Το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύει σχολικά τμήματα εν μέσω πανδημίας σε όλη την Ελλάδα και σε παραμεθόριες περιοχές… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Υπουργείο Παιδείας συγχωνεύει σχολικά τμήματα εν μέσω πανδημίας σε όλη την Ελλάδα και σε παραμεθόριες περιοχές…

  Τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί αναβρασμός με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας. Το Υπ...

 







Τα τελευταία 24ωρα στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί αναβρασμός με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας.


Το Υπουργείο Παιδείας, με ένα αρχείο Excel, ανακοίνωσε τη συγχώνευση εκατοντάδων τμημάτων σε όλη τη χώρα προσπαθώντας με αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών ( 6.000 ) που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

 
Συγκεκριμένα, στον νομό Χαλκιδικής, το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε συγχωνεύσεις τμημάτων στα Δημοτικά Σχολεία: Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης, Παλαιοχωρίου, Στανού, Αμμουλιανής, Καλάνδρας, Πολύχρονου, Νέας Σκιώνης, Φούρκας, Χανιώτης, Αφύτου, Αγίου Μάμα, Πορταριάς, Ειδικό Προποντίδας, Ειδικό Πολυγύρου, Σιλάτων, Ν. Πλαγίων και Βραστάμων.

Μία ακόμη απαράδεκτη, αντιπαιδαγωγική, άκρως επικίνδυνη υγειονομικά, βεβιασμένη κίνηση, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μεγαλύτερη διασπορά του Covid_19 εντός των εκπαιδευτικών δομών, σε δυσχερέστερες συνθήκες μάθησης και διδασκαλίας, σε αναπροσαρμογή προγραμμάτων, τοποθετήσεων εκπαιδευτικών, αναθέσεων κι όλα αυτά ένα μήνα αφού έχει ξεκινήσει το διδακτικό έτος.

Το πρωί της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέων Ρόδων πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το συγκεκριμένο διδακτήριο, αντιδρώντας στην "απρόσμενη, αδικαιολόγητη κίνηση του Υπουργείου να υποβαθμίσει εν τω μέσω της σχολικής χρονιάς και της Πανδημίας το σχολείο".

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία των γονέων του Δημοτικού σχολείου στην Ουρανούπολη για την υποβάθμιση του δημοτικού τους σχολείου.


Η ανακοίνωση των γονέων του Δημοτικού σχολείου στην Ουρανούπολη

Από:

Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων                                    Ουρανούπολη 13-10-2021

Δημοτικού Σχολείου Ουρανούπολης                          Αρ. Πρωτ. 01/σχ.ετος2021

                                                                           

 

  Προς: 1) Υπουργείο Παιδείας, Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως

2) Προϊσταμένη Δ/ης Α/θιας Εκπ/σης Χαλ/κης κ. Ζαφειρούλα Μυλωνά

3)Διευθ. Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας κ. Μπαχαράκη Θωμά

4) Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Στέλιο Βαλιάνο

5)Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

6) Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιώργο Βαγιωνά

7) Βουλευτή Χαλκιδικής Κ. Απόστολο Πάνα

8) Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Μάλαμα Κυριακή

                                                                

Οι γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Σχολείου Ουρανούπολης, εκφράζουμε την αντίθεση μας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει την υποβάθμιση του σχολείου μας σε 4θεσιο, και ζητάμε την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Με θλίψη διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων, οι οποίες παράλληλα με τη δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο και την ανάγκη για μάθηση ελλιπή.

Ειδικότερα το σχολείο μας, κατά πρώτον ανήκει σε παραμεθόριο περιοχή, με ότι συνεπάγεται αυτό, και κατά δεύτερον  πολλοί από τους μαθητές είναι αλλοδαποί. Οι δυσκολίες που προκύπτουν από αυτό είναι τεράστιες και στην περίπτωση συγχώνευσης τάξεων γιγαντώνονται με αποτέλεσμα το δικαίωμα στην μόρφωση να εξαθλιώνεται. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Οι παραμεθόριες περιοχές πρέπει να ενισχύονται και να στηρίζονται από όλους και όχι να τιμωρούνται σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, δεν μπορεί με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται τα σχολεία μεγάλων πόλεων να κρίνονται αντίστοιχα των χωριών μας.







Θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των παιδιών μας και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά  προβλήματα στην περιοχή μας τόσο τώρα όσο και τις επόμενες χρονιές ,σήμερα 13 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δεν επιτρέψαμε στα παιδιά μας να μπουν στις σχολικές αίθουσες και να γίνουν μαθήματα.

Πήραμε προφορική διαβεβαίωση ότι η απόφαση του υπουργείου δεν θα ισχύσει. Αναμένουμε και εγγράφως απάντηση με τις προθέσεις σας σχετικά με το φλέγων αυτό θέμα. Αύριο τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο. Δηλώνουμε ωστόσο κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που επαναφέρουν αυτή την κατάπτυστη απόφαση θα μας βρουν και πάλι απέναντι τους. Η σωστή μόρφωση, μαζί με την υγεία,  είναι το υπέρτατο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το στερήσει από τα παιδιά μας.

    Από το ΔΣ του Συλλόγου




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου