηφοφόρου στις ΗΠΑ, ώστε να μπορεί να διαπράττεται περισσότερη εκλογική απάτη για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, τι κάνει;

Πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη με τους 100 κορυφαίους CEOs του κόσμου και τους λέει να καταγγείλουν δημόσια ως "Τζιμ Κρόου" την ψήφιση ενός νόμου κατά της διαφθοράς από την Τζόρτζια και διατάζει τους υπάκουους CEOs της να μποϊκοτάρουν την Πολιτεία της Τζόρτζια, όπως είδαμε με την Coca-Cola και την Major League Baseball, ακόμη και με τον αστέρα του Χόλιγουντ, Γουίλ Σμιθ.

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη βλέπουμε αποχρώσεις της Μεγάλης Επανεκκίνησης, της Ατζέντας 2030, της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο ΟΗΕ θέλει να διασφαλίσει, όπως και ο [ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus] Schwab, ότι το 2030 η φτώχεια, η πείνα, η ρύπανση και οι ασθένειες δεν θα μαστίζουν πλέον τη Γη.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο ΟΗΕ θέλει οι φόροι από τις δυτικές χώρες να μοιραστούν από τις μεγαλοεταιρείες της ελίτ για να δημιουργήσουν μια ολοκαίνουργια κοινωνία. Για το σχέδιο αυτό, ο ΟΗΕ λέει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση - δηλαδή τον ίδιο τον ΟΗΕ".

Όπως έχω επανεξετάσει σε πολλά προηγούμενα άρθρα, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πανδημία COVID-19 ενορχηστρώθηκε για να επιφέρει αυτή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων - τη Μεγάλη Επανεκκίνηση - και το 45λεπτο βίντεο που παρουσιάζεται στην κορυφή του άρθρου κάνει καλή δουλειά για να εξηγήσει πώς έγινε αυτό. Και στην καρδιά όλων αυτών, την "καρδιά" προς την οποία ρέουν όλες οι παγκόσμιες ροές πλούτου, βρίσκουμε την BlackRock και την Vanguard.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου