Η.Π.Α: Νοσοκομείο του Κολοράντο αρνείται τη μεταμόσχευση νεφρού σε γυναίκα επειδή εκείνη αρνείται το εμβόλιο για την COVID-19... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η.Π.Α: Νοσοκομείο του Κολοράντο αρνείται τη μεταμόσχευση νεφρού σε γυναίκα επειδή εκείνη αρνείται το εμβόλιο για την COVID-19...

  Ένα νοσοκομείο στο Κολοράντο απέρριψε την αίτηση μιας γυναίκας για μεταμόσχευση νεφρού αφού αρνήθηκε να κάνει εμβόλιο COVID-19, επιβεβαίωσ...

 







Ένα νοσοκομείο στο Κολοράντο απέρριψε την αίτηση μιας γυναίκας για μεταμόσχευση νεφρού αφού αρνήθηκε να κάνει εμβόλιο COVID-19, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι.


Η Leilani Lutali έλαβε μια επιστολή στις 28 Σεπτεμβρίου που την ενημέρωνε ότι η ομάδα μεταμόσχευσης στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Κολοράντο αποφάσισε να την χαρακτηρίσει ανενεργή στη λίστα αναμονής για μεταμοσχεύσεις.


Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


«Θα απενεργοποιηθείτε στη λίστα για μη συμμόρφωση, εάν δεν λάβετε το εμβόλιο COVID», αναφέρεται στην επιστολή.

Εάν η Λουτάλι συνεχίσει να αρνείται να κάνει εμβόλιο, "θα αφαιρεθεί από τη λίστα μεταμόσχευσης νεφρού", πρόσθεσε.

Ούτε η Λουτάλι ούτε ο δότης της, Jaimee Fougner, έχουν λάβει εμβόλιο COVID-19. Ο Fougner δεν το έκανε για θρησκευτικούς λόγους, ενώ ο Lutali πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αρκετά γνωστά για τα εμβόλια, είπαν στο KCNC-TV .

Σύμφωνα με τον Λουτάλι, αξιωματούχοι του νοσοκομείου δήλωσαν προηγουμένως ότι δεν απαιτείται εμβολιασμός για να γίνει μεταμόσχευση.

«Εδώ είμαι, πρόθυμος να είμαι άμεσος δωρητής της. Δεν επηρεάζει κανέναν άλλο ασθενή που βρίσκεται στη λίστα μεταμοσχεύσεων », δήλωσε ο Fougner. «Πώς μπορώ να καθίσω εδώ και να τους επιτρέψω να σκοτώσουν τη φίλη μου όταν έχω ένα τέλεια καλό νεφρό και μπορώ να της σώσω τη ζωή;»

Το νοσοκομείο δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε σε ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις σε κέντρα μεταμόσχευσης, όπως η απαίτηση από τους ασθενείς να αποφεύγουν το αλκοόλ.

«Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι λήπτες μεταμοσχεύσεων και οι ζωντανοί δότες στο UCHealth καλούνται τώρα να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, εκτός από την κάλυψη άλλων απαιτήσεων υγείας και τη λήψη επιπλέον εμβολιασμών. Ορισμένα αμερικανικά κέντρα μεταμόσχευσης έχουν ήδη εφαρμόσει αυτήν την απαίτηση και άλλα κάνουν αυτήν την αλλαγή στην πολιτική τώρα », δήλωσε το νοσοκομείο.

Ο Δημοκρατικός Τιμ Γκέιτνερ, ένας Ρεπουμπλικανός που πρώτος έλαβε γνώση της κατάστασης, είπε σε ένα βίντεο στο Facebook Live ότι μίλησε με τη Λουτάλι και ότι βρέθηκε θετική σε αντισώματα έναντι του ιού CCP, που προκαλεί τον COVID-19, αλλά το νοσοκομείο αρνείται να κάνει μια εξαίρεση.

«Αυτό αποδεικνύεται μέσω τεκμηρίωσης. Και ακόμα η UCHealth αρνείται να προσφέρει αυτόν τον τύπο φροντίδας, αυτόν τον τύπο φροντίδας που σώζει τη ζωή-αυτή δεν είναι καν τυπική φροντίδα, αυτή είναι φροντίδα που σώζει τη ζωή. Και αυτό είναι απίστευτα απογοητευτικό, απίστευτα λυπηρό, απίστευτα αηδιαστικό, που το UCHealth θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση και θα επηρέαζε ένα άτομο με τόσο δραματικό και βαθύ τρόπο », είπε στους οπαδούς του.

Σύμφωνα με το United Network for Organ Sharing, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται το σύστημα μεταμόσχευσης οργάνων στις ΗΠΑ, τέτοιες πολιτικές δεν είναι μοναδικές, αλλά δεν είναι υποχρεωτικές για εγκαταστάσεις μεταμόσχευσης.

«Κάθε μεταμοσχευμένο νοσοκομείο λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις σχετικά με την καταχώριση των υποψηφίων σύμφωνα με την καλύτερη κλινική κρίση του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένου του εάν κάποιος συγκεκριμένος εμβολιασμός αποτελεί μέρος των κριτηρίων καταλληλότητας ή όχι. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα κριτήρια καταχώρισης στο νοσοκομείο μεταμόσχευσης, σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με το νοσοκομείο », αναφέρει το δίκτυο στον ιστότοπό του.

Τουλάχιστον ένα άλλο νοσοκομείο φέρεται να απέρριψε υποψήφιους μεταμοσχευμένους λόγω άρνησης να κάνουν εμβόλιο COVID-19.

Ο Sam Allen είχε πει νωρίτερα φέτος από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον Ιατρική ότι η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς του δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αν δεν εμβολιαστεί.

"Ο καρδιολόγος με κάλεσε και είχαμε μια συζήτηση και με ενημέρωσε ότι" Λοιπόν, θα πρέπει να κάνεις εμβόλιο για να κάνεις μεταμόσχευση ". Και είπα: «Λοιπόν αυτό είναι είδηση ​​για μένα. Και κανείς δεν μου το έχει πει ποτέ πριν ». Και λέει, «Ναι, αυτή είναι η πολιτική μας», είπε ο Άλεν στο ραδιόφωνο του ΚΤΘ .

Το πανεπιστήμιο αναφέρει στον ιστότοπό του ότι οι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως πριν υποβληθούν σε μεταμόσχευση στερεού οργάνου «εκτός εάν έχετε συγκεκριμένη ιατρική εξαίρεση που σας εμποδίζει να κάνετε το εμβόλιο».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου