Ο εγωπαθής λαγός της Ευρώπης επέβαλε lockdown σε 3,5 εκατ. ανεμβολίαστους Έλληνες & σε σχεδόν 3 εκατ. εμβολιασμένους μέχρι να κάνουν 3η δόση (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο εγωπαθής λαγός της Ευρώπης επέβαλε lockdown σε 3,5 εκατ. ανεμβολίαστους Έλληνες & σε σχεδόν 3 εκατ. εμβολιασμένους μέχρι να κάνουν 3η δόση (Video)

  «Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών...και αυτό παρά την άρτια ...

 








«Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών...και αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσα!»


«Με επιστολή μου προς τη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η ψηφιακή Ευρωπαϊκή βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνο αν αναγράφει και τη Τρίτη δόση μετά το εξάμηνο.»


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε λοκντάουν σε τρία εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου για να ισχύει το πιστοποιητικό τους και σε τριάμισι εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθώς τους αποκλείει από τους κλειστούς χώρους ακόμα και με αρνητικό ράπιντ τεστ.

Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται σε κανένα σχεδόν κλειστό χώρο ούτε και με την επίδειξη ράπιντ τεστ. 

Επίσης είσοδος στις εκκλησίες θα επιτρέπεται μόνο  με ράπιντ τεστ.

Επιπλέον όμως και οι εμβολιασμένοι θα δουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους να μην ισχύουν μετά τους εφτά μήνες!

Για «πανδημία ανεμβολίαστων» μίλησε ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας να αναφερθεί στα σοβαρά λάθη της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας.

Επιλεκτική μνήμη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε ακόμα ένα διάγγελμά του εν μέσω πανδημίας, επιχείρησε να διώξει κάθε ευθύνη από πάνω του σχετικά με την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, επιδεικνύοντας χαρακτηριστικά εγωπάθειας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών...και αυτό παρά την άρτια εξτρατεία που οργάνωσα!».

Τη στιγμή, λοιπόν, που οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 17.000 και οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πάνω από 550 (ορισμένοι μάλιστα, εκτός κλινών ΜΕΘ), ο πρωθυπουργός στοχοποίησε μια μερίδα πολιτών, ενώ συνέχισε στον δρόμο της «ατομικής ευθύνης», ζητώντας «να γίνουμε όλοι φύλακες της υγείας μας».

Αποφεύγοντας να αναφερθεί στην αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, ανακοίνωσε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα προς όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι, επιβάλλοντας ουσιαστικά ένα ακόμα πιο σκληρό lockdown σε αυτούς. Ταυτόχρονα γίνεται για άλλη μια φορά ο λαγός της Ευρώπης καθώς όπως ανακοίνωσε θα αποστείλει επιστολή προς τη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εισηγηθεί και η ψηφιακή Ευρωπαϊκή βεβαίωση να είναι έγκυρη ΜΟΝΟ αν αναγράφει και τη τρίτη δόση μετά το εξάμηνο...!

Για άλλη μια φορά υποσχέθηκε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο έχει αφήσει αθωράκιστο όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, με συνέπεια τα νοσοκομεία να λειτουργούν συνεχώς στο «κόκκινο».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου